מה מספרים הנתונים המתייחסים אל התייעלות אנרגטית בישראל?יורם קראוס מספר כי בוועידת האקלים אשר נערכה בקופנהגן התחייב נשיא המדינה, פרס, בשם מדינת ישראל כי יופחתו פליטת גזי החממה ב-20% עד ל2020. התחייבות בינלאומית זאת קיבלה תוקף בהחלטת הממשלה בחודש ספטמבר בשנת 2008 להפחתה של 20 אחוז בגזי החממה אשר פולטת מדינת ישראל. כמו כן מוסיף יורם קראוס כי אם אנו ננסה לפרוט את ההתחייבות הזאת ובכך נעריך בכמה מסתכם הפוטנציאל החסכוני של המדינה, נקבל כיום חיסכון בסך של שמונה מיליארד קילו-ואט חשמל שהם כארבעה מיליארד שקל בשנה ולמעשה, עשרים אחוז מהצריכה.
ולמרות, מהי ההתייעלות האנרגטית ואיך היא מתפתחת בישראל?יורם קראוס: "ההתייעלות אנרגטית בארץ בעלת שווי גדול הרבה יותר מכסף. התייעלות זאת מביאה איתה עצמאות אנרגטית אשר גורמת להפחתת התלות בדלקים מיובאים ולמעשה, תלות במקורות אנרגיה אחרים וגם בין השאר תורמת לשיפור התדמית של המדינה ולמעמדה הבינלאומי". עוד מציין יורם קראוס כי המודעות לחשיבות ולתרומה של התייעלות אנרגטית התגברה ועלתה גם היא אל מוסדות השליטון.
וכיצד נשפר את העסקים?יורם קראוס: "העסקים הקטנים יוכלו להרוויח פעמיים מעניין זה. גם מהבחינה האנרגטית וגם לחסוך משאבים וכסף ובכך יקטינו את הפגיעה בסביבה. הקטנת הפגיעה בסביבה תוביל לסביבה בריאה יותר, לעליה באיכות החברה, לעליה במוניטין החברה ועוד. כמו כן, בין התחומים שאפשר לעשות בהם שינוי טכנולוגי תמצאו למשל את החלפת מערכות מיזוג ודיחוס אוויר.