הוכחות לרעיון הגלגולים
מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר: "גלגול נשמות כל הסודות הכמוסים"
אנשים המטיילים למקומות שונים בפעם הראשונה, מתנסים לעתים קרובות בתחושות מוכרות, כאילו כבר היו במקום. אנשים רבים העידו על התרחשויות אלה, רבות מהן היו עובדות, שנמסרו על ידי אנשים חסרי דמיון שמעולם אף לא שמעו על תיאוריית הגלגולים.
מעבר לזאת, מי מאתנו לא חווה חוויות דומות, דמויות מוכרות שמעולם לא פגשנו? מקומות מוכרים בהם מעולם לא טיילנו ועוד.
קיימים גם טיעונים מתקדמים, בעד תיאוריית הגלגולים אשר , מצדדיה מחשיבים כחזקים מאד והמסווגים "כהוכחות". ביניהם ניתן להזכיר את ההבדלים בטעמים, בכישורים, רגישויות קודמות, וכו' ניתן להבחין בהם אצל מבוגרים וילדים, ובקושי ניתן לייחס זאת לתורשה. אותו רעיון מביא את העוסק בהם לשקול את הסוגיה של "ילד גאון" או "עילוי", וכיו"ב. חלק מהטיעון הוא להניח שאם כל הנשמות נבראו זה עתה, על ידי אותו הבורא, ומאותו החומר, הן היו דומות מאד זו לזו, והיו למעשה זהות.
עצם העובדה שכל ילד שונה בטעמים, במזג, בתכונות, בטבע וכו', ללא קשר לתורשה וסביבה, חייב להביא למסקנה שאת ההבדל יש לחפש הרחק אחורנית. ילדים בני אותם ההורים יכולים להיות שונים מאד בטבעם, תכונותיהם, וכו': בעוד שזרים יכולים לעתים קרובות להיות דומים יותר מאשר ילדים של אותם ההורים, שנולדו בהפרש של שנים זה מזה, והתחנכו באותה סביבה. אלה שיש להם ניסיון רב עם תינוקות, יודעים שלכל תינוק טבע ותכונות משלו, לפיהם הוא נבדל מכל ילד אחר, אף שניתן כמובן לסווגם לפי קבוצות. תינוק שנולד אך לפני מספר שעות כבר חושף עדינות או היעדרה, תובנות שונות אשר הסברן יכול להיות על ידי נסיון קודם כדלחלן:
התפיסה קשר מולד או נרכש?
מחקרה של הפסיכולוגית אלינור גיבסון העוסקת בחקר התפיסה אשר באחד ממחקריה המפורסמים ניסתה להשיב על השאלה האם תפיסת המרחב היא כושר מולד או כושר נרכש ? אם תפיסת המרחב היא כושר מולד הרי שהיא צריכה להופיעה בגיל צעיר ביותר.
החוקרת בדקה לצורך כך תינוקות זוחלים , בני מספר חודשים, אשר הונחו על משטח שבהמשכו לוח זכוכית הנראה כמדרון תלול, התינוקות התנועעו בחופשיות על המשטח אולם מרביתם סרבו לעבור לצד שנראה כמו מדרון, החוקרת הסיקה מכך כי תגובה זו אינה תלויה בניסיון נרכש. מהיכן אם כן נלקחה תובנה זו ???
גם מחקרים שנערכו על תינוקות רכים יותר, אפילו בני ימים ספורים הראו כי התינוקות מפרשים ארועים חזותיים באותה הצורה כמו מבוגרים אשר חוו נסיון לדוגמה:
החוקר ( 1977) bower גילה כי חפץ המגיח אל מול פניו של תינוק גורם לו להסיט את ראשו ולהרים את ידיו על פניו בתנועת התגוננות.
איך יודע תינוק בין ימים ספורים מהי הגנה ?
איך יודע תינוק בין ימים ספורים מהו איום, אם טרם התנסה בכך ?
איך יודע תינוק מהו מדרון אם טרם התנסה בירידה או בנפילה ממדרון ?
קיימים מחקרים רבים בפסיכולוגיה של ההתנהגות שקצרה היריעה מלפרטם התומכים בעובדה שקיימים התנסויות קודמות הקשורות ללמידה מניסיון עוד בטרם יכלנו בחיים הנוכחים להתנסות ,הקשורים להתנסויות קודמות שמקורם כנראה בחיים קודמים.
אחד הנסיונות להסבירם יהיה באמצעות המונח אינסטינקט מולד.
אולם האם "אינסטינקט מולד" יכול להיות גם הבנה? או נסיון? או תפיסת המרחב ? נראה שלא.
מכל מקום עם גדילתו של הילד, תכונות אלה נראות יותר בבירור, וטבעו של הילד הופך מודגש יותר, בתלות כמובן, בעיצוב והגיבוש, אך תמיד יודגש אופיו המקורי בדרך כלשהי.
ילדים אכן שונים. אחדים אוהבים דבר אחד ואינם אוהבים דבר אחר, ולהיפך: אחדים נמשכים על ידי משהו מסוים ונדחים על ידי אחר, ולהיפך, אחדים חביבים בעוד אחרים אכזריים: אחדים מבטאים חוש עידון פנימי, בעוד אחרים מבטאים גסות וחוסר רגישות, וכל זה על ידי ילדים בני אותה משפחה.
יש לציין שבלימודים אליהם הילד נמשך, הוא מצליח ללמוד כמעט ללא מאמץ, כמו לימוד מחדש של שיעור מועדף כלשהו, שנשכח זמנית. לעומת זאת במקרה של לימוד שאינו אהוב, כל צעד מושג בהרבה עמל, התהליך נמשך גם במהלך החיים, כאשר האדם הבוגר מוצא דבר זה או אחר כמתאים לו, כאילו נתפר עבורו, כך גם הידע הקשור לכך מגיע אליו כמו השיעור של אתמול.
במסגרת טיפולים שונים שאני מבצע, לא אחת מספרים המטופלים על חויות מגלגולים קודמים, חלק מהמטופלים החוזרים ברגרסיה לאחור פותרים לעצמם בעיות מבעיות שונות בעקבות חזרתם לאחור. אולם שיטה זו בה אנשים חוזרים לגלגולים קודמים איננה מדעית וניתן לתקוף אותה מהיבטים שונים. מעל לכל אין היא הוכחה לרעיון הגלגולים. גם אם המטופלים פותרים באופן זה בעיות של עצמם כגון פחד ממים, פחד מים, פחד גבהים. בעיות מיניות כגון זהות מינית ועוד... תמיד ניתן לטעון כי הענין הוא בסך הכל דימיון. אין זה מעיד כלל על גלגול קודם על אף שהבעיות נפתרות, אולם כך גם ניתן לטעון כנגד הפסיכואנליזה, ההיפנוזה,...ועוד. על אף שאין טוענים כך כנגדה .
משום כך בחרתי להעלות כאן מחקרים שונים של חוקרים בעלי שם עולמי אשר אינם מזוהים כמאמינים אורתודוכסיים אלא נחשבים כמשוללי כל אמונה מלבד הענין המדעי הטהור ואשר לצורך מחקרם תוקצבו בהקצבות ענק על ידי מוסדות אקדמאים שונים, כפי שנעשה בכל המחקרים המדעיים בהם מדענים חוקרים מציאת תרופה לנגיף זה או אחר.
www.barakcollege.com
ד"ר זיו מאיר פרפסיכולוג ונטורופט.