בגדול, מרבית האנשים מגלים רק אחרי כמה שנים של חיי נישואים ומשפחה שמשימת ניהול תקציב משפחתי מורכבת לא פחות ממשימות ניהול תקציבים של עסקים בינוניים, כך שאם גם אתם מרגישים שהייתם צריכים להפנים זאת מוקדם יותר, אתם לא לבד והכי חשוב להבין שאף פעם לא מאוחר.
אנחנו לא מתיימרים לפתור לכם את הבעיות הכלכליות בכתבה אחת אבל בהחלט נמקד את הכתבה בשלוש נקודות מרכזיות אשר שיח בהיר לגביהן יוכל לסייע לכם לראות את הדברים קצת אחרת וכן לייצר שינוי פנימי שמתחיל ממש כאן ועכשיו.
הוצאות
אם יצא לכם לעשות פעם דיאטה רשומה, אתם וודאי יודעים מה כוחו של פנקס ובו רשימת כל המזון היומי שלכם. פתאום מתגלים יותר מידי וופלים ואפילו הרבה פירות ואפילו השתייה המתוקה נראית מוגזמת. הטיפ הקטן גדול הזה ישנה לכם את החיים.
פנקס הוצאות זו הדרך המושלמת לגלות לאן נעלם הכסף (השאלה של כולם, לא?). הצמידו לעצמכם פנקס ורשמו כל הוצאה, כולל הוצאות קבועות כמו חשבון חשמל שהגיע או רכישה קטנה של בקבוק שתייה בדרך. אחרי החודש הראשון של המעקב אתם תהיו המומים והרשמים, יעשו לכם רק טוב.
הכנסות
עבור מרבית האנשים בארץ, ההכנסות החודשיות הן די קבועות וידועות, פרט לעצמאים או לאנשי מכירות שמרבית שכרם מבוסס על עמלות. בטוח שאתם מבינים שאם הוצאות שלכם גדולות מההכנסות אתם במינוס, אבל חשוב שתפנימו זאת. קחו את ההכנסות וחלקו אותן בהתאם להוצאות, את כל החריגה פשוט תקצצו ממקומות של מותרות ואם אין כאלו, תקצצו תתחילו לחסוך בדלק, חשמל ומים לא תאמינו, אבל החיים ממשיכים ולא קורה כלום אם נוסעים פחות לטייל או אם לא מאירים את כל הבית והגינה.
תכנון מוקדם
את המנטרה של התכנון המוקדם כולכם וודאי מדקלמים. לצאת לסופר עם רשימה, לחסוך כל חודש לקראת הוצאה גדולה עתידית ולהקצות סכום קבוע לחריגות חודשיות ולהוצאות לא צפויות.
נכון, כל האמור לעיל יכול לסייע לכם ולהקל עליכם מאוד, אבל במעמד זה דווקא נרצה לרדת לרמת המיקרו ולתת לכם טיפ קטן גדול שיסדר לכם את כל הרעיון של תכנון מוקדם ושל ניהול נכון של תקציב משפחתי. עליכם לדעת עוד מתחילת החודש כיצד יסתיים החודש. אם אתם רואים שהחודש יסתיים בחריגה, פשוט תקצצו עוד לפני שתוציאו.