דף הבית בניין ואחזקה נדל"ן שאלות ותשובות בנושאי בנייה ונדל"ן אתם שואלים – יורם קראוס משיב פרק ב'
שאלות ותשובות בנושאי בנייה ונדל"ן אתם שואלים – יורם קראוס משיב פרק ב'
יורם קראוס 02/06/09 |  צפיות: 2824

•-          האם הגדרת "בית ירוק" בארץ זהה להגדרת "בית ירוק בארה"ב?

"בית ירוק על פי הגדרתו, הוא בית שמותאם לתנאי השטח בו הוא נבנה, לאקלים הסביבתי בו הוא נמצא ונבנה מהחומרים המתאימים למיקומו וסביבתו", משיב יורם קראוס. "סביבת המגורים בארה"ב שונה מסביבת המגורים בישראל. יש הבדלים בתנאי מזג האוויר,  במרחב הגיאוגרפי ובצפיפות עירונית או המרחב המדברי. סביבת הבנייה היא המכתיבה צרכים ואילוצי תכנון שונים על פי תקני הבנייה הירוקה, מסביר יורם קראוס. לכן, בתים שנבנים בארה"ב , מיועדים לתת מענה לבעיות שונות מבתים שנבנים בישראל. ומכאן גם התשובה לשאלתכם - הגדרות הבנייה הירוקה שונות בארה"ב ובישראל ולכן בית ירוק שנבנה בישראל לא בהכרח יקבל הכרה כבית ירוק בארה"ב". 

•-          עד כמה שטח הדירה הרשום בחשבון הארנונה יש לו אחיזה במציאות?

"לא מומלץ להסתמך על חשבון הארנונה כמסמך המעריך את שטח הדירה. יש סיכוי שהשטח הנקוב בו הוא נכון, אך יש סיכוי שהוא איננו מדויק, משיב יורם קראוס. "על פי ניסיוני, רוב חשבונות הארנונה לא מדייקים בשטח הנכסים להם הם מתייחסים.

"צריך להבין, מסביר יורם קראוס, "ששטחי הדירה הרשומים בחשבון הארנונה מחושבים על פי צו הארנונה של הישוב בו הוא נמצא. ולכל ישוב יש צו ארנונה שונה. לכל ישוב, לדוגמא,  יש חוק עזר שונה המתייחס באופן שונה למחסנים, מרפסות, חדרי מדרגות פנימיים וחיצוניים, וכד'. שמאי חיצוני שימדוד את אותו שטח דירה שמדדו מודדי הארנונה של הישוב, סביר להניח שיביא מספרים שונים מאלה שימדדו ע"י מודדי העיריה או המועצה המקומית/אזורית".

•-          נאמר לנו שבית צמוד קרקע בישראל לא יכול להיחשב כבנייה ירוקה וכי דווקא הבתים המשותפים, רבי הקומות, הם אלה העונים על דרישות הבנייה הירוקה בארצנו - נשמע לנו תמוהה אך בכל זאת החלטנו לשאול האם נכון..?  

"עד כמה שזה ישמע מוזר, צדקו אלה שטענו בפניכם כי בניית בית פרטי בישראל איננה משתלבת עם המגמה הירוקה, משיב יורם קראוס. "בית פרטי צמוד קרקע בישראל איננו בית ידידותי לסביבה, ולא משנה עד כמה נחמיר ונתעקש על אלמנטים וחומרים של בנייה ירוקה", אומר יורם קראוס. "הסיבה לכך היא, שכיום, בארצנו הקטנטונת אין מקום לבנייה פרטית צמודת-קרקע, כי עתודות הקרקע כאן קטנות ומידלדלות כל הזמן. לכן, על פי החשיבה הירוקה, יש להותיר את  הקרקע בארץ לשימושים אחרים - חקלאות, ייעור, שמירת הטבע וכד'. לכן, אומר יורם קראוס, "נכון לישראל, בית משותף, רב-דירות וגבוה, הוא הבית הירוק האמיתי, לפחות על פי המהדרין של הבנייה הירוקה".

יורם קראוס, הוא מייסד ומנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי. החברה פועלת בתחום הבנייה מזה למעלה מ-15 שנים ובין לקוחותיה נמנים ארגונים ומוסדות חשובים בישראל, כמו משרד הביטחון, ארגונים פיננסיים כמו בנקים וחברות ביטוח וחברות היי-טק בינלאומיות, כגון גוגל, סאפ, הוט ועוד. SMS בראשותו של יורם קראוס, פועלת בישראל ובחו"ל ונחשבת כיום לחברה הגדולה בתחומה במרכז הארץ.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 יורם קראוס


 


מאמרים נוספים מאת יורם קראוס
 
המדריך להוזלת עלויות הבנייה/ יורם קראוס
13/07/10 | נדל"ן
מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, יורם קראוס, מגיש לכם מספר טיפים שיסייעו לכם להוזיל באופן משמעותי את עלויות הבנייה. הטיפים מיועדים לכל מי שנמצא לקראת שיפוץ או מתכנן בניה ומעוניין לחסוך בהוצאות. בעזרת הכלים שמגיש קראוס, יכולים תוכלו לחסוך עשרות אלפי שקלים בתהליך הבנייה.

טיפוס הרים- עצות שחשוב להכיר
לפני שאתם יוצאים למסע טיפוס הרים, בעיקר אם אתם מטפסים מתחילים יש מספר דברים שחשוב לדעת יורם-קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, קופץ קפיצה קטנה לחו"ל בכל רגע פנוי במטרה לכבוש הר אחר. כפי שניתן להבין יורם קראוס הוא מטפס הרים מנוסה ובעל ניסיון רב, במאמר זה הוא יחשוף בפניכם את העצות לטיפוס הרים שהכי חשוב להכיר.

בנייה ירוקה- יורם קראוס
07/04/10 | נדל"ן
בית ירוק הוא בית שמותאם לתנאי השטח שבו נבנה ולאקלים הסביבתי בו נמצא והוא בנוי מחומרים המתאימים למיקום ולסביבה בה נמצא. תקן הבנייה הירוקה בארצות הברית הוא מפורט ומחמיר יותר מהתקן הישראלי אשר פורסם על ידי מכון התקנים הישראלי. בארצות הברית קיימים תקנים שונים לבנייה ירוקה המאפשרים לכל המעוניין להחמיר ולהתקרב יותר לטבע, למצוא תקן מתאים. לפי תקני הבנייה הירוקה, סביבת הבנייה מכתיבה צרכים ואילוצים שונים ולכן בית שייבנה בצפון ארצות הברית, ייתן מענה לבעיות שונות מאלה עליהם יענו בתים שייבנו בנגב בישראל.

מסע שבע הפסגות- יורם קראוס
טיפוס הרים תפס תאוצה בשנים האחרונות ברחבי העולם. מידי שנה מגיעים להר האוורסט, הוא הגבוה בעולם, כ- 25,000 מטיילים. בדרך אל ההר נתקלים המטיילים בבתי מלון, חנויות מזכרות ומסעדות. מאות בודדות מתוך המטיילים הרבים מנסים לטפס עד לפסגת ההר שגובהו 8,848 מ'.

בונים בית – שלבים עיקריים בתהליך מאת יורם קראוס
11/03/10 | נדל"ן
תהליך בניית בית שונה מבית לבית, אך יש כמה דברים שכל מי שבונה חייב לעבור. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, משרטט את הצמתים המשותפים בתהליך
גמרנו את התוכניות, קיבלנו את האישורים השונים לבניית הבית, עכשיו אפשר להתחיל לבנות. דבר ראשון, אומר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, הוא עניין בחירת הקבלן כי הרי הוא יהיה זה שבסופו של יום יבנה לנו את הבית ויתרגם את התוכניות שעל הנייר למלט, ברזל בלוקים ובטון.


דברים שכדאי לדעת על קבוצות רכישה- יורם קראוס
02/03/10 | נדל"ן
אם אתם שוקלים להצטרף לקבוצת רכישה, יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש עבורכם צרור עצות וטיפים, שיסייעו לכם לכלכל את צעדיכם בחוכמה "מי שכבר היה פעם בסרט הזה של קבוצת רכישה, מכיר את הקטלוג המהודר המחולק לחברים הפוטנציאליים, הכולל בתוכו גם את תחשיב הכדאיות של רכישת הקרקע", מסביר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים.

הכן ביתך לרעידת אדמה
28/12/09 | נדל"ן
בשנת 2005 החליטה הממשלה לאשר את תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה, המכונה גם תמ"א 38. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים מגיש מורה נבוכים למבקשים לחזק את ביתם לקראת יום הדין

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
16/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר?

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
14/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר? כתבה שנייה בסדרה.

בנייה ירוקה בישראל – מתקדמים אבל לאט...
מאת: יורם קראוס
מאז התקבל התקן הישראלי לבנייה ירוקה - התקן הישראלי 5281 לבניינים ירוקים, אכן חלו כמה שינויים בכיוון הירוק בתחום הבנייה בישראל, אך עדיין מדובר רק בשינויים המסמנים כיוון ולא בשינויים בשטח, אומר יורם קראוס. עד כה, נכון לאמצע שנת 2009, קיבלו רק שלושה מבנים חדשים את תו התקן הישראלי לבנייה ירוקה. שלושה בלבד!

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI