טחורים הם בעייה שנחשבת לקלה יחסית ברפואה המודרנית, אך הם גורמים לאי נוחות רבה לאלו הסובלים מהם. חולים רבים אינם מרגישים בנוח לספר על הבעיה, ולכן דוחים את הטיפול לשלבים היותר קשים של המחלה. קיימות שיטות רבות של טיפול לטחורים, ועליהן נפרט.
השיטה הטובה ביותר של טיפול לטחורים היא דיאטה נכונה ואורח חיים בריא. מזון עשיר בסיבים תזונתיים, פירות וירקות, שמן זית ושמנים אחרים, המנעות מאלכוהול וממאכלים חריפים, התעמלות יומיומית (במיוחד לצווארונים הלבנים המבלים זמן רב במצב ישיבה) – כל אלה תורמים לבריאות הכללית ולפעילות סדירה וקלה של מערכת העיכול.
ישנן גם שיטות נוספות של טיפול לטחורים, שיכולות להקל על החולה. בשוק קיימות משחות היוצרות שכבת הגנה באזור של פי הטבעת, כך שנמנע מגע של הצואה בטחורים הקיימים. בנוסף לכך, המשחות משקמות את הרקמה הנגועה ומקלות על הצריבה ועל הגרד. טיפול לטחורים כולל גם שטיפות מרובות של אזור פי הטבעת (מספר פעמים ביום), רחצה באמבט ישיבה, תרגילים לשיפור הטונוס באזור האגן, שימוש בתחבושות קרות, וכדומה.
גם הרפואה המשלימה מציעה שיטות שונות של טיפול לטחורים. קיימים תכשירים טבעיים למניעה של גירוי, תכשירים לכיווץ כלי הדם או לחיזוקם. גם טיפולים ברפואה סינית יכולים לעזור ולהוריד את הגירוי.
במידה וכל השיטות האלה לא עוזרות, ניתן לעבור לטיפולים פולשניים. טיפולים אלה כוללים ריפוי בחשמל, או אלקטרותרפיה, בה נספגים כלי הדם הנפוחים באמצעות זרם חשמלי; הטרשה, או סקלרותרפיה, בה מבוצע ניוון של הוורידים התפוחים על ידי הזרקת חומר מיוחד; צריבת כלי הדם הנגועים בקרינה אינפרה אדומה או בלייזר; ניוון הוורידים על ידי קשירה בגומי; הרחבה של שריר פי הטבעת; ועוד.
אם גם כל אלה לא עזרו, התחנה האחרונה של טיפול לטחורים היא ניתוח להסרת הטחורים. הניתוח מבוצע בהרדמה מקומית ולרוב חוזרים הביתה באותו היום. השיקום נמשך מספר ימים נוספים, בהם יש להקפיד על ריכוך היציאה בשמן פרפין ועל שימוש במשככי כאבים. חשוב לציין, שהניתוח לא פותר את הבעייה לצמיתות, וישנו סיכוי שהטחורים יחזרו.
לסיכום, ישנו מגוון שיטות של טיפול לטחורים, החל ממשחות או תכשירים טבעיים וכלה בהתערבות פולשנית. יחד עם זאת, ההמלצה הכללית לפתרון הבעיה היא המנעות מהיווצרותה. אורח חיים בריא ודיאטה נכונה יכולים להפחית משמעותית את הסיכוי להופעת הטחורים ולחסוך את כל הסבל ואי הנוחות המלווים את המחלה.