דף הבית בניין ואחזקה נדל"ן שינוי ת.ב.ע – אף אחד לא שואל אתכם - מאת יורם קראוס
שינוי ת.ב.ע – אף אחד לא שואל אתכם - מאת יורם קראוס
יורם קראוס 11/09/08 |  צפיות: 2377

שינוי בת.ב.ע. ישפיע ישירות על איכות חייכם בבית בו אתם גרים או מתכוננים לקנות, וכמובן גם על ערך הבית. תאמינו או לא - השינוי יכול להתרחש גם מבלי שתהיו מודעים לכך ומבלי שיבקשו את הסכמתכם. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מסביר מה אתם יכולים לעשות

 

  • - האם נכונה השמועה ששינוי ת.ב.ע. יכול להיעשות מאחורי גבם של התושבים באזור לו השינוי מתייחס?

יורם קראוס: "כדי לענות על השאלה יש לתאר קודם כל את התהליך לשינוי הת.ב.ע. הכל מתחיל מרעיון של יזם שמבקש להקים פרויקט מסוים שמצריך לשנות את הת.ב.ע. הגוף הראשון שצריך לדון בבקשה לשינוי הת.ב.ע היא הועדה המקומית, שצריכה להעביר את המלצותיה תוך 60 יום לוועדה המחוזית. ההמלצות של הוועדה המקומית יכולות להיות: 1. לדחות את התכנית 2. לאשר להפקיד אותה 3. לבקש לשנות אותה.

  • - מה קורה אם הועדה המקומית לא מעבירה את המלצותיה בתחום ה-60 יום?

יורם קראוס: "במקרה כזה, אם בתוך 60 יום הוועדה המקומית לא הגישה את המלצותיה, הוועדה המחוזית רשאית לדון בתכנית ללא ההמלצות".

•-          בהנחה שהתוכנית עברה לוועדה המחוזית (עם המלצות המקומית או בלעדיהם), מה קורה אז?

יורם קראוס: "כשהגיעה התוכנית לוועדה המחוזית, מתכנן המחוז או מי שהוסמך על ידו, עורכים לתכנית בדיקה מקדמית. הוא צריך למסור את השגותיו בתוך 30 יום מהגשת התכנית לוועדה המחוזית. במידה והתגלו בעיות בתכנית, היא תוחזר ליזם, בצירוף הערותיו.

במידה והכל נראה תקין, רשאית הוועדה המחוזית לדון בתכנית והיא יכולה: 1. להחליט להפקידה 2. להחליט להפקידה בתנאים מסוימים, כמו הכנסת שינויים או תוספות 3. להחליט לדחותה.

  • - בכל התהליך הזה בין הוועדות יש לתושבים מה לומר?

יורם קראוס: "האמת, שלא. זה דו-שיח בין היזם לוועדות ואין לתושבים הרבה מה לומר ולעשות. הרבה פעמים בכלל לא מידעים אותם בנוגע לתוכנית. הם יכולים להתארגן ולפעול במישור הציבורי, כמו ליזום כתבות בעיתונות, לפרסם מנשרים בין התושבים כדי לעורר מודעות וכו', אבל לא יותר מזה".

  • - מתי התושבים יכולים לפעול ולהתנגד?
יורם קראוס: "רק כשהתוכנית מופקדת. אז הוועדה המחוזית חייבת לפרסם את התוכנית בעיתונות, במשרדי העירייה/מועצה, בלוחות מודעות וברשומות. זה הזמן שהתושבים יכולים להגיש התנגדות. אך הגשת התנגדות צריכה להיעשות בצורה פורמאלית מסוימת מאוד, ויש כללים מאוד ברורים ונוקשים שנקבעו בחוק ויש לעשות זאת באמצעות עו"ד".

דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 יורם קראוס


 


מאמרים נוספים מאת יורם קראוס
 
המדריך להוזלת עלויות הבנייה/ יורם קראוס
13/07/10 | נדל"ן
מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, יורם קראוס, מגיש לכם מספר טיפים שיסייעו לכם להוזיל באופן משמעותי את עלויות הבנייה. הטיפים מיועדים לכל מי שנמצא לקראת שיפוץ או מתכנן בניה ומעוניין לחסוך בהוצאות. בעזרת הכלים שמגיש קראוס, יכולים תוכלו לחסוך עשרות אלפי שקלים בתהליך הבנייה.

טיפוס הרים- עצות שחשוב להכיר
לפני שאתם יוצאים למסע טיפוס הרים, בעיקר אם אתם מטפסים מתחילים יש מספר דברים שחשוב לדעת יורם-קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, קופץ קפיצה קטנה לחו"ל בכל רגע פנוי במטרה לכבוש הר אחר. כפי שניתן להבין יורם קראוס הוא מטפס הרים מנוסה ובעל ניסיון רב, במאמר זה הוא יחשוף בפניכם את העצות לטיפוס הרים שהכי חשוב להכיר.

בנייה ירוקה- יורם קראוס
07/04/10 | נדל"ן
בית ירוק הוא בית שמותאם לתנאי השטח שבו נבנה ולאקלים הסביבתי בו נמצא והוא בנוי מחומרים המתאימים למיקום ולסביבה בה נמצא. תקן הבנייה הירוקה בארצות הברית הוא מפורט ומחמיר יותר מהתקן הישראלי אשר פורסם על ידי מכון התקנים הישראלי. בארצות הברית קיימים תקנים שונים לבנייה ירוקה המאפשרים לכל המעוניין להחמיר ולהתקרב יותר לטבע, למצוא תקן מתאים. לפי תקני הבנייה הירוקה, סביבת הבנייה מכתיבה צרכים ואילוצים שונים ולכן בית שייבנה בצפון ארצות הברית, ייתן מענה לבעיות שונות מאלה עליהם יענו בתים שייבנו בנגב בישראל.

מסע שבע הפסגות- יורם קראוס
טיפוס הרים תפס תאוצה בשנים האחרונות ברחבי העולם. מידי שנה מגיעים להר האוורסט, הוא הגבוה בעולם, כ- 25,000 מטיילים. בדרך אל ההר נתקלים המטיילים בבתי מלון, חנויות מזכרות ומסעדות. מאות בודדות מתוך המטיילים הרבים מנסים לטפס עד לפסגת ההר שגובהו 8,848 מ'.

בונים בית – שלבים עיקריים בתהליך מאת יורם קראוס
11/03/10 | נדל"ן
תהליך בניית בית שונה מבית לבית, אך יש כמה דברים שכל מי שבונה חייב לעבור. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, משרטט את הצמתים המשותפים בתהליך
גמרנו את התוכניות, קיבלנו את האישורים השונים לבניית הבית, עכשיו אפשר להתחיל לבנות. דבר ראשון, אומר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, הוא עניין בחירת הקבלן כי הרי הוא יהיה זה שבסופו של יום יבנה לנו את הבית ויתרגם את התוכניות שעל הנייר למלט, ברזל בלוקים ובטון.


דברים שכדאי לדעת על קבוצות רכישה- יורם קראוס
02/03/10 | נדל"ן
אם אתם שוקלים להצטרף לקבוצת רכישה, יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש עבורכם צרור עצות וטיפים, שיסייעו לכם לכלכל את צעדיכם בחוכמה "מי שכבר היה פעם בסרט הזה של קבוצת רכישה, מכיר את הקטלוג המהודר המחולק לחברים הפוטנציאליים, הכולל בתוכו גם את תחשיב הכדאיות של רכישת הקרקע", מסביר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים.

הכן ביתך לרעידת אדמה
28/12/09 | נדל"ן
בשנת 2005 החליטה הממשלה לאשר את תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה, המכונה גם תמ"א 38. יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים מגיש מורה נבוכים למבקשים לחזק את ביתם לקראת יום הדין

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
16/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר?

דברים שחשוב לדעת על קבוצות רכישה
14/12/09 | נדל"ן
יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים, מגיש לכם מורה נבוכים בטרנד החם של הנדל"ן בישראל – רכישה ובנייה דרך קבוצות רכישה. האם זה בכלל כדאי, למה יש לשים לב וממה חשוב להיזהר? כתבה שנייה בסדרה.

בנייה ירוקה בישראל – מתקדמים אבל לאט...
מאת: יורם קראוס
מאז התקבל התקן הישראלי לבנייה ירוקה - התקן הישראלי 5281 לבניינים ירוקים, אכן חלו כמה שינויים בכיוון הירוק בתחום הבנייה בישראל, אך עדיין מדובר רק בשינויים המסמנים כיוון ולא בשינויים בשטח, אומר יורם קראוס. עד כה, נכון לאמצע שנת 2009, קיבלו רק שלושה מבנים חדשים את תו התקן הישראלי לבנייה ירוקה. שלושה בלבד!

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI