טיפ שפת גוף 1: לקרוא חדשות בעיתונים
הנחת יסוד ב-NLP טוענת כי ההתנהגות משפיעה על המחשבה. לכן, אם נרצה לפתח תחושת ביטחון עצמי גבוהה יותר לפני פגישות, עלינו להיכנס בצורה מכוונת לשפת גוף (דרך שינוי היציבה למשל) המשדרת תחושת ביטחון. לכן, לפני פגישה מומלץ לקרוא את החדשות דווקא בעיתון ולא דרך הסלולארי. ויש לכך סיבה.
כאשר אנחנו קוראים את החדשות בסלולארי, אנו יושבים שפופים והמרפקים שלנו מכווצים לכיוון מרכז הגוף שלנו. לעומת זאת, בזמן קריאת עיתון, הידיים מתפרסות, המרפקים רחוקים מהגוף ואנחנו תופסים שטח נרחב אשר גורם לנו להיראות (ולהרגיש) יותר בטוחים בעצמנו.
טיפ שפת גוף 2: לחייך הרבה יותר
הטיפ השני לשימוש נכון בשפת גוף הוא לחייך הרבה יותר. רבים היו רוצים להיחשב כאנשי שיחה טובים יותר שכל אחד היה רוצה להפגש ולהנות איתם. עם זאת, אם הם היו בוחנים זאת לעומק הם היו מגלים כי אנשים שכאלה מתנהגים בצורה אחרת מהם.
אחת התכונות שמאפיינות אנשי שיחה מהנים היא פשוטה ועם זאת מאוד עוצמתית – החיוך. אם נחשוב על כך ברצינות נראה שדווקא החיוך הוא זה שמושך אליהם אחרים. זה הרי מחווט בנו ברמה החייתית ביותר. חיוך גורם לנו להירגע, מסמל לנו שהמצב בטוח ובכך רק מזמין אותנו לתקשר איתם יותר.
טיפ שפת גוף 3: מעורבות בלתי מילולית
הטיפ השלישי לשימוש נכון בשפת הגוף מגיע ממחקר שנעשה בתחום המשא ומתן. במחקר גילו כי קבוצות אשר השתמשו בסימני תקשורת בלתי מילולית שמסמלים מעורבות (כמו חיוכים, הנהונים, שיקוף ומחוות תוך כדי שיחה) גורמים לעסקאות להיסגר יותר בקלות.
לכן, אם נרצה להגיע למטרה שלנו יותר בקלות בסוף השיחה, עלינו להתחיל להשתמש במספר רב ככל האפשר של סימני תקשורת בלתי מילולית ולהוביל את האדם שמולנו לתקשר בצורה דומה. כך, נהפוך את השיחה גם לחיה ומעוררת יותר וגם ליעילה הרבה יותר.
טיפ שפת גוף 4: לא להגזים
הטיפ האחרון הנוגע לשפת גוף הוא להמנע משימוש מוגזם במחוות ובתנועות. אדם דומיננטי או מוביל אינו מנסה להתיש את תשומת הלב של אנשים מסביבו. הוא כמובן (כמו שראינו בסעיף הקודם) משתמש בשפת גוף כדי להוביל להסכמה ועם זאת לא מגזים ומשתמש בתנועות רחבות, מהירות או לא רלבנטיות לנאמר. כך, הוא מאזן בין הרצון להבנת דבריו לבין יצירת עומס תודעתי שגורמת לאחרים לאבד את הרצון להמשיך לדבר איתו.
OperationNLP בית הספר ההישראלי ללימודי NLP