בעידן שבו כל מאן דבעי מוסיף ליד כותרת שמו את המינוח "מקצועי", "מומחה" ו"רפואי", יש צורך גדול יותר מאי פעם להכניס סדר במינוחים, לבאר ולהסביר.
מהי קוסמטיקה רפואית ? מתי נולד החיבור ולמי זה טוב?
הארכיאולוגיה יודעת לספר על עדויות לקיומה של קוסמטיקה עשירה עוד בתקופה העתיקה של מדן, הלא היא מצרים. קליאופטרה כידוע, טבלה באמבטיות חלב להבהרת עורה ומצריות קדמוניות יצרו פילינג מחול ים.
בעשורים האחרונים, במקביל לפרסום מחקרים המוכיחים כי פילינג המבוסס על חומצה גליקולית, ממיס את הדבק הבין תאי ומעודד ייצור תאים חדשים בשכבות העור התחתונות, הסתמנה מגמת שינוי בתפיסת הקוסמטיקה. החומצה הגליקולית, שהפכה למלכה התורנית בקרב הדרג הרפואי, פתחה את הצוהר לחיבור שבין הקוסמטיקה לרפואית, והולידה קוסמטיקה רפואית .
השלב הבא היה הכשרה רפואית לקוסמטיקאיות. הראשון שעלה על הגל היה בית חולים סקוט ווייט ביוסטון, טקסס, שהכשיר קוסמטיקאיות מכל רחבי ארה"ב, וצייד אותן בידע הקליני הדרוש לסביבת עבודה רפואית.
מטרתה של קוסמטיקה רפואית
אם מטרתה של הקוסמטיקה הייתה לפנק, לרענן ולהרגיע, הרי שעידן חדש הגיע. קוסמטיקה רפואית מביאה לעולם בשורה של שיפור מצב העור מבפנים החוצה במקום מהחוץ פנימה.
לראשונה בתולדות הקוסמטיקה, מבשרת הקוסמטיקאית הרפואית (או הפרא-רפואית) כי תפקידה של הקוסמטיקה הוא לרפא ולא רק לפנק, לתקן ולא רק למרוח, לחדש ולא רק לשמר את הקיים.
אז מה בכל זאת ההבדל בין קוסמטיקה רפואית לבין קוסמטיקה רגילה?
ידע והכשרה –
מטרות
אבחון
תכשירים