אנו חיים בעידן של מידע: אם בעבר האתגר העיקרי היה למצוא מקורות מידע, הרי שכיום האתגר הוא לסנן את המידע המיותר המעמיס עלינו מכל הכיוונים. טכנולוגיות למידה הופכות לקריטיות בעולם בו יש יותר מדי תשובות לכל שאלה, וחלקן הגדול שגויות או מטעות. שימוש במגוון הכלים בהם אנו נעזרים בעידן האינטרנט, כגון שיתוף מידע אונליין, טלפונים חכמים, מציאות וירטואלית וכדומה מחייב כישורים מיוחדים או אנשי מקצוע שיפתחו ויעצבו מערכות הדרכה חדשניים על בסיס כלים אלה.
כיום ניתן ללמוד טכנולוגיות למידה לתואר אקדמי ראשון BA. בוגרי התואר יוכלו להשתלב במגזר הציבורי או העסקי, ולהיות אחראיים על תחום המידע והלמידה בעידן הגאדג'טים. במסגרת תפקידם יעסקו בפיתוח הדרכה מתוקשבת, ניהול, שימור ושיתוף של ידע בארגון, איפיון ופיתוח אפליקציות בסלולרי, ניהול של אתרי אינטרנט, פיתוח משחקי מחשב ועוד.
במסגרת הלימודים לתואר בטכנולוגיות למידה יקבלו הסטודנטים מידע מקיף ומעמיק אודות האופן בו לומדים בני אדם בעבר וכיום, יכירו את ההיבטים הייחודיים של ההדרכה הארגונית, ירכשו כלים שיאפשרו להם להפיק חומרי הדרכה אינטראקטיביים, ויתנסו בפיתוח של יישומים ברשת (אתרים, וידאו, אפליקציות וכדומה).
בנוסף לכך, הסטודנטים הלומדים טכנולוגיות למידה ייחשפו לנושאים כגון התנהגות ארגונים וניהול ידע בארגון, שיטות הוראה משולבות מחשב (כגון הוראה מתוקשת או הוראה מרחוק), שיטות להדרכה בארגונים, הדרכת בכירים, פסיכולוגיה של למידה, שיטות להערכה של הישגים, סביבות לימוד אינטראקטיביות, שימוש בתקשורת חזותית, ארגון והצגה של מידע, סוציולוגיה של מידע, וכדומה.
תואר בטכנולוגיות למידה מקנה לבוגרים ידע ומיומנויות בפיתוח מערכי הדרכה, בליווי ארגונים בתחום של ניהול ידע, בסינון המידע המוצג ובהצגתו הבהירה. הסטודנטים ירכשו מקצוע של ממש, מקצוע חדש יחסית אך מבוקש מאוד במיוחד בתחום ההיי טק, המאופיין בעומס של מידע ובשימוש בטכנולוגיות חדשניות.
לסיכום, תואר בטכנולוגיות למידה צפוי להיות אחד התארים המבוקשים יותר בשנים הקרובות. נכון להיום, מספר הבוגרים שכבר סיימו את לימודיהם נמוך יחסית כי עברו רק שנים בודדות מאז נפתחו הלימודים. יחד עם זאת, צפוי ביקוש גבוה ביותר ללימודים בסוג זה, המכשירים אנשי מקצוע באחד התחומים המרתקים והמשמעותיים כיום – תחום המידע והתקשורת.