הוא כבר, כאן אבל עדיין לא באופן רשמי. HTML5 נכנסת לשימוש לאט לאטואפשר כבר לראות ברחבי הרשת לא מעט אתרי אינטרנט שנבנים על פי התקן החדששנמצא בשלבי תקינה מתקדמים.
לפני הכל כדאי לגעת במה זה תקן ולמה צריך אותו. התקינה באינטרנט החלהכאשר הבינו שיש הרבה בוני אתרים שמשתמשים בשיטות שונות ובדרכים שונות לכתובאת הקוד שמרכיב את האתר. התוצאה הייתה שהדפדפנים נאלצו להתמודד עם הרבהמאוד דרכים בהם היה עליהם לפענח כיצד להציג את אתר האינטרנט.
ארגון האינטרנט העולמי שם לעצמו מטרה ליצור תקן מסוים ולהגדיר איך בדיוקצריך להיכתב הקוד וליצור יישור קו בתחום שהיה מאוד פרוץ. כיום הרבה מאודחברות לבניית אתרים עדיין בונות אתרים שלא על פי התקן אך בד בבד ניתן למצואהרבה מאוד חברות שמדגישות את היתרון שלהם בבניית אתרי אינטרנט תקניים.
מאז שהושלמה התקינה יצאו מספר גרסאות חדשות אך מאז שיצאה הגרסה הרביעית(4.01 או גרסה XHTML 1.1 ליתר דיוק) עבר הרבה מאוד זמן, התקן עמד במקוםועולם האינטרנט והטכנולוגיה בה נעשית שימוש התקדמה מאוד ואיגוד האינטרנטהעולמי יחד עם חברות הדפדפנים השונות החלו לעשות מאמצים כדי להוציא גרסהחדשה וכאן נכנסת לתמונה הגרסה החמישית (HTML5).
תחילה תאריך היעד ליציאת הגרסה החמישית היה רק ב-2022(!), הרבה מאוד זמןביחס להתקדמות פיתוחים טכנולוגיים אחרים בתחום. סביר להניח שאם היה צורךלחכות כל כך הרבה זמן התקינה החדשה כבר לא הייתה רלוונטית (אם כי רק ימיםיגידו).
מי שנכנס לתמונה כדי להאיץ את התהליך הן חברות דפדפנים שונות (אפל,מוזילה ואופרה) שהקימו את קבוצת הפיתוח וגם לחברת Google יש חלק בתהליך אךחלק זה נובע מאינטרס מסוים בעניין ובעיקר מסיבות פוליטיות כמו מלחמות אגומול גופים אחרים בתעשייה.
היתרונות שמביא איתו התקן החדש רבים מאוד. אחד הדברים המדוברים ביותר זהההתקרבות של השפה לטכנולוגיות חיצוניות בהם משתמשים היום ליישום של דבריםמסוימים כמו JavaScript או פלאש. בתקן החדש למשל ניתן לשלב בקלות ובאמצעותשורות בודדות נגן וידאו או נגן קבצי קול, דבר שעד היום נעשה עם טכנולוגיותשדרשו התקנת תוספים לדפדפן, דבר שבעתיד ירד מהפרק.
דברים נוספים שניתן יהיה לעשות באמצעות הגרסה החמישית זה שילוב שלציורים, גרירה ושחרור אלמנטים, אנימציה, עבודה במצבי on/offline ובכלל ניתןלייצר באמצעות השפה המחודשת דברים שלא ניתן היה לבצע ללא התערבות שלטכנולוגיות נוספות.
עוד יתרון שמביאה השפה החדשה היא הגדרות מדויקות יותר עבור האלמנטים בדףמה שיגרום לרובוטים שונים "להבין" טוב יותר את אתר האינטרנט ולקרוא אותובצורה נכונה.
מתי כל זה יהיה רלוונטי? בעיקרון, חברות בניית אתרי אינטרנט מיישמות כבר היום את הטכנולוגיה. הבעיה האמיתית היא שלא כל הדפדפנים עדיין תומכים באופן מוחלט בתקן החדש.
בינתיים ניתן ליהנות מחלק גדול של התכונות בדפדפנים כמו ספארי של אפל,פיירפוקס של מוזילה, כרום של גוגל ואופרה. הדפדפנים של מיקרוסופט מפגריםמעט אחרי כל אלו אך כבר בגרסה 8 של אינטרנט אקספלורר ניתן ליהנות מחלק קטןשל התכונות ובגרסה 9 שנמצאת כעת בשלב הבטא ישלבו במיקרוסופט תמיכה רחבהיותר בתקן החדש.
חשוב לציין שחוץ מהגרסה החדשה של HTML יוצאת גם גרסה חדשה של CSS(גיליונות סגנון מדורגים) שהיא החלק שאחראי על כל המבנה העיצובי של אתרהאינטרנט אך מאמר זה עוסק ב-HTML5 ולכן על החידושים ב-CSS במאמר אחר.
מאמר זה פורסם על ידי קליק 4 ווב - בניית אתרי אינטרנט העוסקת באפיון, עיצוב אתרי אינטרנט,קידום אתרים ופיתוח מערכות אינטרנט.