מבחן אמיר הוא אולי הזרז המקדם את התלמידים והסטודנטים ל-לימודי אנגלית בישראל 2012. מבחן אמיר הינו מבחן המשמש כסנן עיקרי על ידי כלל המכללות בישראל כמו גם על ידי האוניברסיטאות בארץ הנכללים תחת ההגדרה מוסדות להשכלה גבוהה. אז איך בעצם בנוי המבחן הזה ומדוע אנחנו כל כך פוחדים ממנו?
כולנו יודעים ש-לימודי אנגלית הם לב ליבם של הלימודים האקדמאיים הגבוהים. מוסדות ההשכלה הגבוהה, רובם ככולם, אינם מוכנים לוותר על הידע הבסיסי הנדרש מהסטודנטים הצעירים ומכינים אותם לקראת חומרי הלימוד האקדמאיים בשפה האנגלית. לימודי אנגלית בכלל המוסדות הנ"ל הם חלק חשוב ומהותי מתכנית הלימודים. מבחן אמיר הוא זה הקובע באיזו רמה תצטרכו, אם בכלל, ללמוד אנגלית.
לימודי אנגלית באותם מוסדות מתחלקים לרוב לארבע רמות. מבחן אמיר הוא הסנן הקובע מי ילמד ובאיזו רמה הוא יתחיל ללמוד. בגדול העניין מהותי במיוחד, למעשה, מי מהתלמידים שמקבל את הפטור הנכסף אינו זקוק ל-לימודי אנגלית. מבחן אמיר הוא הדרך להבין באיזו רמה אתם ממוקמים וכמה קורסים תצטרכו לקחת במהלך שנות התואר שלכם. כישלון מוחלט במבחן כמו גם ציון נמוך יחייבו אתכם בארבעה הקורסים שבדרך כלל פרוסים לאורך כל שנות התואר.
לימודי אנגלית לשם מבחן אמיר נערכים דרך מכוני הלימוד שמציעים לימודי אנגלית לכלל הרמות, החל מאנגלית למתחילים ועד אנגלית ברמה גבוהה כמו למשל אנגלית עסקית. הרעיון של לימודי אנגלית לקראת מבחן אמיר הוא לסיים את המבחן בציון גבוה מאוד, שיעניק את אותו פטור שהזכרנו קודם לכן. הפטור הזה מהווה בעצם את חלומו הרטוב של כל סטודנט וסטודנטית בישראל – פטור מלא מכלל הרמות.
לשo כך יש להיערך בהתאם. צריך להתחיל עם לימודי אנגלית מקצועיים במכון לימוד מיוחד ולפנות זמן איכות לימודי בבית.