המלחמה בתאונות הדרכים ובעברייני התנועה הביאה את ממשלת ישראל ואת משטרת ישראל לנקוט בצעדים חדשים כדי לשפר את המצב. משטרת ישראל יוצאת בדרך קבע למבצעי אכיפה קבועים ומבצעת לכל נהג שנעצב לבדיקה שגרתית גם בדיקת שכרות על ידי מכשיר הינשוף.
בדיקת שכרות מידית בשטח, נעשית כאמור על ידי מכשיר מיוחד שנקרא הינשוף. על הנהג שנעצר לנשוף נשיפה חזקה אל תוך המכשיר וזה מסוגל להוציא תוך שניות פלט שמעיד על רמות האלכוהול המצוי בדם של אותו הנהג שנבדק.
נהיגה בשכרות הפכה לתופעה מטרידה מאוד בשנים האחרונות. מירב תאונות הדרכים הקשות ביותר נגרמו בשל נהגים שנהגו בשכרות ולא היו צלולים דיים כדי לנהוג בזהירות הנדרשת. מספר ההרוגים והפצועים עלה בצורה משמעותית ולכן מכשיר הינשוף קיבל יתר חשיבות והשימוש בו הפך להיות קבוע ונפוץ מאוד.
נהיגה בשכרות אינה מותרת בשום מצב בישראל. נכון שישנה כמות אלכוהול מסוימת אשר מותר לנהוג לאחר שתייתה, אך כמות זו היא מינורית ואינה מביאה למצב של שכרות ולכן מומלץ לאדן אשר אינו יודע להעריך את הכמות החוקית שתותיר אותו שפוי וצלול לחלוטין, לא לנהוג בכלל לאחר שצרך אלכוהול, בכל סדר גודל שהוא.
החמרת הענישה
ממשלת ישראל בחרה לאשר החמרה מידית בענישה של נהגים שנתפסים נוהגים תחת השפעת אלכוהול מתוך מטרה להוריד אותם מכבישי ישראל לכמה שיותר זמן. בהתאם לכך החליטה הממשלה שכל נהג שייתפס בגין עבירה של נהיגה בשכרות יקבל שלילת רישיון מידית לשמך שנתיים ימים. עונש חמור לכל הדעות שעשוי לפגוע באדם הן ברמת ההתנהלות היום יומית והן ברמת התעסוקתית.
ישנם מצבים בהם בדיקת הינשוף מראה על רמות אלכוהול גבוהות בדם בעוד שהנהג טוען בתוקף שאינו צרך כמות כזו של אלכוהול. נמצא שמכשיר הינשוף אינו מדויק במאה אחוזים ולכן ישנם מצבים אשר מגיעים צריכים להגיע לדיון בפני שופט, כדי לקבל את הכרעתו האם להטיל ענישה על הנהג או לזכותו מטעם ספק שהמכשיר אכן לא דייק בתוצאות.