דף הבית תיירות ונופש אטרקציות שבע הפסגות - פרק ב - מאת יורם קראוס
שבע הפסגות - פרק ב - מאת יורם קראוס
יורם קראוס 21/09/08 |  צפיות: 2709

יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ומטפס הרים מושבע, ממשיך בסקירת  מסלול 7 הפסגות - מסלול הבגרות של המטפס המקצוען (מאמר שני בסדרה)

במאמר הראשון כיסינו את שני ההרים - האוורסט והאקונקגואה - בשתי היבשות בהתאמה - אסיה ודרום אמריקה. במאמר זה ממשיך יורם קראוס בסקירת ההרים של מסלול הבגרות של מטפסי ההרים - 7 הפסגות:

 

צפון אמריקה - מק'קינלי - 6,194 מטר

"המק'קינלי נחשב לאחד ההרים הקרים ביותר בעולם עם מזג אוויר הפכפך וקשה במיוחד", אומר יורם קראוס. "שמו של ההר ממשיך עד היום לעורר ויכוחים ומריבות קשות, לאחר ששמו המקורי ה- "Denali", "ההר הגדול" בשפת האינדיאנים שחיו למרגלות ההר, הוחלף ב-1896 על שמו של ויליאם מק'קינלי, שהיה מועמד לנשיאות ובסופו של דבר גם לא זכה בה.

"ב-1910 הצליחה משלחת טיפוס על טהרת האלסקאים, להעפיל לפסגה הצפונית של ההר, הנמוכה ב-250 מטרים מפסגתו", מספר יורם קראוס. "הם עשו זאת לאחר מסע של חמישה חודשים בהם התקיימו המטפסים על  ציד ודייג בלבד. רק שלוש שנים אח"כ, ב-1913, הצליחה משלחת של שלושה אלסקאים להגיע לפסגתו, באותה הדרך בה עשתה זאת המשלחת הראשונה.

"כיום הפך המק'קינלי ליעד טיפוס פופולרי בין מטפסי הרים בעולם כולו, לאחר ששימוש במטוסי סקי קיצר את הדרך בהרבה. אלפי מטפסים, חובבים ומקצוענים כאחד, מנסים בכל שנה להגיע לפסגתו, אך עקב תנאי מזג האוויר הקשה השורר בו, רק כמחציתם מצליחים. במשך השנים גבה המק'קינלי לא מעט קורבנות, שנהרגו בניסיון להגיע לפסגתו".  

 

אפריקה - קילימנג'רו - 5,895 מטר

"השם הרשמי של הקילימנג'ארו - 'PEAK UHURU' (פסגת החופש), ניתן לו ע"י ממשלת טנזניה", אומר יורם קראוס, "ובעיני המקומיים הוא נחשב להר קדוש והם תמיד ישנים כשראשיהם מופנים אל פסגתו. הנס מאייר, פרופסור גרמני לגיאולוגיה היה האדם הלבן הראשון שהצליח לטפס לפסגת ההר ב-1889, יחד עם מדריך טיפוס מטירול ומורה דרך מקומי.

"עשרות אלפי נשים מכל העולם מנסים לטפס את פסגת הקילימנג'ארו מידי שנה", מספר קראוס, "מבחינה טכנית, הטיפוס לפסגת הקילימנג'ארו קל מאוד וכרוך בהליכה בלבד והגישה אליו נוחה ומסודרת, עם מחנות מסודרים ללינה, מה שהפך אותו לפופולארי מאוד בקרב מטפסי הרים. אבל דווקא מה שנראה על פניו קל יחסי, הופך את הטיפוס על ההר למסוכן. הגובה ומזג האוויר הקשה שבפסגתו, פגעו בלא מעט מטפסים בלתי מנוסים שהקלו ראש בסכנות הטמונות בו ואיבדו את חייהם בניסיון לטפס עליו".

 

אירופה: אלברוס - 5,642 מטר

"רכס הרי הקווקז להם שייך הר האלברוס נמצאים אמנם על גבול אירופה אסייה, אך ההר עצמו נמצא כולו באירופה. האלברוס הוא הר געש כבוי", מתאר אותו יורם קראוס, "והוא בעצם פסגה בהרי הקווקז המערביים, ליד גבול רוסיה - גאורגיה. יש להר 2 פסגות האחת נמוכה יותר מהשנייה ב-21 מטרים בלבד. הפסגה המזרחית, היא הפסגה הגבוה יותר של האלברוס והיא שנמצאת בצידו האירופאי, ומעצם השתייכותו לשבע הפסגות ניתן כמובן להבין, שהאלברוס הינו ההר הגבוה ביותר באירופה".

"ההר נכבש לראשונה ב-1886 ע"י משלחת טיפוס רוסית. מזג האוויר על האלברוס נחשב לקשה והפכפך, מה שהופך את הטיפוס עליו לקשה יחסית", אומר יורם קראוס. "מסלול הטיפוס עצמו הינו ארוך במיוחד ודורש הרבה ריכוז, אורך רוח וסבלנות".

דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 יורם קראוס


 


מאמרים נוספים מאת יורם קראוס
 
המדריך להוזלת עלויות הבנייה/ יורם קראוס
13/07/10 | נדל"ן
מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, יורם קראוס, מגיש לכם מספר טיפים שיסייעו לכם להוזיל באופן משמעותי את עלויות הבנייה. הטיפים מיועדים לכל מי שנמצא לקראת שיפוץ או מתכנן בניה ומעוניין לחסוך בהוצאות. בעזרת הכלים שמגיש קראוס, יכולים תוכלו לחסוך עשרות אלפי שקלים בתהליך הבנייה.

טיפוס הרים- עצות שחשוב להכיר
לפני שאתם יוצאים למסע טיפוס הרים, בעיקר אם אתם מטפסים מתחילים יש מספר דברים שחשוב לדעת יורם-קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, קופץ קפיצה קטנה לחו"ל בכל רגע פנוי במטרה לכבוש הר אחר. כפי שניתן להבין יורם קראוס הוא מטפס הרים מנוסה ובעל ניסיון רב, במאמר זה הוא יחשוף בפניכם את העצות לטיפוס הרים שהכי חשוב להכיר.

בנייה ירוקה- יורם קראוס
07/04/10 | נדל"ן
בית ירוק הוא בית שמותאם לתנאי השטח שבו נבנה ולאקלים הסביבתי בו נמצא והוא בנוי מחומרים המתאימים למיקום ולסביבה בה נמצא. תקן הבנייה הירוקה בארצות הברית הוא מפורט ומחמיר יותר מהתקן הישראלי אשר פורסם על ידי מכון התקנים הישראלי. בארצות הברית קיימים תקנים שונים לבנייה ירוקה המאפשרים לכל המעוניין להחמיר ולהתקרב יותר לטבע, למצוא תקן מתאים. לפי תקני הבנייה הירוקה, סביבת הבנייה מכתיבה צרכים ואילוצים שונים ולכן בית שייבנה בצפון ארצות הברית, ייתן מענה לבעיות שונות מאלה עליהם יענו בתים שייבנו בנגב בישראל.

מסע שבע הפסגות- יורם קראוס
טיפוס הרים תפס תאוצה בשנים האחרונות ברחבי העולם. מידי שנה מגיעים להר האוורסט, הוא הגבוה בעולם, כ- 25,000 מטיילים. בדרך אל ההר נתקלים המטיילים בבתי מלון, חנויות מזכרות ומסעדות. מאות בודדות מתוך המטיילים הרבים מנסים לטפס עד לפסגת ההר שגובהו 8,848 מ'.

בונים בית – שלבים עיקריים בתהליך מאת יורם קראוס
11/03/10 | נדל"ן
תהליך בניית בית שונה מבית לבית, אך יש כמה דברים שכל מי שבונה חייב לעבור. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, משרטט את הצמתים המשותפים בתהליך
גמרנו את התוכניות, קיבלנו את האישורים השונים לבניית הבית, עכשיו אפשר להתחיל לבנות. דבר ראשון, אומר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, הוא עניין בחירת הקבלן כי הרי הוא יהיה זה שבסופו של יום יבנה לנו את הבית ויתרגם את התוכניות שעל הנייר למלט, ברזל בלוקים ובטון.


דברים שכדאי לדעת על קבוצות רכישה- יורם קראוס
02/03/10 | נדל"ן
אם אתם שוקלים להצטרף לקבוצת רכישה, יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש עבורכם צרור עצות וטיפים, שיסייעו לכם לכלכל את צעדיכם בחוכמה "מי שכבר היה פעם בסרט הזה של קבוצת רכישה, מכיר את הקטלוג המהודר המחולק לחברים הפוטנציאליים, הכולל בתוכו גם את תחשיב הכדאיות של רכישת הקרקע", מסביר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים.

הכן ביתך לרעידת אדמה
28/12/09 | נדל"ן
בשנת 2005 החליטה הממשלה לאשר את תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה, המכונה גם תמ"א 38. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים מגיש מורה נבוכים למבקשים לחזק את ביתם לקראת יום הדין

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
16/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר?

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
14/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר? כתבה שנייה בסדרה.

בנייה ירוקה בישראל – מתקדמים אבל לאט...
מאת: יורם קראוס
מאז התקבל התקן הישראלי לבנייה ירוקה - התקן הישראלי 5281 לבניינים ירוקים, אכן חלו כמה שינויים בכיוון הירוק בתחום הבנייה בישראל, אך עדיין מדובר רק בשינויים המסמנים כיוון ולא בשינויים בשטח, אומר יורם קראוס. עד כה, נכון לאמצע שנת 2009, קיבלו רק שלושה מבנים חדשים את תו התקן הישראלי לבנייה ירוקה. שלושה בלבד!

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI