יורם קראוס הוא מנכ"ל SMS ניהול פרויקטים ומסביר לנו איך קובעים עד כמה ירוק הבית שבניתם והאם יש הקלות לבונים ירוק ומה הם הקריטריונים והתקנים הנהוגים בישראל
.יורם קראוס מציין כי בשלוש השנים האחרונות אפשר היה לסמן את המגמה ולראות מספר רשויות מקומיות שהתחילו לשלב מרכיבים של בניה ירוקה בהנחיות ובדרישות לקבלת היתרי הבנייה. עניין זה החל עם בודדים בלבד וכעת יותר ויותר רשויות מקומיות מאמצות תקנים עבור בניה ירוקה. האם ידוע אם מדובר יותר בהנחיות ממשלתיות או שהמגמה מוכתבת בידי ארגונים אחרים?יורם קראוס: "כל נושא הבניה הירוקה בארץ נמצא בחיתוליו ולכן ישנם עדיין לא מעט מקומות שעניין זה עוד לא הגיע אליהם והתקנים אינם תקפים בעניינים. כמו כן, כל נושא התקן של הבניה הירוקה מטופל בארץ במסגרות אקדמיות ומסגרות פרטיות, ביניהן גם וולנטריות באופיין. למסגרות ממשלתיות לדוגמא לוקח באופן מאד טבעי הרבה יותר זמן לקבל ולהפנים חידושים אך הן מתקדמות במסלול הירוק באופן איטי ובטוח ומפנימות את התקנים. אילו הטבות יש שמעודדות את הבונים ירוק?
יורם קראוס: "קיימת התחלה של עידוד לבניה הירוקה בישראל. יש דו"ח שהגישה הכנסת ולפי הדו"ח יחולקו תמריצים למי שבוחר לבנות לפי בניה ירוקה. בעצם, מדובר על תמריצים באמצעות הקלות מס או הגדלת האחוזים של הבניה וכן, גם פטור מהיטל השבחה". על איזה תקנים מדובר?יורם קראוס: "הבניה הירוקה בארץ נסמכת על תקן 5281 הישראלי, ועל תקן ה – LEED האמריקאי. התקן הישראלי לבניה ירוקה מתייחס לבניינים חדשים, וגם לאלו שעברו שיפוץ יסודי, כולל גם בנייני מגורים ובניינים של משרדים או בעלי שטחי מסחר".