העיר העתיקה היא אחד האתרים ההסטורים בעולם אשר הוכרו ע"י אונסק"ו כאתר הנמצא בסכנה, משמעות הדבר ההיא שהעיר עמוסה במומנטים ואלמנטים בעלי חשיבות לשלוש הדתות המונותיאיסטיות הגדולות. מדי פעם אנו גם מוצאים בעיתונות היומית עד כתבה או מידע על ממצא בעל חשיבות שהתגלה בחפירות כך שההזדמנות לראות מקרוב את מאותם פלאים אשר חלקם מככבים במחלקות ארכיאולוגית של מוזיאונים גדולים (כמו מוזיאון ישראל) היא סוג של מתנה הניתנת לנו כמעט בחינם .
השאלה מה לעשות כשאנו מגיעים אל העיר העתיקה תלויה בעיקר בתחומי העניין שלנו ובהעדפותיהם של מי שהצטרפו אלינו. מרבית בני האדם אוהבים לחפש ולמצוא מציאות ומאיזושהי סיבה מאמינים שהמציאות הגדולות והמוצלחות שלהן עשויות להתגלות רחוק מהבית, ואנו ניסע קילומטרים רבים כדי להכניס הביתה שטיח במחיר "מציאה".
העיר העתיקה היא מרחב או מתחם המנצל היטב את היצר הזה ולא סתם טוענים אנתרופולוגים שמסחר הוא המקצוע העתיק ביותר בעולם. על מנת לעשות שופינג מוצלח, כדאי להימנע מתקופות בהן העיר מלאה בתיירים, ימי החורף (בתקופה שלאחר חג המולד וכניסת השנה האזרחית) עשויה להיות מועד מצוין, כדאי שמראש נגדיר לעצמנו מה אנו מחפשים ומה התקציב שאנו מוכנים להוציא, האם אנו מחפשים כלי נחושת, אריחים ארמניים מצוירים בעבודת יד, תכשיטי כסף עתיקים או חפצים אחרים שעברו מדור לדור או שאנו מעוניינים בחפצי נוי דקוריטיבים אותנטיים המיוצרים היום כמו מפות וטקסטיל ובו רקמה בעבודת יד מסורתית , כלי קרמיקה וכיו"ב , כדאי לזכור שבנוסף לאלו העיר העתיקה מלאה גם בסחורות זולות מהודו ומסין ושהסוחרים הם אנשים ממולחים הלוקחים את הסכום שנוריד לאחר ההתמקחות בחשבון , אם אנו או מישהו ממכרנו דובר ערבית הדבר יכול לעזור , לפני שאנו עטים על המציאה שגילינו כדאי שנתבונן באופן שבו הסוחר מנהל את המקח והממכר עם לקוחות אחרים בחנות ובכל מקרה עדיף לא להראות נלהבים או מתעניינים מידי, שהסוחר הוא זה שצריך "לחזר" אחרינו ולגרום לנו להיות מרוצים וככל שהוא יתאמץ יותר כך נזכה למחיר טוב יותר על מה שמצאנו .