שתלים דנטאליים הם כיום הפתרון המועדף ביותר על רוב האנשים לצורך השלמת שיניים חסרות בפה. שתלים אלה דומים למעין ברגים קטנים המוכנסים לעצם הלסת ומשמשים כעוגנים לשיקום הפה. במקרה של אובדן שיניים כתוצאה מזיקנה, תאונה או מחלת חניכיים או כאשר יש צורך בהרכבת שיניים תותבות, מהווה השתל עזר חיוני ביותר לשיקום חלל הפה והשיניים. שתלים דנטאליים מוכנים באמצעות ניתוח מיוחד על ידי מנתח שמתמחה בתחום זה באופן מיוחד ולא על ידי כל רופא שיניים.
מתי ואיך הפכו שתלים לכה חיוניים ומוצלחים?
כבר באמצע המאה העשרים נעשו הניסיונות הראשונים להשלמת שיניים חסרות בפה בעזרת שתלים. שיטות כירורגיות שונות פותחו על מנת להרכיב שתלים בפה אך לא כולן עלו יפה והדבר נדחה עד לשנות השבעים והשמונים. באותה עת פיתח דר' ברנמרק משוודיה שתלים חדשים, העשויים מטיטניום, שאותם הוא ניסה קודם לכן על ארנבות. הוא גילה כי שתל מטיטניום מתחבר אל העצם באופן יעיל וחזק ומעניק לשתל חוזק עצום על פני כל חומר אחר. לאחר מחקר שערך במהלך 17 השנים הבאות פרסם הדר' ברנמרק את ממצאיו שעל פיהם עובדת רפואת השיניים כולה בתחום זה.
מאז פרסום הממצאים חלה התקדמות רבה בהבנת התהליכים ותהליכי חיבור השתלים הפכו יותר ויותר יעילים, נוחים וחזקים.
תהליך השיקום באמצעות שתלים דנטאליים
התהליך כרוך בכמה שלבים שונים:
· אבחנה ובדיקה – לקביעת האפשרות לשימוש בשתלים בפה המטופל לשיקום שיניים.
· החדרת השתל למקום – נעשה בניתוח עם הרדמה מקומית והוא פחות מטריד מעקירת שן.
· המתנה לקליטת השתל – בדרך כלל שלב ההמתנה נע בין שלושה חודשים ועד לשישה חודשים, תלוי במיקום השתל בפה. ישנה גם שיטה להמתנה של שישה שבועות בלבד, וכיום ניתן להעמיס על שתלים מסויימים ממש לאחר ההשתלה.
· חשיפת השתל וחיבור המבנה – כולל לקיחת מידות וביצוע גשר או כתר במעבדה ועד הרכבתו בפה.
ניתוח שתלים דנטאליים אינו דבר שיש להקל בו ראש. אינכם קונים כאן גופי חימום, בגדים או מזון. אתם עומדים לעבור הליך כירורגי על כל המשתמע מכך. גופי חימום אולי משרתים אתכם בלא מעט פעולות בבית ובמשרד אבל השיניים שלכם הם אחד האיברים החיוניים ביותר שיש לנו, והחשיבות של שיניים תקינות בפה היא גדולה בכמה מישורים. בעיקר במישור הבריאותי, אך לא פחות מכך גם כמובן במישור האסתטי. בחרו מנתח מקצועי ומנוסה בביצוע ההליך ושובו לחייך ברווחה.