דף הבית רוחניות חלומות חיזוי מחלות ועתידות בחלום
חיזוי מחלות ועתידות בחלום
ד"ר זיו מאיר 04/10/09 |  צפיות: 5165
חיזוי מחלות ועתידות  בחלום

מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "משמעות החלום ופירושו"

 האפשרות בדבר חיזוי העתיד באמצעות החלום, מוצגת ברעיון המכונה חלומות פרודרו- מיים, או בעברית חלומות מקדימים, מבשרים. הרעיון מופיע כבר אצל אריסטו, המסתמך בדבריו על גדול רופאי יוון העתיקה היפוקרטס.  הרעיון הוא, שבשעת השינה נחלשת או אף נעלמת תפיסת הגירויים החיצוניים, על כן קיימים בזמן השינה תשומת לב דווקא כלפי גירויים פנימיים, כלומר תשומת הלב היא למצבו הגופני של הישן עצמו. כך תשומת הלב מתבטאת  בתודעת הישן, בצורה חריפה הרבה יותר מאשר בשעת העירות, כאשר שינויים החלים במצבו הפיסי של הישן, יקבלו עתה תשומת לב. על כן הניחו היפוקרטס ואריסטו בעקבותיו, שסימפטומים של מחלות שונות, מתבטאות בחלומות זמן רב לפני שהחולה הבחין במחלתו באופן ברור בשעת העירות. מכאן, שיש ליחס לחלומות ערך רפואי דיאגנוסטי ולחפש בתכנם, רמזים למחלות גופניות העלולות להתפתח מאוחר יותר.  רמזים למחלות עשויים לבוא באופן ברור כסימפטומים של מחלה מסוימת, או באופן עקיף בדורש פרוש.
הרעיון מסביר מדוע נתפס החלום באופן מוטעה שעשוי לבשר עתידות בתחום הבריאותי. בנוגע ל"עובדה", שקיים חיזוי עתידות בחלום גם בתחומים אחרים. כך מציע אריסטו רעיון נוסף: הוא טוען שאותם דימויים המופיעים בחלום, עשויים לשמש נקודת מוצא למחשבות, הרהורים ורעיונות בהקיץ, לאחר שהחולם התעורר משנתו. מחשבות, הרהורים ורעיונות כאלה, עשויים לכוון לבסוף את ההתנהגות האדם, כשלכאורה כאילו בחלומות נחזה העתיד. בפסיכולוגיה המודרנית נחזה תהליך זה לפעמים בשם : "הנבואה המגשימה את עצמה".
כלומר, הכוונה לכוח המחשבה, הגורם לדברים להתרחש, אכן בספרי "הרייקי האוניברסלי" וב"גוף ונפש", דנתי רבות בכוח המחשבה, אולם כאן אצטט קטע מחקרי מתוך הספר המלמד על אנרגיית המחשבה:    
"חוקרים/ פסיכולוגים  שונים עסקו ועוסקים בחקר החשיבה, אחד מנציגיה הבולטים של האסכולה הביהייביוריסטית הוא החוקר ווטסון.
על פי הגישה הביהייביוריסטית (ההתנהגותית), המונח חשיבה אין מקומו במילון הפסיכולוגי הבהייביוריסטי, שהרי אם הפעולה מתרחשת בנפש, אין מקומה בפסיכולוגיה, שהיא תורת ההתנהגות.
אפשרות נוספת הייתה להצטמצם לחקר הגילויים ההתנהגותיים של החשיבה, הניתנים לתצפית ישירה. באפשרות שניה זו בחרו חוקרים בהייביוריסטים רבים ובהם גם ווטסון.
הם ביקשו לאתר את גילוייה ההתנהגותיים של החשיבה במקום כלשהו בגוף,  שהרי אם החשיבה הנה פעולה התנהגותית ולא  "אירוע נפשי", עליה לבוא לידי ביטוי במקום כלשהו בגוף האדם.
יש לציין כי  מעבר לעניינם של החוקרים בשאלה היכן בדיוק בגוף מתרחשת החשיבה, הם עסקו בפועל בלימוד הדרך שבה בעלי חיים ובני אדם פותרים בעיות.   
כאשר הכיר ווטסון בסופו של דבר במונח "חשיבה", הוא טען כי האדם החושב מדבר למעשה לעצמו, על כן הגדיר את החשיבה כדיבור פנימי, דיבור ללא קול.
אם החשיבה היא אכן דיבור ללא קול שיער ווטסון, יש לה וודאי ביטוי בשרירים הקשורים בדיבור ובאותם שרירים שפעולת החשיבה מכוונת אליהם.
ואומנם, במחקר שערך אדוארד  ג"ייקובסון נמצא קשר בין חשיבה לפעילות שרירית: בעת שנבדקים נתבקשו לחשוב על הרמת חפץ כבד בידם השמאלית, נרשמו שינויים חשמליים בשרירי הזרוע השמאלית שלהם:  כאשר נתבקשו על ידי החוקר לדמיין משהו, נתגלתה פעילות חשמלית מוגברת בשרירים שסביב לעיניהם.
חוקר אחר, לואיס ויליאם מקס הניח, כי אצל חרשים-אילמים, שלמדו לקיים תקשורת בעזרת ידיהם, תופיע  בעת החשיבה פעילות שרירית לא בשרירי הפה הקשורים בדיבור, אלא בשרירי הידיים.
ואכן הוא מצא, כי בעת שניסו לפתור בעיה ואפילו בעת שחלמו, הופיעה פעילות חשמלית מוגברת בשרירי ידיהם.
הניסויים של ג"ייקובסון ומקס הוכיחו אפוא, כי בשעת חשיבה מופעלים השרירים באותם אברי הגוף הקשורים למושא החשיבה.
אולם, האם ניתן להסיק מכך, כי החשיבה עצמה אינה אלא פעילות שרירית?
על השאלה, האם החשיבה אינה אלא פעילות שרירית, אפשר, למרבה הצער, להשיב רק בדרך עקיפה:  מה יקרה אם תסוכל כל אפשרות לתנועה גופנית: האם תיתכן חשיבה בתנאים כאלה?
 
על עומקה של סקרנותם המדעית של הבהייביוריסטים תעיד אולי העובדה, כי ניסויים מסמרי שיער מעין אלה נערכו אכן נערכו.
באחד מהם התנדב רופא מרדים, לשמש כנבדק ולפתור בעיה במצב שאינו מאפשר כל תנועה שרירית. בהסכמתו הוזרק לגופו סם משתק, "קוררה".
הסם משתק רק את העצבים המוטוריים שבגוף ואת מערכת העצבים המרכזית.  הנבדק הצליח לקלוט את הבעיה ואף לפתרה.
בניסוי נוסף, מאוחר יותר, הוצגה למתנדב, שגם הוא שותק כולו למשך זמן הניסוי, מידה של בעיות היסק פשוטות. בעת הניסוי לא היה יכול כמובן הנבדק להשיב על השאלות, אך מיד לאחר שחלפה השפעת הסם, השיב עליהן, משמע, הוא הצליח לחשוב בעת הניסוי.
ניסויים אלה הפריכו את ההנחה, כי הפעילות השרירית הינה גורם הכרחי לקיום החשיבה.
מאידך הוכיחו כי הפעילות המחשבתית יוצרת אנרגיה המפעילה את השרירים כל עוד אינם משותקים ואילו לשרירים אין השפעה על החשיבה.
כלומר למחשבה יש כוח אנרגטי מעבר לחשיבה עצמה היכולה אף להפעיל דברים פיזית...."

לפירוט מסלולי לימוד ב מכללת ברק ראו במסלולי לימוד של מכללת ברק 

www.barakcollege.com

 

 

דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 ד"ר זיו מאיר

ד"ר זיו מאיר פרפסיכולוג ונטורופט.



 


מאמרים נוספים מאת ד"ר זיו מאיר
 
N.L.P לחיים טובים ומשופרים.
11/01/19 | NLP
לימודי ה-N.L.P. במכללת ברק מתקיימים באווירה משפחתית, קבוצות קטנות, יחס אישי. איך פועלת התפיסה וכיצד עובד המוח. מהו מבנה האישיות ע"פ ה-NLP, מה משפיע עלינו יותר – התורשה או הסביבה והכי חשוב: למה זה חשוב לנו כמובילי שינוי. איך יוצרים כימיה בין אישית ברמה גבוהה, ומרחב בטוח המאפשר טרנספורמציה והצלחה מרבית בתקשורת בינאישית/ בטיפול. כיצד להתגבר על פוביות... הנושאים הנלמדים בקורס מה זה NLP. מהי ההיסטוריה של הNLP ואת מה אנחנו "מתכנתים". מה ההבדל בין דמיון מודרך לדמיון מונחה? – כולנו משתמשים בדמיון על

תטא רייקי
תטא רייקי, אנרגיית העל של העידן החדש. באמצעות אנרגיית תטא רייקי שהיא אנרגיית העל של העידן החדש, ניתן לאזן ולחדש תאים מתים, ניתן לאזן השפעות מגלגולים קודמים המצויים ב-ד.נ.א. האנרגטי שבחלקו מושפע מה-ד.נ.א. של ההורים, ובחלקו הוא יצירת רסיסי נשמה החוזרים בגוף חדש. כיצד נוכל להשפיע על המיטוכונדריה של התאים בגופנו למניעת הזדקנות וליצור תאים צעירים במקום שכפול תאים התואמים את גילנו הכרונולוגי? על כך בקורס החדש במכללת ברק לרפואה משלימה שלוחות ירושלים אשקלון באר שבע.

חלומות וברביטורטים
27/09/10 | חלומות
חלומות וברביטורטים מאת ד"ר זיו מאיר מכללת ברק במחקרים שונים שנערכו בדבר שימוש בתרופות לשינה התבררו עובדות מעניינות. לדוגמא: במחקר שנערך על ידי פרופ'''' איאן אוסוולד מאוניברסיטת אדינבורו שחקר את השפעת הברביטורטים על השינה, התברר כי תרופות רבות מדכאות את שנת החלום.

כיצד מופיעות נשמות חדשות?
כיצד מופיעות נשמות חדשות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" "לדעתי, יש להבחין בין שתי מקרים מרכזיים שונים: הראשון הוא רצון מצד ההורים לילד במשפחה, כלומר שני בני הזוג רוצים לצרף אליהם נשמה נוספת. =מתוך בחירה. כאשר הרצון יוצר את סוג האנרגיה להיווצרותה. האופן השני הוא מצבים מאולצים, כגון אונס, או שמירה מפני הריון בלתי רצוי שנכשל, או מתוך פחד או אי רצון לבצע הפלה מאמונה זו או אחרת.=כלומר הריון שלא מבחירה, אזי סוג האנרגיה היא שונה.

כיצד נוצרות נשמות חדשות?
כיצד נוצרות נשמות חדשות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות". "לכאורה כפי שאמרת קודם לכן" המשיך ידידי המלומד, "מאותן ניצוצות שנוצרו מהתנפצות נשמתו של האדם הראשון, אשר חיכו לירידה. אולם מה יקרה בעוד חמישים שנה? בעוד מאה שנה? כאשר אוכלוסיית העולם תכפיל ותשלש את עצמה"? המשיך ושאל.

האם יש נשמות חדשות?
האם יש נשמות חדשות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" פרופ' קליין הגיע אליי ביום שישי בשעה שקבענו. הפעם הוא חייך אליי עם היכנסו, בניגוד לפגישתנו הקודמת. "אני יכול להגיד לך שהשבוע הזה היה לי השבוע הארוך בחיי" ציין והתיישב על הכיסא. "מדוע"? שאלתי, אף שידעתי את התשובה, הרי גם אני ציפיתי בכיליון עיניים לפגישה. "מפני שכל השבוע חיכיתי לפגישה איתך, כל יום הייתי סופר את הימים לפגישה איתך", ציין בהתלהבות. "תראה במהלך השבוע חשבתי רבות על השיחה שלנו, רציתי להבין האם לדעתך קיימות גם נשמות חדשות לחלוטין? למען האמת בדקתי גם במאמרים שלך באינטרנט אבל לא התייחסת לזה בשום מקום, רק דע לך שקראתי

האם אני ורעייתי המנוחה נשמות תאומות?
האם אני ורעייתי המנוחה נשמות תאומות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" "האם אני ורעייתי המנוחה אכן נשמות תאומות"? חזר פרופ' קליין לשאלתו הראשונה. "הסברת לי מה היא נשמה, או מה הן התפיסות בעניין זה, אך אני עדיין מאוד מוטרד מכך שרעייתי המנוחה נמצאת איתי. אני ממש מרגיש בה, אמר הפרופ' והמשיך, "אתה יודע מה יכול להיות כאשר אני בקשר עם אישה אחרת? בודאי זה ברור לך לחלוטין". המשיך תוך שהוא משכל רגליים

האם יש נשמות תאומות?
מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" האם יש נשמות תאומות שאל פרופ' קליין? "כן ולא" השבתי לו. "כן ולא" השבתי לו. הוא נעץ בי מבט משתאה, "מה הכוונה? או שיש או שאין" פסק חד משמעית. "לא יתכן תשובה והיפוכה" המשיך. "נכון" השבתי. "אכן התשובה לכך לא פשוטה כלל, אבהיר את דברי.

הקשר בין פסיכותרפיה לפסיכותרפיה גופנית
הקשר בין פסיכותרפיה לפסיכותרפיה גופנית
מאת ד"ר זיו מאיר

בסיס הפסיכותרפיה הגופנית הוא טיפול ריגשי /נפשי המשלב בין הצד הפיזי לצד הנפשי, כלומר הוצאת הרגש המודחק הטמון בזיכרון באמצעות תהליך הטיפול הפיזי.
הטיפול ב פסיכותרפיה גופנית גורם לשחרור הצורך להדחיק, שכן המטופל חווה את הסיבה לטראומה שהדחיק והזיכרון אינו גורם עוד לכאב ריגשי, לא יהיה למטופל קושי לזכור את האירוע, כך האנרגיה המושקעת בהדחקה תשמש לתפקידי חיים אחרים כגון: יציבה, בריאות גופנית, שמחת חיים ועוד.


מה הוא טיפול פסיכותרפיה התנהגותית
מה הוא טיפול פסיכותרפיה התנהגותית

מאת ד"ר זיו מאיר

בבסיס הטיפול ב פסיכותרפיה ההתנהגותית קיימת ההנחה, שכל ביטוי התנהגותי בלתי מסתגל, הוא הרגל שנרכש בעבר. באמצעות התאמה אישית של מערך התניות וחיזוקים, ניתן להביא לידי שינוי הרגליו הבלתי רצויים של המטופל ובאמצעות החיזוקים שיקבל ירכוש את ההרגלים הרצויים. בגישה זו הפסיכותרפיסט פעיל בטיפול, עליו לתכנן מערך של למידה,של חיזוקים והתניות, כדי להכחיד התנהגות בלתי רצויה,ולעודד הופעת התנהגות רצויה. עתה הוא אינו מאזין ומפרש בלבד את העבר או את סיבת ההפרעה...אלא עוסק בעיצוב ההתנהגות בהווה.

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI