מועמדים ללימודי תואר ראשון באוניברסיטאות או מכללות בישראל מחוייבים לעבור במהלך התואר קורסי חובה באנגלית. כמות קורסי החובה נקבעת בהתאם לרמת האנגלית של המועמד, שבתורה נקבעת באמצעות אחד משני קריטריונים: ציון המועמד בחלק האנגלית בפסיכומטרי או ציון מבחן אמיר. מבחן אמיר הוא מבחן מיון וחלוקה לרמות באנגלית של מועמדים ללימודים אקדמיים. אז כיצד בנוי מבחן אמיר ומהי הדרך הטובה ביותר להתכונן לקראת מבחן אמיר?
מבחן אמיר בנוי משלושה פרקים כאשר כל פרק מורכב משלושה חלקים: השלמת משפטים (Sentence Completion), ניסוח מחדש (Restatements) ו-הבנת הנקרא (Reading Comprehension). החלק הראשון, השלמת משפטים, הוא חלק המכיל בין 10-12 שאלות רב ברירתיות ובהן הנבחן צריך לבחור את המילה הנכונה להשלמת המשפט הנתון בשאלה מתוך ארבע אפשרויות. החלק השני, ניסוח מחדש, מציג בפני הנבחן משפט שאותו ניסחו מחדש ועליו לבחור מבין 4 אפשרויות את האפשרות הנכונה. בחלק זה ניתנים לנבחן בין 5-8 שאלות. בחלק האחרון, חלק הבנת הנקרא, הנבחן מקבל שני קטעי קריאה קצרים (בין 100-200 מילה לכל טקסט) כשעל כל אחד מקטעי הקריאה עליו לענות על 5 שאלות. בסך הכל, הנבחן מקבל בכל פרק במסגרת מבחן אמיר 25 דקות לענות על בין 28-30 שאלות. במסגרת מבחן אמיר, בניגוד למבחן הפסיכומטרי, אין לנבחן פרקי פיילוט וכל הפרקים נכללים בציון הסופי של המבחן.
אז מה עושים? איך מתכוננים כמו שצריך לקראת מבחן אמיר? טוב, הדבר החשוב ביותר הוא לתרגל מבחנים רבים ככל האפשר. מאחר וכל שלושת פרקי המבחן בנויים באותה הצורה (השלמת משפטים, ניסוח מחדש והבנת הנקרא), תרגול חוזר ונשנה יעזור לנבחן להבין לעומק את סוגי השאלות הקיימות במבחן וכיצד להתמודד איתן. הדרך הטובה ביותר לבצע תרגול זה היא באמצעות קורס אמיר. קורס אמיר נותן לנבחן כלים רבים להתמודד עם השאלות הקיימות במבחן. טיפים למענה מהיר יותר על שאלות, הסבר על חלוקת זמן נכונה ומאגר מבחנים לתרגול, הם רק חלק מהכלים הניתנים במסגרת קורס אמיר. המטרה הסופית היא שבאמצעות תרגול מרובה הנבחן יכסה כמו גדולה ככל האפשר של שאלות וילמד להתמודד עם לחץ הזמן ולבצע חלוקה טובה יותר של הזמן.