דף הבית תיירות ונופש אטרקציות שבע הפסגות פרק ג - מאת יורם קראוס
שבע הפסגות פרק ג - מאת יורם קראוס
יורם קראוס 21/09/08 |  צפיות: 2649

יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ומטפס הרים מושבע, ממשיך בסקירת  מסלול 7 הפסגות - מסלול הבגרות של המטפס המקצוען (מאמר שלישי בסדרה)

יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, הוא מטפס הרים בזמנו החופשי, שכבר כבש את הקילימנגרו, המק'קינלי והמון-בלאן, ממשיך בסקירת ההרים העומדים בדרכו של המטפס לתעודת הבגרות של מטפסי ההרים - מסלול 7 הפסגות:

אנטארקטיקה - וינסון מסיב - 4,892 מטר

אם יש מקום בעולם הנחשב למרוחק ושכוח אל - הר וינסון מסיב, שבאנטארקטיקה, הוא מקום שכזה, אומר יורם קראוס על גוש הסלע העצום המרכיב את ההר, הממוקם כ-1200 ק"מ מהקוטב הדרומי. וינסון מסיב התגלה לראשונה ב-1957 ע"י מטוס של הצי האמריקאי, והוא נקרא על שמו של קרל וינסון, חבר קונגרס ממדינת ג'ורג'יה שבארה"ב.

"ההר נכבש לראשונה ב-18 בדצמבר 1966, ע"י משלחת מטפסים של המועדון האלפיני האמריקאי, שמנתה 11 מטפסי הרים, שבראשם ניקולאס קלינצ'. מאז הוכנס ההר למסלול שבע הפסגות, הוא הפך לפופולרי בקרב מטפסי הרים, המנסים להשלים את המסלול, אך עד היום רק 450 מטפסים זכו להגיע לפסגתו".

"את הטיפוס על ההר מתאר יורם קראוס, "כלא קשה במיוחד, טיפוס שלא מצריך יכולת טכנית גבוהה, אך דורש אורך רוח, ביגוד חם ומיוחד, ותלוי מאוד במזג האוויר הבלתי צפוי. הבעיה הגדולה איננה הטיפוס עצמו, אלא ההגעה אל אנטארקטיקה עצמה כדי להתחיל לטפס על ההר. מחיר ההגעה בלבד עומד על כ-20 אלף דולר ובשנים האחרונות פועלת באנטארטיקה חברה פרטית המספקת שירותים למטפסי הרים שבאים לכבוש את  וינסון מסיב".

אוקיאניה - פונאק ג'איה (קרסטנז פירמיד) - 4,884 מטר

"הר פונאק ג'איה (קרסטנז פירמיד), נמצא באי גינאה החדשה, שבאינדונזיה. זהו ההר הגבוה ביותר באינדונזיה, ונחשב לפסגת האיים הגבוהה ביותר בכל איי העולם", אומר יורם קראוס. "ההר נקרא גם "קרסטנז פירמיד" על שם ההולנדי ג'אן קרסטנז, שראה לראשונה את ההר בשנת 1623 והושם ללעג לאחר שדיווח לאירופה שראה שלג קרוב לקו המשווה. למרות שמרחבי השלג בסביבת ההר נחקרו כבר ב-1909, פסגת ההר עצמו נכבשה רק בשנת 1962 ע"י מטפס הרים אוסטרי בשם הנריך הרייר ושלושה מטפסים נוספים.

"כיום, מספר יורם קראוס, "הקרחונים על פסגתו של ההר נמסו והקושי בטיפוס על ההר הוא בהגעה אליו, מאחר ואין אפשרות מסודרת להגיע לקרבתו".

אוסטרליה - קוזיאוסקו - 2,228 מטר

"קוזיאוסקו הוא שמו של דוכס פולני, שהיה נשאר אלמוני לולא המטפס הראשון שהגיע אל פסגתו של ההר האוסטרלי הזה. המטפס היה כמובן פולני וכך הונצח הדוכס לעולמים", מספר יורם קראוס. "הקוזיאוסקו נמצא בדרום מזרח אוסטרליה, ולידו יש את אתר הסקי היחידי ביבשת הזו.

"יבשת אוסטרליה היא יבשת שטוחה ברובה ולכן אך טבעי הוא, שההר הגבוה ביותר ביבשת הזו לא יהיה ממש גבוה, יחסית להרים האחרים ב-7 הפסגות. ואכן, הטיפוס על הקוזיאוסקו נחשב לקל שבשבעת ההרים שבמסלול", אומר יורם קראוס. "אך אין להקל ראש בטיפוס על הקוזיאוסקו, סופות השלגים הבלתי צפויות ומזג האוויר שמחגיע בעקבותם, כבר גבו את חייהם של כמה מטפסים, שקפאו למוות בניסיון להגיע לפסגתו".

דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 יורם קראוס


 


מאמרים נוספים מאת יורם קראוס
 
המדריך להוזלת עלויות הבנייה/ יורם קראוס
13/07/10 | נדל"ן
מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, יורם קראוס, מגיש לכם מספר טיפים שיסייעו לכם להוזיל באופן משמעותי את עלויות הבנייה. הטיפים מיועדים לכל מי שנמצא לקראת שיפוץ או מתכנן בניה ומעוניין לחסוך בהוצאות. בעזרת הכלים שמגיש קראוס, יכולים תוכלו לחסוך עשרות אלפי שקלים בתהליך הבנייה.

טיפוס הרים- עצות שחשוב להכיר
לפני שאתם יוצאים למסע טיפוס הרים, בעיקר אם אתם מטפסים מתחילים יש מספר דברים שחשוב לדעת יורם-קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, קופץ קפיצה קטנה לחו"ל בכל רגע פנוי במטרה לכבוש הר אחר. כפי שניתן להבין יורם קראוס הוא מטפס הרים מנוסה ובעל ניסיון רב, במאמר זה הוא יחשוף בפניכם את העצות לטיפוס הרים שהכי חשוב להכיר.

בנייה ירוקה- יורם קראוס
07/04/10 | נדל"ן
בית ירוק הוא בית שמותאם לתנאי השטח שבו נבנה ולאקלים הסביבתי בו נמצא והוא בנוי מחומרים המתאימים למיקום ולסביבה בה נמצא. תקן הבנייה הירוקה בארצות הברית הוא מפורט ומחמיר יותר מהתקן הישראלי אשר פורסם על ידי מכון התקנים הישראלי. בארצות הברית קיימים תקנים שונים לבנייה ירוקה המאפשרים לכל המעוניין להחמיר ולהתקרב יותר לטבע, למצוא תקן מתאים. לפי תקני הבנייה הירוקה, סביבת הבנייה מכתיבה צרכים ואילוצים שונים ולכן בית שייבנה בצפון ארצות הברית, ייתן מענה לבעיות שונות מאלה עליהם יענו בתים שייבנו בנגב בישראל.

מסע שבע הפסגות- יורם קראוס
טיפוס הרים תפס תאוצה בשנים האחרונות ברחבי העולם. מידי שנה מגיעים להר האוורסט, הוא הגבוה בעולם, כ- 25,000 מטיילים. בדרך אל ההר נתקלים המטיילים בבתי מלון, חנויות מזכרות ומסעדות. מאות בודדות מתוך המטיילים הרבים מנסים לטפס עד לפסגת ההר שגובהו 8,848 מ'.

בונים בית – שלבים עיקריים בתהליך מאת יורם קראוס
11/03/10 | נדל"ן
תהליך בניית בית שונה מבית לבית, אך יש כמה דברים שכל מי שבונה חייב לעבור. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, משרטט את הצמתים המשותפים בתהליך
גמרנו את התוכניות, קיבלנו את האישורים השונים לבניית הבית, עכשיו אפשר להתחיל לבנות. דבר ראשון, אומר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, הוא עניין בחירת הקבלן כי הרי הוא יהיה זה שבסופו של יום יבנה לנו את הבית ויתרגם את התוכניות שעל הנייר למלט, ברזל בלוקים ובטון.


דברים שכדאי לדעת על קבוצות רכישה- יורם קראוס
02/03/10 | נדל"ן
אם אתם שוקלים להצטרף לקבוצת רכישה, יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש עבורכם צרור עצות וטיפים, שיסייעו לכם לכלכל את צעדיכם בחוכמה "מי שכבר היה פעם בסרט הזה של קבוצת רכישה, מכיר את הקטלוג המהודר המחולק לחברים הפוטנציאליים, הכולל בתוכו גם את תחשיב הכדאיות של רכישת הקרקע", מסביר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים.

הכן ביתך לרעידת אדמה
28/12/09 | נדל"ן
בשנת 2005 החליטה הממשלה לאשר את תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה, המכונה גם תמ"א 38. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים מגיש מורה נבוכים למבקשים לחזק את ביתם לקראת יום הדין

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
16/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר?

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
14/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר? כתבה שנייה בסדרה.

בנייה ירוקה בישראל – מתקדמים אבל לאט...
מאת: יורם קראוס
מאז התקבל התקן הישראלי לבנייה ירוקה - התקן הישראלי 5281 לבניינים ירוקים, אכן חלו כמה שינויים בכיוון הירוק בתחום הבנייה בישראל, אך עדיין מדובר רק בשינויים המסמנים כיוון ולא בשינויים בשטח, אומר יורם קראוס. עד כה, נכון לאמצע שנת 2009, קיבלו רק שלושה מבנים חדשים את תו התקן הישראלי לבנייה ירוקה. שלושה בלבד!

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI