תהליך פיתוח מוצר בעזרת חברת הנדסה
פיתוח מוצר, רעיון ו/או פתרון טכנולוגי מהווה תהליך. ראשיתו של התהליך ברעיון טוב, צורך מסויים ולעיתים רצון להפיק רווחים ממתן שירות ו/או פתרון מסויים.
כולנו כבר יודעים היטב שהדרך מהמחשבה על ה"רעיון" ועד למימושו ובטח עד לשלב בו ניתן אף להפיק ממנו רווחים היא ארוכה.
אנו חיים בעולם שנע בקצב מסחרר ועלינו לשמור על רלוונטיות מתמידה. לכן הזמן מקבל משמעות רבה בבואנו לממש את ה"רעיון" לכדי מוצר בר קיימא הלכה למעשה. כידוע לכולנו, המשאבים העומדים לרשותנו הנם מוגבלים ויש להשתמש בהם בתבונה רבה ע"מ שלא נגיע לשלב בו נאלץ להפסיק את פעולותינו עקב מחסור במשאב מסויים (זמן, כסף, ידע, יכולות ועוד).
כל יישות בעולמנו ניחנה בתכונות מסויימות וביכולות האופייניות לה. היות ואנו יודעים כי יש שוני ביכולות של כל יישות וכן ישנו שוני גם בכמות וסוג המשאבים העומדים לרשות כל אחד ואחד מאיתנו, עלינו להשכיל ולשתף פעולה עם הסובבים אותנו שיכולים לסייע לנו לעמוד בהצלחה במשימות ובאתגרים שלנו.
למה הדבר דומה? נחזור מעט בזמן, לתקופה בה נפוץ היה סחר חליפין... לאדם שלו היו הרבה תרנגולות וביצים, הייתה היכולת להעניק לזולתו מהם ובתמורה לקבל דברים שהיו חסרים לו (תבואה, ירקות וכו,).
חברת פיתוח והנדסה המתמחה בפיתוח מוצרים היא מעין באר בלתי נדלית של ידע וניסיון בתחומי ההנדסה והטכנולוגיה. חברות וגופים (ואף אינדבדואלים) הבאים לממש פיתוח של מוצר, מבינים שכיום לזמן הפיתוח ולמימוש יש משמעות רבה. לכן לא כדאי להסתמך רק על הידע העצמי ו/או על היכולות הקיימות זמינות בארגון (או לאינדבדואל) עצמו. הסתמכות על היכולות העצמיות יביאו בהכרח לזמן מימוש ארוך יותר ולעיכוב ניכר בהפקת רווחים מהמוצר/פתרון.
לשיתוף חברת הנדסה מנוסה בתהליך הפיתוח יש יתרונות רבים ומגוונים. מעצם העובדה שלחברת ההנדסה יש ניסיון בפיתוח מוצרים, ברור כי ניסיון זה יבוא לכדי ביטוי במתן שירותיה בפיתוח המוצר. דבר זה כשלעצמו יביא לחיסכון ניכר בזמן וימנע איבוד מהמשאב החשוב ביותר במשוואה שבצידה האחד השקעה ניכרת בתהליך פיתוח המוצר ובצידה האחר – הפירות (הרווח).
גם חברות ואינדבדואלים שלהם ניסיון וידע הדרוש לפיתוח המוצר, מן הראוי כי ישכילו להיעזר בחברת פיתוח מוצרים והנדסה שתוכל להשלימם בידע והניסיון שדרוש לפיתוח המוצר ו/או הפתרון. בעזרת שילוב חברת פיתוח בעשייה, יוכל המשלב להתמקד בתחום התמחותו והתמקצעותו – כך יביא לכדי מיקסום יכולותיו בתהליך ואילו חברת ההנדסה תוכל להשלים בביצועיה את שאר הפעולות שבכל מקרה היה צורך לבצען (רק שכעת הן תתבצענה במקביל), דבר שיביא לחיסכון ניכר בזמן וכך גם בעלויות.
חשיבות הבחירה בחברת הפיתוח
עד כה דנו ביתרון הגדול שבעצם שילוב חברת הפיתוח בתהליך הפיתוח (ולעיתים אף להפקיד את כל תהליך הפיתוח בידי חברת הפיתוח). אולם יש לשים דגש רב על הבחירה בחברת הפיתוח המתאימה ליזם/משקיע/התאגיד וכו'.
חשוב לבחור ולהפקיד את המשימות בידי החברה המתאימה ביותר לביצוע העבודה. להלן פרמטרים חשובים שיש להתמקד בהם בעת הבחירה בחברת הפיתוח המתאימה:
1. ניסיון: לניסיון יש חשיבות מכרעת בפיתוח מוצרים. ככל שלאנשי הפיתוח יש יותר ניסיון כך יגדל הסיכוי שהם כבר ניתקלו בעבר בבעיות דומות ויוכלו להתגבר עליהן ביתר קלות ובפחות זמן.
2. יכולות מולטידיסיצפלינריות: יכולות מגוונות המשולבות עם ניסיון רב הנם כר פורה ביותר לרעיונות טובים וליכולת פתרון בעיות ואתגרים. העולם האמיתי מורכב מדיסצפלינות רבות ויש יתרון ניכר לארגון פיתוח שיכול ויודע להתמודד עם יותר מסוג טכנולוגיה אחד ויכול לתת מענה הנדסי ביותר מתחום אחד (כגון הנדסת מכונות, הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת תעשייה וניהול וכו').
3. קשרים עסקיים: חשוב שלגוף הפיתוח תהיה מערכת קשרים עסקיים עניפה, בתחומים שונים ומגוונים, גלובלית ואמיתית. שילוב של חברת פיתוח שיכולה בקלות אף להפיק מערכות וחלקים, לבצע ניסויים, להתייעץ עם מומחים בעלי שם עולמי בתחומם יכול לסייע מאוד וליצור סיטואציה בה מתגברים בקלות יחסית ובאופן מהיר על בעיות ואתגרים שצצים בתהליך הפיתוח.
4. יכולות ניהול מוכחות: חשוב שהאמונים על ניהול התהילך הפיתוחי יהיו בעלי ניסיון ניהולי רב. חשוב לבחון את הצלחתם בביצוע משימות פיתוח בעבר – דבר זה בהחלט יכול לנבא ולהצביע על יכולתם בעתיד. אישיות סוחפת וכושר מנהיגות, יכולת ירידה לפרטים ובה בעת לראות את התמונה הכללית, הם ערך עליון בבחירת הגוף ההנדסי שעליו נטיל את מלאכת הפיתוח או את חלקה.