חשבתם פעם כמה לחץ מופעל על כפות הרגליים שלנו, בכל יום? הליכה, ריצה, עמידה הן רק חלק מהפעולות היומיומיות שאנו מבצעים שהאיבר העיקרי הפעיל בהן הוא כף הרגל. כך הרגל בנויה מבחינה אנטומית כך שכל יציבות הגוף ומשקל הגוף תלוי בה. אנשים הסובלים מיציבה לקויה, בעיות גב, מבנה רגל שונה בעייתי, נעזרים במדרסים לשיפור בריאות הרגל ותפקודה. שימוש במדרסים נועד גם למנוע בעיות אורטופדיות בעתיד ולכן מומלץ גם למי שאינו סובל מבעיות אורטופדיות.
הקשר בין גיל לבריאות כף הרגל
עם השנים, העומס המופעל על כפות הרגליים הולך וגובר. מקובל לחשוב כי רק אנשים מבוגרים נוטים לסבול מבעיות אורטופדיות אך הנחה זו מתעלמת מהעובדה שאנשים צעירים פעילים מאוד מבחינה פיסית ועלולים לסבול ממגוון כאבים בכף הרגל כמו דורבן, פלטפוס, או נקע בקרסול ללא קשר לגילם. ולכן ליציבה נכונה ועומס על כפות רגליים הנובע מפעולות פיסיות שאנו עושים אין בהכרח קשר לגיל אלא למשך העמידה ביום, סוג הספורט שמבצעים, ומבנה כף הרגל או בעיות כרוניות.
שורש הבעיה
בעיות גב הן בעיה נפוצה ולא רבים מאיתנו יודעים כי שורש הבעיה קשור ליציבת הגוף ועמידה נכונה על כף הרגל. משכך ישנה חשיבות יתרה למדרסים. תפקיד המדרסים הוא להתאים את כף הרגל לנעל שאנו נועלים. חשוב להבין כי נעליים מתוכננות כך שיתאימו למבנה כף רגל הנפוץ בקרב האוכלוסייה. ברור לכל כי אין מבנה אחיד וכי כף רגלו של אדם אחד שונה מזו של חברו. להתאמה מרבית בין כף הרגל לנעל, התורמת ליציבה נכונה ומונעת נזקים לטווח ארוך יש להשתמש במדרסים.
איך לבחור מדרס טוב?
מאחר ולכל אדם מבנה כף רגל שונה, ולכן צרכים אורטופדיים שונים, הדרך הבטוחה והיעילה ביותר לרכישת מדרסים היא לאחר בדיקת אורטופד. האורטופד בודק את כף הרגל, המבנה וכך מתאים את המדרס הטוב ביותר, בהתאם לצרכי המבקש. אפשרות נוספת היא רכישת מדרס סטנדרטי הנמכר בחנויות אך יש לשים לב כי לעולם לא תיתכן התאמה מלאה ברכישת מדרס כזה ולכן הם לא תמיד אפקטיביים.