על פי תורת הפנג שוואי ואמונות מזרחיות רבות אחרות מיים הינם סימן של שלווה וזרימה, ודגים הם סמל של שפע. גם בקבלה היהודית משמשים הדגים כסמל לשגשוג מזל פריון ואהבה. בעבר, כשחיינו ליד מקורות מים או נחלים, הטבע היה נוכח בחיינו מבלי צורך להביאו אל סף ביתנו, אך מאז זרמו הרבה מים בנחלים, והטבע, ובמיוחד מים ודגים הפכו מרוחקים ובלתי נגישים. שאיפתם של בני האדם להכניס שוב מיים ודגים אל חייהם וביתם הוביל להתפתחות נושא האקווריומים, ולצורך בהבנה באלמנטים הקשורים לנושא זה של בניית אקווריום.
לכאורה זו משימה די פשוטה וקלה לביצוע גם באופן עצמאי, שאחרי הכול מדובר במיכל מיים שקוף שניתן להרכיב בקלות יחסית מחומרים הזמינים בכול מקום כמעט, אך מסתבר שבניית אקווריום שיהא גם יפה עיצובית, גם עמיד, וגם לא יהווה סכנה עבור הדגים שישייטו בו דורשת יותר מהדבקה של כמה דפנות זכוכית זו לזו.
מהו עובי הזכוכית הנדרשת? ואיך מחברים את הדפנות זו לזו? בדבק חם? בסיליקון? או שאולי באמצעות גומי שחור? והאם חומרים אלו אינם עלולים להזיק לדגים שישחו באקווריום? איפה קונים פילטרים וגופי חימום? ואיזה אביזרים נילווים מתאימים יש להוסיף כדי לשמור על טריות המיים ובריאות הדגים? אלו רק כמה מהשאלות שיש לדעת לפני שמתחילים במשימה של בניית אקוורים באופן עצמאי, והיריעה עוד ארוכה.
בניית אקווריום, אם כך, אינה מלאכה כה פשוטה, והיא מצריכה ידע והבנה מוקדמת פרט ליכולת עבודה וידיים טובות. בכול מקרה עדיף להוועץ לפני כן במומחה בתחום של בניית אקווריום, שמסוגל לסייע ולהדריך בבחירה של זגג שיספק את הזכוכיות הנדרשות בדיוק באורך וברוחב הנכונים, בסוג הזכוכית הדרוש (יש אפשרות לעשות את הדפנות האחוריות מזכוכית רגילה ואת הקדמית מקריסטל שנותנת ראות טובה יותר) לחשב את עובי הזכוכית על פי עובי המיכל הנדרש (כמה שהמיכל גדול יותר על הזכוכית להיות עבה יותר) ולהסביר את סוגי הדבקים המתאימים ואופן ההדבקה שיבטיח כי האקוורים לא ינזול או יקרוס בשל הדבקה לא נכונה.