מהו Bounce Rate
Bounce Rate ("שיעור הנטישה" בעברית) הוא מדד סטטיסטי שמציג, באחוזים, את כמות הגולשים שהגיעו לאתר ויצאו ממנו מאותו העמוד אליו נכנסו, מבלי לעבור לעמודים נוספים באתר. כלומר, Bounce Rate הוא האחוז של גולשים שצפו בעמוד בודד באתר.
עבור מנהל האתר, Bounce Rate מהווה מדד ליעילות של האתר או עמוד ספציפי באתר ולרלוונטיות שלו כלפי הגולש. מנהל אתר בעל Bounce Rate גבוה יכול להסיק שהגולשים שמגיעים אליו לא מוצאים את מה שהם מחפשים בו או שצורת ההצגה של המידע גרמה לגולש לצאת מהאתר מבלי לבצע פעולה כלשהי. הנתון הממוצע של Bounce Rate באתר נע סביבות ה-50%. שיעור של 20%-30% נחשב שיעור טוב, ואילו שיעור של 60% ומעלה הוא מטריד ועשוי להעיד על בעיה רצינית בתפקוד האתר.
Bounce Rate הוא לא תמיד דבר שלילי!
בניגוד למה שחושבים Bounce Rate הוא לא בהכרח נתון שלילי. לדוגמא: יתכן וBounce Rate גבוה מתרחש במסגרת קמפיין פרסומי ששולח את הגולש ישירות לעמוד המוצר, שם הוא ממלא טופס ורוכש. מבחינה סטטיסטית, מדובר בנטישה. מבחינה עסקית, בפועל, מדובר במכירה. באותה המידה, יתכן ודף הבית שלנו רלוונטי מאד לגולש ומכיל מספר טלפון - הגולש מגיע ויוצר עימנו קשר טלפוני. שוב- הגולש נטש, העסק הרוויח.בדוגמאות אלו ניתן לראות כי Bounce Rate הוא גם יכול להיתפס כמדד אפקטיביות כאשר אתר שמגיש לגולש בדיוק את מה שחיפש ללא צורך לחפש בעמודים אחרים באתר יתאפיין ב-Bounce Rate גבוה אך גם באפקטיביות גבוהה וביחס המרה בהתאם.
איך Bounce Rate משפיע על תהליך קידום אתרים?
גם במסגרת תהליך קידום אתרים אלגוריתם החיפוש של גוגל מתייחס למדד Bounce Rate בצורה דומה כאשר הוא מנסה להציג תוצאות רלוונטיות לגולש. הוא יפחית את ההתייחסות לאתר בעל Bounce Rate גבוה ויציף למיקומים טובים יותר אתרים בעלי Bounce Rate נמוך.
כמו כל מדד אחר שמנוע החיפוש משתמש בו,Bounce Rate לא קובע לבדו את מיקומו של האתר אלא מצטרף לשלל גורמים אחרים המסייעים לגוגל ומנועי חיפוש אחרים להחליט האם האתר רלוונטי לגולש.
איך מנוע החיפוש מקבל מידע אודות Bounce Rate באתר שלי?
עולה השאלה המובנת, כיצד גוגל או חברה אחרת המציעה שירותי חיפוש, יכולים לקבל את הנתונים הסטטיסטיים לגבי מדד Bounce Rate של האתר שלי?ישנן מספר דרכים בהן גוגל ומנועי חיפוש אחרים עוקבים אחרי שיעור הנטישה של הגולשים באתר מסוים:• אם הגולש הגיע לאתר ממנוע החיפוש, ולאחר מכן לחץ על כפתור "הקודם" אחרי לחזור למנוע החיפוש, נאסף נתון סטטיסטי המעיד על כך.• אם הגולש מתקין בתוכנת הדפדפן שלו סרגל כלים של מנוע החיפוש (כמו Google Toolbar), סרגל הכלים אוסף נתונים אודות הרגלי הגלישה שלו ושולח אותם לשרתי החברה.• שימוש בדפדפן Google Chrome אוסף נתונים על הרגלי הגלישה ומסייע בחישוב Bounce Rate באתרים בהם המשתמש גולש.• הטמעת שירות הסטטיסטיקה של Google Analytics נותנת לגוגל גישה מלאה לנתוני הגלישה באתר.
מה ניתן לעשות כדי לשפר מדד Bounce Rate באתר שלי?
בתור מנהל אתר, שיעור נטישה גבוה לאורך זמן מעיד על לקוי בתפקוד של האתר. אפשרי בהחלט ששיפור מבנה האתר והתוכן שבו יניב שיפור ביחס הגולשים באתר, גידול במכירות ועוד. בתור מקדם אתרים, Bounce Rate גבוה יכול לפגוע באופטימיזציה הכללית שנעשת באתר ולהפחית את האפקטיביות של תהליך הקידום כולו.מספר נקודות שיכולות לעזור בהנעת הגולש לפעולה באתר:• תוכן מעל לקו האמצע (Above the Fold)- סטטיסטית, הגולש הממוצע לא גולל את המסך שלו למטה. אם תשים את התוכן הרלוונטי לגולש בראש העמוד, יפחת הסיכוי שהוא יצא מהאתר מיד כיוון שלא מצא את מה שחיפוש.• מיקוד- גולש שהגיע לאתר דרך מילת חיפוש שאין לה קשר לאתר, רוב הסיכויים שיחזור לעמוד התוצאות מיד. על ידי מיקוד נושאי האתר רק לתכנים הרלוונטיים לגולשי האתר, נוכל לקבל תנועה ממוקדת ואיכותית יותר.• קישורים לעמודים פנימיים- בתוכן דף הבית נשים פסקאות טקסט מגרות עם קישורים לעמודים פנימיים במטרה שהגולש יכנס פנימה לקבלת מידע מורחב בנושא.
LoadSEO חברת מתמחה בתחום קידום אתרים באינטרנט.לפרטים התקשרו למספר: 08-6466820 או פנו אלינו בכתובת המייל: [email protected]