כך קובעים את המחיר של ביטוח צד ג'
כאמור, ביטוח צד ג' הוא לא ביטוח שחובה לעשותו, אך נהגים רבים כן עושים אותו במסגרת עצמאית, או במסגרת של ביטוח מקיף (כל ההבדלים נסביר בהמשך). היתרון של ביטוח צד ג' הוא ברור - גם אם אתם גרמתם לתאונה, לא תצטרכו לשלם בעצמכם את הפיצויים לצד השלישי, אלא החברה תעשה זו.
המחיר של ביטוח צד ג' נקבע על פי קריטריונים של הנהג עצמו, ושל הרכב בו הוא נוהג. ככל שהרכב הוא יותר חדש ובטיחותי, והנהג הוא יותר בעל ניסיון על הכביש - כך הפרמיה עבור הביטוח תהיה נמוכה יותר (שכן חברת הביטוח יוצאת מנקודת ההנחה, שנהג מנוסה הנוהג ברכב חדש ובטיחותי, קטנים הסיכויים שיגרום לתאונת דרכים). כמובן שאם אין לכם כל רקורד קודם של תאונות דרכים שנגרמו באשמתכם, גם אז מחיר הפרמיה של ביטוח צד ג' יהיה נמוך יותר. הביטוח עצמו משולם בכל שנה מחדש, למשך מספר חודשים בתשלומים שיקבעו ביניכם לבין חברת הביטוח.
אגב, פרט מעניין - אנשים רבים תוהים מדוע קוראים לביטוח זה צד ג', אם הוא כביכול נועד לפצות את הצד השני (זה שנפגע בתאונה). הסיבה לכך היא שצד ב' מוגדר מראש בתור חברת הביטוח, ואתם עצמכם מוגדרים כצד א'. לכן כל אדם נוסף מחוץ לפוליסה, מוגדר כצד ג'.
פוליסה עצמאית או ביטוח מקיף?
אנשים רבים שרוצים לרכוש ביטוח צד ג', מתלבטים האם לקחת פוליסה זו בצורה עצמאית, או לרכוש אותה כבר במסגרת של ביטוח מקיף. ראשית, נסביר כי ביטוח מקיף כולל בתוכו גם ביטוח צד ג', וגם כיסוי לכל נזק שנגרם לרכוש שלכם (ולא של אנשים אחרים). באופן עקרוני, רוב האנשים שיש להם רכב חדש יחסית (בעיקר מהעשור האחרון) ובמצב שאפשר להגדירו לפחות כ"טוב", יעדיפו כבר לעשות ביטוח מקיף, משום שגם לרכב יש שווי שכדאי לכסות. לעומתם, אנשים בעלי רכב ישן, או רכב שעלויות הביטוח שלו גבוהות יותר מהעלות הנוכחית שלו, יכולים לעתים לשקול לוותר על ביטוח מקיף, ופשוט לרכוש רק ביטוח צד ג'.