מילוי קמטים כשיטה הוכיח את עצמו על נשים וגברים כאחד. אמנם יש הבדלים בין אשה לגבר מבחינת איכות העור וסוג הקמטים, אבל באותה המידה קיים מגוון ושוני בחומרים המשמשים למילוי – מה שמשפיע על התוצאות. ניתן לפיכך להתאים את סוג החומר לאיכות העור, לאופי הקמט ולבחור חומר שמחזיק מעמד לזמן ארוך או קצר. בני שני המינים מתעניינים בהליך זה, שגורם לפנים להיראות צעירות יותר ומחליק את העור, והזמן להתחיל לטפל בקמטים נע בין שנות השלושים המוקדמות לשנות השבעים המאוחרות. מילוי קמטים אינו מחליף מתיחת פנים, אבל ניתן להשתמש בו כשיטה משלימה למתיחה, וכך מקובל במיוחד בנשים וגברים בגילאי 45 ומעלה. צעירים וצעירות עד גיל זה יכולים, בחלק מהמקרים, להסתפק בהליכי מילוי קמטים כטיפול יחיד.
מילוי קמטים ומאפייני העור
כתינוקות, לכולנו יש עור רך ושכבת שומן די עבה. ההבדל בין גברים לנשים מבחינת מאפייני העור מתחיל בגיל ההתבגרות. לגברים יש עור עבה יותר, גם בפנים, מאשר לנשים. לכן, חומרי מילוי קמטים שיתאימו לגברים הם סמיכים ועבים מעט יותר מאשר חומרים שמשמשים בנשים למילוי קמטים. בנוסף, קיימים כמובן הבדלים אישיים בעובי העור, וגם הבדלים באיכות העור בין האזורים השונים בפנים ובצוואר. לכן כל מי שמגיע למרפאה במטרה לעבור הליך מילוי קמטים שומע את המלצת הרופא, שלוקחת בחשבון גם את איכות ועובי העור באזור הקמט. מאפיין חשוב נוסף של נשים לעומת גברים הוא הנטיה לדבר בהבעות פנים. קמטים רבים מושפעים מהבעות פנים, חלקם יופיעו מוקדם יותר אצל נשים. מילוי קמטים יעיל לחלק מקמטי ההבעה וניתן לטפל בו בתוספת בוטוקס או כטיפול יחיד.
מילוי קמטים – לכמה זמן זה מחזיק מעמד?
גם בשאלה, למשך כמה זמן יחזיק חומר המילוי בגוף, התשובה תלויה בהבדלים אישיים. בדרך כלל מדברים על טווחי זמן שונים בין חומר לחומר, אבל התשובה היא אף פעם לא חד משמעית כיוון שכל טיפול, כולל מילוי קמטים, מושפע ממאפיינים בגוף שמשתנים מאדם לאדם. למשל, גבר שנוטה לחילוף חומרים מהיר סביר שגופו 'ייפטר' מהר יותר מחומר המילוי מאשר אישה שנוטה לחילוף חומרים איטי יותר. זאת בהנחה כמובן והחומר ששימש לצורך מילוי קמטים הוא חומר שנספג בגוף לאורך זמן. רופא מיומן שעובד עם חומר מילוי מסויים למשך שנים ארוכות יוכל להעריך, על סמך נסיון, לכמה זמן בדיוק יחזיק מעמד מילוי קמטים במטופלים השונים, אבל בכל מקרה זו תהיה הערכה בלבד ולא הבטחה חד משמעית. ההערכות יכולות להשתנות בחודשיים-שלושה לכאן או לכאן.
טיפול מילוי קמטים
מילוי קמטים הוא טיפול פשוט וקל, שכולל סיכונים מעטים ותופעות לוואי מינימליות. ככל שהרופא המטפל מיומן יותר, כך ניתן להקטין את הסיכונים בטיפול זה שהם קטנים ממילא. למשל, ישנם חומרי מילוי שנחשבים אלרגנים, ולכן כל רופא יברר עם המטופלים והמטופלות שמגיעים אליו האם הם סובלים מרגישות כלשהי לחומרים. זה הזמן להודיע אם קיימת רגישות – לפניצילין, לפול, לפלפל, לחלב או לכל חומר אחר. גם אנשים שנוטים לפתח אלרגיות, רצוי שידווחו על כך לרופא לפני תחילת מילוי קמטים – מה שעשוי להשפיע על בחירת חומר המילוי, ולהוביל לתוצאות טובות יותר של הטיפול. הן נשים והן גברים נוטים לפתח רגישות עד כדי אי סבילות לקבוצות חומרים מסויימות ובני שני המינים עשויים להגיב בדחיית החומר ואפילו בתהליך דלקתי, לכן חשוב לדווח על כל רגישות לפני שמתחילים מילוי קמטים.
המאמר באדיבות פורטל ניתוחים פלסטיים - אסתטיקה - המדריך הישראלי לאסתטיקה ויופי.