דשא רגיל דורש בדרך כלל תחזוקה קבועה: צריך להשקות את הדשא בזמנים קבועים ובשעות נכונות, מוקדם בבוקר או מאוחר מאוד באחרי הצהריים, על מנת לחסוך במים ועל מנת לשמור עליו ירוק במשך כל ימות השנה. כמו כן, יש לעקור מתוכו עשבים שוטים ולהקפיד ולכסח אותו על מנת לשמור על גובה דשא נכון.
כמובן שכל התחזוקה של הדשא גם גורמת לנו לבזבז הרבה מאוד מים, דבר שאי אפשר לקחת בקלות ראש במדינה במשבר מים תמידי כמו ישראל, והיא גם גורמת לנו ללא מעט עבודה מיותרת בגינה. כמובן שכאשר מתקינים דשא אשר עשוי מחומרים סינטטיים התחזוקה השוטפת של הדשא מצטמצמת כמעט לחלוטין לאפס.
והיתרון הגדול כמובן: גם כאשר לא מתחזקים אותו כלל הדשא עדיין שומר על מראה נהדר, במשך כל העונות. דשא מלאכותי אמנם לא דורש השקייה או שיכסחו אותו אך כן צריך לנקות אותו מפעם לפעם מלכלוך שונה שמצטבר עליו, בדרך כלל לכלוך טבעי מתוך הגינה עצמה, כמו למשל, עלים שנופלים ומצטברים עליו וכן הלאה.
דרכים שבאמצעותן ניתן לנקות דשא סינטטי
דרך אחת מצויינת לנקות את הדשא היא בעזרת מגרפת עלים, בדיוק אותה המגרפה שנעזרתם בה כדי לנקות את העלים מהדשא האמיתי שלכם בעבר. דרך נוספת, אם כי מעט רועשת יותר, היא באמצעות מפוח עלים שמפזר את העלים ואת הלכלוך לכל עבר ומעיף אותו מתוך הגינה. ניתן גם לנקות את הדשא בעזרת מים.
כיצד לטפל בדשא סינטטי ב"מצב חירום"?
בהחלט יכול להיווצר מצב בו יישפך מעט צבע על הדשא או בו יידבק דבר מה, למשל מסטיק או סוכריית טופי, לסיבים של הדשא. בדרך כלל כדאי לטפל בבעיה בצורה מיידית לפני שהיא תחמיר. כדאי גם לשמור בבית עודפי דשא שנשארו במהלך ההתקנה ובמקרה שאי אפשר להסיר את הלכלוך לשים חלקת דשא נוספת.
חשוב להחליף את החלקה שהתלכלכה בדיוק בדשא מאותו סוג על מנת שהצבע יהיה זהה ועל מנת שהדשא ייראה אחיד ככל האפשר. בכל בעיה או תקלה ניתן כמובן להתייעץ עם החברה שהתקינה עבורכם בחצר דשא סינטטי.