דף הבית רפואה ובריאות בריאות גיל הזהב זיהוי ריח כניבוי לאלצהיימר
זיהוי ריח כניבוי לאלצהיימר
נציג לונדבק 13/01/11 |  צפיות: 3715
ניו יורק (Reuters Health) – חוסר יכולת לזהות ריח מוכר יכול להקדים את התפתחותה של פגיעה מוחית קלה (MCI) בקרב קשישים, כך מציעה מחקר חדש.   הממצאים, טוענים החוקרים, תומכים ברעיון שבחינת יכולת קשישים לזהות ריחות יכולה לעזור לרופאים לזהות את אלו עם סיכון מוגבר לפגיעה קוגניטיבית קלה, אשר יכולה להיות מקדימה (פרה-קורסור) של מחלת האלצהיימר.   ד"ר רוברט ס. ווילסון וקולגות מאוניברסיטת Rush שבשיקגו, ארה"ב, השתמשו במבחן המונה 12 פריטים מסוג "גרד והריח" (“scratch and sniff” test) על מנת לבחון את יכולתם של 589 קשישים לזהות ריחות מוכרים. גיל ממוצע הנבדקים היה 80 וכולם היו ללא סימני פגיעה קוגניטיבית בתחילת המחקר, בשנת 1997.   הנבדקים היו במשך 5 שנים במעקב אשר כלל בדיקות כל שנה, כאשר במשך תקופה זאת 30 אחוזים – 177 סך הכול – פיתחו פגיעה קוגניטיבית קלה, ציינו החוקרים במאמר אשר פורסם ביולי בכתב העת Archives of General Psychiatry.   ווילסון אמר לרויטרס: "קושי בזיהוי ריחות מוכרים בתחילת המחקר ניבא התפתחות של פגיעה קוגניטיבית קלה בהמשך המעקב". לדוגמא, אדם אשר טעה 4 פעמים במבחן זיהוי הריח היה עם סיכויים הגבוהים ב- 50 אחוזים לפתח פגיעה קוגניטיבית קלה מאשר אדם שטעה פעם אחת, כך דיווח.   מתאם זה נותר בעינו גם לאחר שנלקחו בחשבון אירועי שבץ, הרגלי עישון או גורמים אחרים העלולים להשפיע על חוש הריח או יכולת קוגניטיבית.   ווילסון ושותפיו טוענים כי הממצאים הללו מוסיפים לממצאים קודמים בכך שהם מראים כי קושי בזיהוי ריחות מנבא לא רק מעבר מפגיעה קוגניטיבית קלה לאלצהיימר אלא גם מעבר מתפקוד מנטאלי נורמלי לפגיעה קוגניטיבית קלה.

דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 נציג לונדבק


 


מאמרים נוספים מאת נציג לונדבק
 
להשאיר את הסטיגמה מאחור
דיכאון וחרדה הן בעיות לא קלות, המציבות את הסובל מהן בדילמה אמיתית של חשיפה חברתית. קשה "לצאת מהארון" כאדם הסובל מדיכאון, פחות בשל הדיכאון עצמו ויותר בשל הסטיגמות החברתיות. נראה שלאנשים קל יותר להודות בכאב גופני, בקושי פיזי, מאשר בקשיים הנחשבים נפשיים בלבד. אנשים מתקשים יותר לספר לחבריהם שביקרו אצל הפסיכיאטר, מאשר לספר על ביקור אצל רופא המשפחה.

תכנון לעתיד עם דמנציה - פרק ד'
תכנון משפטי לעתיד עם דמנציה פרק ד' – נהיגה עם דמנציה

תכנון לעתיד עם דמנציה - פרק ג'
תכנון משפטי לעתיד עם דמנציה פרק ג' – תכנון לעתיד לגבי החלטות רפואיות

חרדות אצל סטודנטים
ד"ר אילן טל, פסיכיאטר מומחה, מנהל הקליניקה לתמיכה רגשית ונפשית במרכז ד"ר טל

תכנון לעתיד עם דמנציה-פרק ב
תכנון משפטי לעתיד עם דמנציה מתוך אתר העמותה האוסטרלית לאלצהיימר פרק ב' – תכנון לעתיד לגבי החלטות כלכליות

זיהוי ריח כניבוי לאלצהיימר
קושי לזהות ריחות עלול לנבא הידרדרות קוגניטיבית מתוך: Archives of General Psychiatry, July 2007

עצות למשפחות חולי אלצהיימר – כיצד להקל על הטיפול?
מחלת האלצהיימר היא מחלה ניוונית מתקדמת המשפיעה על חיי החולה והמטפל כאחד. האתגרים היומיומיים נעים מקשיים מעשיים לקשיים רגשיים. להתמודדות עמם יש השלכות משמעותיות על איכות חייהם של כל המעורבים. הסתגלות למחלה פירושה התמודדות עם כל אתגר בתורו. יחד עם זאת, קיימים שיטות וטיפולים לשיפור ולייצוב התסמינים לטובת החולה והמטפל גם יחד.

תכנון לעתיד עם דמנציה-פרק א
מתוך אתר העמותה האוסטרלית לאלצהיימר

אינטרנט מסייע בהאטת אלצהיימר
חוקרים מצאו כי ביצוע חיפושים באינטרנט עשוי לשפר את הפעילות המוחית של אנשים מבוגרים. בנוסף, הוא עשוי להאט ואף למנוע את ההידרדרות הקוגניטיבית התלויה בגיל אשר עלולה לגרום למחלת האלצהיימר. מאת: ג'ונתן ליק, The Sunday Times

האם אלצהיימר מגן מפני סרטן?
ישנו סיכוי נמוך יותר לחלות במקביל גם באלצהיימר וגם בסרטן מאת: מייקל פורדי
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI