מהו באמת פחד קהל?
פחד קהל הוא פחד ביצועי. פחד ביצועי הוא פחד הנובע מחוסר ניסיון לעשות משהו. למרות שהסיבות לפחד זה הינן שונות ומגוונות, התוצאה היא זהה. כאשר אנו עומדים לפני קהל, אנו קופאים, הידיים שלנו מזיעות והגוף מתחיל לרעוד.
למרות שב-NLP ישנם מגוון שלם של פתרונות לפחדים, אין חובה לעבור קורס NLP כדי להתמודד עם פחד קהל. גם אם עוד לא החלטת שמתחשק לך לעבור לימודי NLP, נגלה במאמר זה 3 טיפים שיעזרו לנו לעמוד בפני קהל ולהתמודד עמו באומץ.
טיפ נגד פחד קהל 1: להבין במקום לשנן
רוב הסובלים מפחד קהל, מתאמצים ליצור רושם טוב. לכן, הם משננים את החומר ומכינים מצגת מפורטת ככל האפשר. הניסיון לזכור בו זמנית את כל החומר ולהשאר מסונכרנים אל מול המצגת, מפעיל עליהם לחץ נפשי עצום. לחץ זה, עשוי לגרום לשכחה זמנית ולבלבול בזמן העברתו.
כדי להתמודד טוב יותר עם פחד קהל, רצוי להבין את החומר באמת. על אף שמצגת עשויה להיות תוספת טובה, אסור להסתמך עליה. במקום זאת, עדיף שנחשוב איך להמחיש לקהל בצורה הטובה ביותר, מה הכוונה שלנו. כך, נוכל להגיע אל ההרצאה עם יותר ביטחון עצמי.
טיפ נגד פחד קהל 2: פשוט להיות פשוט
אנחנו רואים כל הזמן דוגמאות למרצים שיודעים להופיע בצורה מעולה. בשל כך, אנשים נוטים לחשוב שגם הם אמורים לתפקד כך על במה ומפתחים פחד קהל. זה לא נכון לגמרי. למעשה, כישורי במה טובים אינם תחליף ליכולת להסביר לקהל בגובה העיניים כל מה מדובר.
אם נרצה להתמודד טוב יותר עם פחד קהל, נרצה להתמקצע בפשטות החומר. אם נבין את הנושא לעומק (בדומה לסעיף הקודם), נוכל להסביר לקהל על מה מדובר. אחרי הכל, כל מה שאנחנו עושים הוא להעביר להם מידע וכנראה, זה גם מידע שחשוב להם להבין.
טיפ נגד פחד קהל 3: להודות בפחד
אם יש לנו פחד קהל ואנו מפחדים לדבר לפניו, אנחנו מפספסים דבר אחד משמעותי. רוב האנשים שמולנו אינם אומני שכנוע או קריאת שפת גוף. הם בני אדם בדיוק כמונו ורוב הסיכויים שהם מפחדים מדיבור בפני קהל כמונו. אם נתחיל את דברינו בכך שנודה באותו פחד קהל שתוקף אותנו, אנחנו ניצור סימפטיה מאוד גבוהה עם הקהל. אחרי זה, הקהל כבר יקבל בחיוך את הרעד הקל ואנחנו נוריד מעצמנו את הלחץ ש'יתפסו אותנו מפחדים'.
OperationNLP בית הספר ההישראלי ללימודי NLP