ביטוח רכב הינו מוצר המגיע ב"אריזת סטנדרט", אולם המבוטח יכול לבחור בין הרכבים שונים של סעיפים בפוליסה, שאלו הופכים את המוצר למתאים יותר עבורו. בתוך כל סעיף שכזה יכולים להמצא מונחים "חלקלקים" בביטוח, אשר אינם מובנים במלואם בזמן רכישת הפוליסה, אלא רק כלאחר מעשה. הנכון הוא להיות מוכנים בכל תביעת ביטוח תוך כדי שליטה באותן זכויות ביטוח. מושגים כמו "מוסך הסדר" או "תקרת ביטוח" אמורים להיות ידועים מראש, כמו גם "דמי השתתפות עצמית" בביטוח, או "שמאי הבית". להלן הסבר קצר עבור אותם מושגים שגורים.
מוסך הסדר – תחת איזה הסדר הוא מצוי?
ישנם מוסכים שונים אשר לאו דווקא הינם מוסכים מורשים לאותם הרכבים. מוסכים אלו ירצו להרוויח יותר לקוחות אשר באים לאחר נזק לרכב כדי לתקנו אצלן. הלקוחות המבוטחים ירוויחו מחיר זול יותר בהשתתפות העצמית שישלמו על המקרה, המוסכים – ירוויחו את הלקוחות וחברות הביטוח תרווחנה מחיר נמוך יותר שתשלמנה לצורך תיקון הרכב כשהן נותנות את השירות בביטוח מקיף לרכבים.
שמאי הבית – מי הוא?
רשימת שמאי הבית שעובדים בשיתוף עם חברת הביטוח רכב ניתנת מידי חברת הביטוח בעצמה. אמנם הלקוח יכול לבחור בעצמו את השמאי מתוך הרשימה או להביא שמאי חיצוני ובלתי תלוי, אולם המקרה האחרון יעלה מעט יותר כסף למזמין השירות. שמאי הבית לעומת זאת עלול להיות מצוי בקשר אינטרסנטי עם חברת הביטוח.
ומה אם חברת הביטוח לא קיבלה את הדו"ח של השמאי החיצוני?
החברה לביטוח אוטו אינה חייבת לקבל את הדו"ח של השמאי, ובמקרה הזה אותו מבוטח יכול לפנות ולפתוח פניית ערעור אצל השמאי הראשי שמייצג את משרד התחבורה.הוא יהיה המכריע בנושא, ויציג את הפתרון – הדו"ח שעל פיו יש לפעול.