עבור בעלי אתרים רבים אחד הדילמות היא היכן לאחסן את האתר. בארץ ובחו"ל מציעות חברות רבות שירותי אחסון אתרי אינטרנט ולעיתים קשה לבחור את החברה הטובה ביותר. הצעד הראשון הוא להחליט האם לאחסן את האתר על שרת מקומי בארץ או שמא לאחסן אותו על שרת בחו"ל.
חסרונות אחסון אתרים בחו"ל
· זמן תגובת השרת – באופן עקרוני, זמן העלאת אתר המאוחסן בחו"ל עבור משתמש ישראלי מעט ארוך יותר מאשר זמן העלאת אתר המאוחסן על שרתים בארץ. יחד עם זאת, אם מדובר באחסון איכותי כמעט ולא מרגישים בהבדל.
· תמיכה טכנית בעברית – חברות אחסון אתרים ישראליות מעניקות תמיכה טכנית בעברית ללקוחותיהן. עבור בעלי אתרים להם חשובה תמיכה טכנית בשפה העברית הרי שזהו יתרון ברור.
· אפשרויות תשלום מקומיות – עבור בעלי אתרים להם אין אפשרות תשלום בינלאומית, חברות אחסון אתרים ישראליות אשר מקבלות תשלום מקומי מהוות יתרון.
יתרונות אחסון אתרים בחו"ל
· חבילות גדולות במחיר נמוך – הסטנדרט של חבילות האחסון בחו"ל כפול פי עשרה בממוצע מגודל החבילות בארץ (כ-80 GBשטח אחסון וכ-700 GB תעבורה חודשית) והמחיר נמוך משמעותית (ממוצע של 6$). נפח האחסון והתנועה החודשית באתר גבוהים מאוד וכן, שירותים שונים המוצעים לבעל האתר כגון מערכת אימייל מתקדמת, תוכנות סטטיסטיקה (חשוב מאוד עבור קידום אתרים בגוגל) וכדומה נרחבים יותר.
· תמיכה טכנית סביב השעון – רוב החברות בחו"ל העוסקות בתחום של אחסון אתרי אינטרנט מעניקות תמיכה 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע. התמיכה ניתנת באמצעות הטלפון, אימייל, צ'אט אונליין ועוד. זהו יתרון ברור עבור אתרים עסקיים אשר כל תקלה או נפילה של האתר עלולה לעלות להם בלקוחות או קונים פוטנציאלים. יש הטענים כי התמיכה של חברות בחו"ל איכותית יותר ומהירה יותר.
· אחסון מספר דומיינים בחבילה אחת – בשל גודל חבילות האחסון חברות אחסון אתרים בחו"ל מאפשרות פעמים רבות לאחסן מספר דומיינים בחבילה אחת. כאשר משקללים את מחיר החבילה פר מספר דומיינים הרי שמדובר במחיר נמוך ביותר לאחסון כל דומיין.
· זמן תגובה מהיר למשתמשים בחו"ל – אם אתרכם מיועד לשוק האמריקאי למשל, מומלץ לאחסנו על שרת אמריקאי אשר יגיב מהר יותר למשתמשים במדינה זו. הכלל תקף גם לאתרים המיועדים לשווקים אחרים כמובן.