נכון שניו-יורק זה מרכז העולם. ונכון שאומרים כי עבודה בניו יורק היא אחת המבוקשות ביותר בקרב ישראלים שמחפשים עבודה בחו"ל. אבל אפשר למצוא עבודה בחו"ל גם במקומות אחרים בעולם.
עבודה בעולם כזאת יכולה להיות דרך מעניינת ביותר להכיר אנשים ותרבויות אחרות, לאמץ את הגוף ואת השרירים, או סתם את את ההרגלים התרבותיים.
להלן כמה דוגמאות לעבודות כאלה.
עבודה בחו"ל – עבודה בקטיף באוסטרליה.
למי שמשוטט לו בלי עבודה בעולם ונתקע באוסטרליה, יש אפשרות לחדש את מלאי המזומנים שלו באמצעות עבודות בחווה באוסטרליה. חוות אוסטרליות מחפשות ידיים זרות לעבודה, ובמקרים רבים אתם לא תהיו הזרים היחידים שמחפשים עבודה בחו"ל, ותפגשו שם עם צעירים וצעירות מכל העלום.
כמו כל עבודה בחו"ל בחקלאות, זאת עבודה מייגעת ומתישה. אולם בניגוד למשל לעבודה כזאת בארץ, עבודה בעולם בחווה באוסטרליה מאפשרת להרוויח בין 80 ל-150 דולר ליום בעבודה כזאת, כאשר בחלק מהמקומות בעל החווה דואג למגורים ולאוכל.
עבודה בחו"ל בחווה באוסטרליה היא בעיקר בעונת הקיץ האוסטרלי (נובמבר -מרץ). אבל אוסטרליה כל כך גדולה שיש הבדלים אקלימיים באין האזורים השונים ובקצת עבודה אפשר למצוא עבודה בחו"ל בחווה באוסטרליה כל השנה.
עבודה בחו"ל – דגים באלסקה
עבודה בעולם נוספת שחורגת ממכירות אבל ניתן להרוויח לא מעט בעבודה קשה היא עבודה בתעשיית הדיג באלסקה. עבודה שמיועדת במיוחד למי שאוהב רטיבות עם ריח ים ודגים.
עבודה בחו"ל כזאת יכולה לכלול עבודה במפעלי דגים או בספינות דיג. במפעלים יש אפשרות למגוון עבודות: פריקת דגים, מיון פירוק ושקילה של הדג, אריזה, הפעלת מכונות ועוד. העונה הבוערת היא בעיקר בין יוני לספטמבר.
השכר של עבודה בעולם מסוג זה הוא שכר מינימום. כ-7 דולר לשעה עם תוספת לשעה נוספת, ובדרך כלל אפשר להגיע בקלות ל-80-100 שעות עבודה בשבוע אם רק רוצים. מגורים וארוחות מסופקים בדרך כלל חינם או במחיר נמוך מאוד. בעבודה כזאת אפשר להרוויח בין 7000 ל-8000 דולר בשמונה שבועות של עבודה קשה ומפרכת.
אפשרות אחרת יותר משתלמת כלכלית היא בסירות דיג. העבודה בסירות היא קשה ומפרכת. מדובר במשמרות של 16 עד 19 שעות, עם חזרה לחוף פעם בחודש בערך. אנשי הצוות לא סלחניים במיוחד למי שחולה או מרגיש לא טוב, מאחר שההכנסה תלויה בתפוקה הכוללת של כל הצוות. אולם בעבודה כזאת אפשר להגיע להכנסה של 10 אלפי דולר על חודשיים עבודה.
חשוב לברר בדיוק מה השכר ומה אתם משלמים בדיוק, כי כל רב-חובל נוהג מדיניות אחרת.