יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, מציע כמה דרכים פשוטות למי שמבין משהו בתחום, היכולות להוזיל לכם משמעותית את עלויות הבנייה
"כאמור, העצות שלהלן מכוונות לאלה מאיתנו שיש להם קצת הבנה בתחום הבנייה. לא מדובר במהנדסים או קבלים", מסביר יורם קראוס, "אך באנשים עם חוש טכני בסיסי שערבבו לפחות פעם אחת בחייהם בטון ומלט. אם אתם לא בטוחים ביכולות ובהבנה שלכם הניחו לבעלי מקצוע לבצע עבורכם את העבודה".
יורם קראוס: "התחילו להיכנס וללמוד את התחום. היפגשו עם אנשים שעברו את התהליך בעצמם, לימדו מהטעויות שלהם, אם יש לכם חברים העובדים בתחום - רעננו קשרים ישנים וחבריות שגוועו ואפילו היו קצת אינטרסנטים לרגע כדי לשמוע ולקבלך מהם טיפים ועצות".
יורם קראוס: "קבלו מספר הצעות מחיר, בקשו שמות וכתובות של ממליצים, השוו מחירים ובדקו אותם ביחס לניסיון, לכישורים ולמוניטין של מגישי ההצעות. אל תהססו לגשת לאתרי בניה כדי לבדוק במו עינכם עבודות קודמות של בעלי המקצוע".
יורם קראוס: "אם תבחרו לקחת על עצמכם את ניהול הפרויקט ולהפעיל בעצמכם את בעלי המקצוע השונים במקום קבלן ראשי, אתם יכולים לחסוך כ-15% מהעלויות. קחו בחשבון שזה כאב ראש לא קטן ועבודה במשרה מלאה".
יורם קראוס: "אם אתם מרגישים שהידע שלכם בתחום מספיק טוב כדי לקחת עליכם את תפקיד הקבלן ולהפעיל ישירות את הפועלים - תוכלו למחוק 15% נוספים מהעלויות.
יורם קראוס: "רוב ליקויי הבנייה נעשים עוד בשלב השלד. בחלוקה נכונה של פרויקט בנייה, עלות השלד אמורה להיות 40% מסך כל הפרויקט בעוד שעלויות הגימור אמורות לקחת כ-60% מהפרויקט. לפיכך, חיסכון בגימור הוא חיסכון גדול יותר בהסתכלות כוללת. מה עוד שרכיבי השלד הם הרכיבים החשובים יותר בהסתכלות לטווח ארוך".
יורם קראוס: "זה אולי לא אתי ולא יפה, אולם מה לא עושים כדי לחסוך כמה שקלים... הזמינו כמה הצעות מיועצים שונים ומתכננים שונים וקחו מהם רעיונות כדי בסופו של יום, ליישם אותם בעצמכם".