מרבית העסקים היום לא מרשים לעצמם לוותר על אתר אינטרנט שייצג אותםויהווה עבורם נוכחות ברשת האינטרנט. אחת לכמה שנים נתקלים עסקים בצורךלשדרג את האתר או לבנותו מחדש. כאן תמצאו את כל השלבים בדרך לאתר האינטרנטהמושלם והנכון ביותר עבורכם.
השאלה הראשונה שצריכה להישאל היא האם מתוכנן אתר חדש או אולי שדרוג ושיפוצים באתר הקיים. מהם השיקולים בהחלטה הזאת?
אז קודם כל, אם האתר עושה עבודה טובה ומסייע בקבלות פניות ולקוחות חדשיםאל תעשו שינויים דראסטיים, כמאמר המשפט: "אם זה לא מקולקל אל תנסה לתקן אתזה".
שיקול נוסף הוא האם האתר מעוצב כראוי לתקופה ולהתקדמות הטכנולוגית שחווההאינטרנט? לא תמיד צריך להתהדר בנוצות, לפעמים זה אפילו יכול לגרוע מאיכותהאתר. מצד שני אתר המעוצב ברוח שנות ה-90 אף פעם לא נראה טוב, אבל הכללהקודם גובר על כלל זה ואם האתר שלכם עובד מעולה חרף היותו מעוצב ברוח שנותה-90, בצעו אך ורק שינויים חיוניים.
דבר נוסף שיש לתת עליו את הדעת הן מטרות האתר ולמה הוא נבנה. איןהרבה אתרים עסקיים שנבנו סתם בשביל הכיף. לאתרים עסקיים לעולם תהיה מטרהמסוימת. אם זה להיחשף לקהל יעד חדש, אם זה למשוך לקוחות חדשים, למכורמוצרים, להציג עדכונים ואם זה לספק תמיכה במוצר מסוים, אבל אף פעם לא סתם.
נסו להבין מה בדיוק אתם רוצים מאתר האינטרנט שלכם ומהן המטרות שלשמן אתם משקיעים את מיטב כספכם אצל חברות בניית אתרי אינטרנט או חברות קידום אתרים. ככל שתשכילו להבין את המטרות שלכם טוב יותר, כך תגיעו לאתר האינטרנט האופטימאלי ביותר עבור העסק שלכם.
אחרי שהמטרות ברורות, נסו להבין טוב יותר מיהו קהל היעד שלכם.הבנה של קהל היעד תאפשר לבנות את האתר בהתאמה לקהל היעד שלכם. זכרו שלא"כולם" הם קהל היעד שלכם. אם תיכנסו לעומק הדברים תגלו שניתן לאפיין את קהלהיעד שלכם על פי נתונים משותפים שהם חולקים ביניהם.
המכנה המשותף הזה יכול להיות גיל, צבע עיניים, תחומי עניין או כל דבראחר שמחבר בין כל אותם הלקוחות הפוטנציאליים שלכם. ככל שתצליחו לרדת לפרטיםהקטנים כך תוכלו להתאים את האתר בצורה הנכונה ביותר עבור קהל היעד.
הדברים האלו מתבטאים באתר הסופי בצבעים השולטים בו, גודל הכתב, מיקוםהכפתורים, כמות האלמנטים בדף ומיקומם ובגדול הנתונים האלו משפיעים על"ההתנהגות" של האתר ועל הסינרגיה שלו עם קהל היעד.
לאחר שהבנו מיהו קהל היעד צריך לגזור מהמידע הזה את דרישות העיצוב הגרפי של האתר. באיזה צבעים נשתמש באתר? אם לעסק יש כבר מיתוג כלשהו (לוגו,כרטיסי ביקור, ניירת משרדית, פונטים) הכי נכון יהיה לגזור את הצבעוניות ואתהשפה העיצובית מהמיתוג הקיים.
אם אתר האינטרנט של העסק יהיה שונה מהמיתוג הקיים של העסק יהיה קשה מאודללקוחות לחבר בין העסק לבין אתר האינטרנט ולכן חשוב שהן האתר והן העסקידברו באותה שפה עיצובית.
מאמר זה פורסם על ידי קליק 4 ווב - בניית אתרי אינטרנט העוסקת באפיון, עיצוב אתרי אינטרנט,קידום אתרים ופיתוח מערכות אינטרנט.