מה הם הנתונים המתייחסים כיום לנושא ההתייעלותה האנרגטית בישראל וכיצד הם משפיעים על מערך העסקים בארץ?
יורם קראוס: "בוועידת האקלים שנערכה בקופנהגן, התחייב הנשיא פרס בשם מדינת ישראל, להפחית את פליטת גזי החממה ב-20% עד לשנת 2020. ההתחייבות הבינלאומית שנתן הנשיא פרס להתייעלות אנרגטית של מדינת ישראל, קיבלה גם תוקף של החלטת ממשלה בספטמבר 2008 להפחתה של 20% בגזי החממה שפולטת מדינת ישראל." עוד הוסיף יורם קראוס כי אם ננסה לפרוט את ההתחייבות הזו ולהעריך בכמה מסתכם פוטנציאל החיסכון של מדינת ישראל, נקבל היום חיסכון של שמונה מיליארד קילו-ואט חשמל (20% מהצריכה), שהם כארבעה מיליארד שקל מדי שנה.
לאור כל זה מהי ההתייעלות האנרגטית?
יורם קראוס: "התייעלות אנרגטית בישראל היא הרבה יותר משווה כסף. היא מביאה עימה גם עצמאות אנרגטית, הפחתת התלות בדלקים מיובאים ותלות במקורות אנרגיה אחרים, ובין השאר גם תורמת לשיפור התדמית של המדינה ומעמדה הבינלאומי." עוד מוסיף ואומר יורם קראוס כי שהמודעות לחשיבות ולתרומה של התייעלות אנרגטית גברה ועלתה והגיעה גם למוסדות השלטון.
ולסיכום ההתייעלות האנרגטית?
יורם קראוס: "עסקים קטנים יוכלו להרוויח פעמיים מהעניין – גם לקבל כלים ורעיונות איך להתייעל מבחינה אנרגטית, לחסוך משאבים וכסף וגם כמובן יקטינו את הפגיעה בסביבה, מה שיוביל לסביבת עבודה בריאה יותר, לעליה באיכות החברה ובמוניטין שלה ועוד. בין התחומים שניתן לעשות בהם שינוי טכנולוגי נמצאים למשל: החלפת מערכות מיזוג ודיחוס אוויר ועוד.