כולנו רוצים לחייך. כולנו אוהבים את החיוך הגדול עם הפה המלא שיניים ישרות וצחורות, וגם מוכנים להשקיע הרבה כסף בדרך להשגתו. אבל שוד ושבר, רבים מאתנו מגלים מדי פעם כתמים בשניים שמריצים אותנו ישר לרופא שיניים לבדוק אפשרות של הלבנת שיניים.
ממה נובעים הכתמים הללו?
· חלק מהכתמים נובעים פשוט מפגיעה בצבע השן במהלך גדילתה. אם הכתמים הופיעו כבר בעת בקיעת השיניים, סבר שמקורם בתהליך שהשפיעה עליהן לפני שבקעו, למשל חבלה או הסתיידות יתר. אפשרות אחרת היא של עודף פלואוריד או אולי אנטיביוטיקה שלקחה האם.
במקרה כזה צריך לחשוב היטב על טכניקת הלבנת שיניים המתאימה. כי הלבנת שיניים שגרתית עלולה להקצין את הבעיה. אפשר לחשוב במקום זה למשל על ציפוי חרסינה, או טכניקות אחרות.
· סוג אחר של כתמים נגרם עקב תהליכי זיהום שעוברים על השן, או עקב התפתחות עששת, ואז צריך לעבור קודם טיפול שיגרת לפני ששוקלים הלבנת שיניים.
· הגיל הוא גורם נוסף שיכול להביא להופעת כתמים בשיניים. במשך השנים השיניים נעשות כהות עקב שחיקה והצטברות כתמים. שיניים עם כתמים צהובים בגיל הארבעים ניתן להעביר הלבנת שיניים, אולם בגילאים מאוחרים יותר, כאשר השיניים נהיות חומות, התהליך הרבה יותר מורכב.
· .דקות ושקיפות השן - השן מושפעות רבות מגנטיקה ועם הגיל הן נהיות דקות ושקופות יותר. שיניים פחות שקופות ויותר עבות מגיבות טוב יותר אל הלבנת שיניים.
אנו רואים כי את רוב הגורמים לכתמים בשניים ניתן למנוע מראש, בעזרת צעדים כגון הפכת עישון ושתיית אלכוהול. אם כבר מופיעים כתמים, מומלץ להקדים ולפעול למען הסרת כתמים. הזנחת הטיפול בשיניים במקרים כאלה יכולה ליצור צורך של השתלת שיניים ואפילו השתלות שיניים, תהליך כואב ויקר שכדאי להימנע ממנו.