דף הבית רוחניות חלומות גישת פרויד לחלום מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "משמעות החלום ופירושו"
גישת פרויד לחלום מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "משמעות החלום ופירושו"
ד"ר זיו מאיר 27/06/08 |  צפיות: 3789

הפסיכולוגיה של החלום עפ"י פרויד מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "משמעות החלום ופירושו"

גישת פרויד לחלום:

הגישה  הפרוידיאנית  מתבססת  על שתי הנחות יסוד של זיגמונד פרויד

(1856- 1939) ביחס לחלום:

א.     מקורו של החלום הוא מאמץ לספק דחפים, משאלות ומאוויים שאינם מודעים לאדם, שהוסוו בחלום ועל כן תוכן החלום הוא שונה מהתוכן ההכרתי בעירות: לעיתים קרובות אף מנוגד לו בתכלית.

ב.      יצירת החלום היא תהליך הדרגתי של עיבוד וגלגול צורה, המרה, לפי חוקיות קבועה מבנית פסיכולוגית.

הרעיון שמקור תוכן החלום בצדדים חבויים ובלתי מודעים בנפש האדם, אינו חדש ושורשיו מצויים כבר בספרות העתיקה. אפלטון, בחלק התשיעי של ספרו "המדינה" כותב ש "בכל אחד מאתנו, אף בבני אדם טובים, יש טבע חייתי, פראי, בן בלי חוק, המתגלה בחלקו בשעת השינה".

לרעיון זה, בדבר מקורו הלא מודע של החלום, הוסיף פרויד במהדורה הראשונה לספרו בשנת 1900, את הנחתו בדבר מנגנון המורכב במבנהו הנפשי של האדם המייצר את חוויות החלום.

באופן כללי  ניתן לסכם כמה מהרעיונות העיקריים של פרויד כדלקמן:

א.     בחלומות מובעים  מאוויים ומשאלות, מוסווים בדרך כלל.

ב.      כאשר נסיר את ההסוואה מהחלום, נמצא שלכל חלום משמעות ומובן,  אין הוא מבטא חוויות דמיוניות מקריות סתם.

ג.       הכוח המניע את החלומות הם דחפים יצריים- בייחוד דחף מיני ודחף להרס.

ד.      זיכרונות ממאורעות הילדות, אשר נמחקו מתודעת האדם בעירות מופיעים בחלום, בעזרת חשיבה אסוציאטיבית בעירות בהקשר לנושאים שהופיעו בחלום, ניתן לשחזר יותר ויותר פרטים מחיי הילדות אשר  יחזרו ויופיעו בתודעה.

ה.      פרטים רבים מתקופת הילדות המשוחזרים, קשורים לחוויות לא נעימות, מעציבות ומכאיבות שהיו לאדם, מכאן יש  להסיק כי חוויות אלה הודחקו ונדחו מתודעתו  בשל היותן חוויות קשות.

ו.        החלומות אינם מאורגנים ומסודרים בסדר כרונולוגי, או בהתאם לחשיבה לוגית המתחשבת במציאות, חשיבה כזו אופיינית לילדים קטנים, כאשר החלום נתפס כתהליך פסיכולוגי אופייני לתקופת הינקות והגיל הרך.

ז.       מאחורי תוכנו הגלוי של החלום, מוסווה תוכן נסתר, "אמיתי", "עמוק": הסוואה זו היא פעילות של מנגנון צנזורה הפועל בנפש האדם בכדי להגן עליו מתסבוכת נפשית, העלולה להיות כרוכה בגלוי מודע של הדחפים במלואם, כך נוצרת פשרה בחלום: מתן ביטוי לדחפים, אך לא בגלוי.

ח.      אסוציאציות  של מקרים ומאורעות שקרו לאדם בעירות סמוך לזמן החלימה מופיעים בחלום, הם מעוררים דחפים וזיכרונות בלתי מודעים ו"עוזרים" להם להופיע בחלום.                                         

 להלן אתר הבית של זיו מאיר ומכללת ברק לפירוט מסלולי לימוד ב מכללת ברק ראו במסלולי לימוד של מכללת ברק  www.barakcollege.com


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 ד"ר זיו מאיר

ד"ר זיו מאיר פרפסיכולוג ונטורופט.



 


מאמרים נוספים מאת ד"ר זיו מאיר
 
N.L.P לחיים טובים ומשופרים.
11/01/19 | NLP
לימודי ה-N.L.P. במכללת ברק מתקיימים באווירה משפחתית, קבוצות קטנות, יחס אישי. איך פועלת התפיסה וכיצד עובד המוח. מהו מבנה האישיות ע"פ ה-NLP, מה משפיע עלינו יותר – התורשה או הסביבה והכי חשוב: למה זה חשוב לנו כמובילי שינוי. איך יוצרים כימיה בין אישית ברמה גבוהה, ומרחב בטוח המאפשר טרנספורמציה והצלחה מרבית בתקשורת בינאישית/ בטיפול. כיצד להתגבר על פוביות... הנושאים הנלמדים בקורס מה זה NLP. מהי ההיסטוריה של הNLP ואת מה אנחנו "מתכנתים". מה ההבדל בין דמיון מודרך לדמיון מונחה? – כולנו משתמשים בדמיון על

תטא רייקי
תטא רייקי, אנרגיית העל של העידן החדש. באמצעות אנרגיית תטא רייקי שהיא אנרגיית העל של העידן החדש, ניתן לאזן ולחדש תאים מתים, ניתן לאזן השפעות מגלגולים קודמים המצויים ב-ד.נ.א. האנרגטי שבחלקו מושפע מה-ד.נ.א. של ההורים, ובחלקו הוא יצירת רסיסי נשמה החוזרים בגוף חדש. כיצד נוכל להשפיע על המיטוכונדריה של התאים בגופנו למניעת הזדקנות וליצור תאים צעירים במקום שכפול תאים התואמים את גילנו הכרונולוגי? על כך בקורס החדש במכללת ברק לרפואה משלימה שלוחות ירושלים אשקלון באר שבע.

חלומות וברביטורטים
27/09/10 | חלומות
חלומות וברביטורטים מאת ד"ר זיו מאיר מכללת ברק במחקרים שונים שנערכו בדבר שימוש בתרופות לשינה התבררו עובדות מעניינות. לדוגמא: במחקר שנערך על ידי פרופ'''' איאן אוסוולד מאוניברסיטת אדינבורו שחקר את השפעת הברביטורטים על השינה, התברר כי תרופות רבות מדכאות את שנת החלום.

כיצד מופיעות נשמות חדשות?
כיצד מופיעות נשמות חדשות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" "לדעתי, יש להבחין בין שתי מקרים מרכזיים שונים: הראשון הוא רצון מצד ההורים לילד במשפחה, כלומר שני בני הזוג רוצים לצרף אליהם נשמה נוספת. =מתוך בחירה. כאשר הרצון יוצר את סוג האנרגיה להיווצרותה. האופן השני הוא מצבים מאולצים, כגון אונס, או שמירה מפני הריון בלתי רצוי שנכשל, או מתוך פחד או אי רצון לבצע הפלה מאמונה זו או אחרת.=כלומר הריון שלא מבחירה, אזי סוג האנרגיה היא שונה.

כיצד נוצרות נשמות חדשות?
כיצד נוצרות נשמות חדשות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות". "לכאורה כפי שאמרת קודם לכן" המשיך ידידי המלומד, "מאותן ניצוצות שנוצרו מהתנפצות נשמתו של האדם הראשון, אשר חיכו לירידה. אולם מה יקרה בעוד חמישים שנה? בעוד מאה שנה? כאשר אוכלוסיית העולם תכפיל ותשלש את עצמה"? המשיך ושאל.

האם יש נשמות חדשות?
האם יש נשמות חדשות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" פרופ' קליין הגיע אליי ביום שישי בשעה שקבענו. הפעם הוא חייך אליי עם היכנסו, בניגוד לפגישתנו הקודמת. "אני יכול להגיד לך שהשבוע הזה היה לי השבוע הארוך בחיי" ציין והתיישב על הכיסא. "מדוע"? שאלתי, אף שידעתי את התשובה, הרי גם אני ציפיתי בכיליון עיניים לפגישה. "מפני שכל השבוע חיכיתי לפגישה איתך, כל יום הייתי סופר את הימים לפגישה איתך", ציין בהתלהבות. "תראה במהלך השבוע חשבתי רבות על השיחה שלנו, רציתי להבין האם לדעתך קיימות גם נשמות חדשות לחלוטין? למען האמת בדקתי גם במאמרים שלך באינטרנט אבל לא התייחסת לזה בשום מקום, רק דע לך שקראתי

האם אני ורעייתי המנוחה נשמות תאומות?
האם אני ורעייתי המנוחה נשמות תאומות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" "האם אני ורעייתי המנוחה אכן נשמות תאומות"? חזר פרופ' קליין לשאלתו הראשונה. "הסברת לי מה היא נשמה, או מה הן התפיסות בעניין זה, אך אני עדיין מאוד מוטרד מכך שרעייתי המנוחה נמצאת איתי. אני ממש מרגיש בה, אמר הפרופ' והמשיך, "אתה יודע מה יכול להיות כאשר אני בקשר עם אישה אחרת? בודאי זה ברור לך לחלוטין". המשיך תוך שהוא משכל רגליים

האם יש נשמות תאומות?
מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" האם יש נשמות תאומות שאל פרופ' קליין? "כן ולא" השבתי לו. "כן ולא" השבתי לו. הוא נעץ בי מבט משתאה, "מה הכוונה? או שיש או שאין" פסק חד משמעית. "לא יתכן תשובה והיפוכה" המשיך. "נכון" השבתי. "אכן התשובה לכך לא פשוטה כלל, אבהיר את דברי.

הקשר בין פסיכותרפיה לפסיכותרפיה גופנית
הקשר בין פסיכותרפיה לפסיכותרפיה גופנית
מאת ד"ר זיו מאיר

בסיס הפסיכותרפיה הגופנית הוא טיפול ריגשי /נפשי המשלב בין הצד הפיזי לצד הנפשי, כלומר הוצאת הרגש המודחק הטמון בזיכרון באמצעות תהליך הטיפול הפיזי.
הטיפול ב פסיכותרפיה גופנית גורם לשחרור הצורך להדחיק, שכן המטופל חווה את הסיבה לטראומה שהדחיק והזיכרון אינו גורם עוד לכאב ריגשי, לא יהיה למטופל קושי לזכור את האירוע, כך האנרגיה המושקעת בהדחקה תשמש לתפקידי חיים אחרים כגון: יציבה, בריאות גופנית, שמחת חיים ועוד.


מה הוא טיפול פסיכותרפיה התנהגותית
מה הוא טיפול פסיכותרפיה התנהגותית

מאת ד"ר זיו מאיר

בבסיס הטיפול ב פסיכותרפיה ההתנהגותית קיימת ההנחה, שכל ביטוי התנהגותי בלתי מסתגל, הוא הרגל שנרכש בעבר. באמצעות התאמה אישית של מערך התניות וחיזוקים, ניתן להביא לידי שינוי הרגליו הבלתי רצויים של המטופל ובאמצעות החיזוקים שיקבל ירכוש את ההרגלים הרצויים. בגישה זו הפסיכותרפיסט פעיל בטיפול, עליו לתכנן מערך של למידה,של חיזוקים והתניות, כדי להכחיד התנהגות בלתי רצויה,ולעודד הופעת התנהגות רצויה. עתה הוא אינו מאזין ומפרש בלבד את העבר או את סיבת ההפרעה...אלא עוסק בעיצוב ההתנהגות בהווה.

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI