מה הגדרתה של הבניה הירוקה?
יורם קראוס: "הבניה הירוקה היא השיטה לבניה המתייחסת לסביבה בה היא נבנית ומתאימה את עצמה לתנאי אקלים ולתנאי שטח תוך כדי שהיא שואבת מהסביבה חומרים שונים. בנוסף היא גם מומלצת והופכת להיות הדבר הכי חם בנושא הבניה המודרית ולכן היא מאד מאד מומלצת".
מהו התקן עבור בניה ירוקה?
יורם קראוס: "יש צורך בכתיבת תקן עבור בניה ירוקה על מנת שיוכל להתייחס ספציפית לאקלים בישראל, לסביבה ולחומרים שאפשר להשתמש בהם. היות והבניה הירוקה צריכה להתייחס לסביבה בה בונים אותה אי אפשר שיהיו תקנים של בנייה ירוקה ממדינה אחרת, הם חייבים להתאים למדינה הספציפית בה הם חלים". עוד מוסיף יורם קראוס כי התקן מתייחס למרכיבים השונים כמו שימוש חכם באנרגיה, חסכון במים, בידוד, פינוי פסולת מכל מיני מבנים, טיפולים ברעש, הקפדה על איכות אוויר במבנים וכמובן שמירה על יחסים נכונים וירוקים בין השטח הבנוי לבין השטח הפתוח. בנוסף, התקן מאפשר לאדריכלים, לקבלנים, למתכננים והיזמין הרוצים לבנות מבנה שיעמוד בדרישות התקן לקבל תו ירוק של מכון התקנים הישראלי.
יש דוגמאות בתחום?
יורם קראוס: "דוגמאות טובות הן מגדל הנהלת בנק לאומי למשל – הוא הבניין הירוק הראשון בישראל ואף קיבל את התואר הזה ממכון התקנים הישראלי". עוד מוסיף ומציין יורם קראוס כי בניין זה נבנה כחלק מאסטרטגיית האחריות הסביבתית לפי אמנה על פיה הצהיר בנק לאומי. את הבניין תכננו האדריכלים מירי קייזר ואילן קלנר בשיתוף עם משרד האדריכלית תמי הירש אשר הוביל את תהליך קבלת תו התקן הישראלי לבניינים ירוקים