טחורים היא בעייה נפוצה למדי, ויכולה להופיע בדרגות חומרה שונות. מגוון השיטות לטיפול בטחורים הוא רב, מתרופות סבתא ועד לניתוח כריתה.שיטת הטיפול בטחורים צריכה להתאים בעוצמתה לחומרת המחלה. בשלבים הראשוניים של המחלה ובמקרים קלים ניתן בהחלט להסתפק בתרופות עממיות; יחד עם זאת, אם המצב מוזנח, אם ישנם סיבוכים, או אם הטיפולים הקלים לא הועילו יש לעבור לטיפולים כבדים יותר.
מהם טחורים? טחורים הם כלי דם קטנים באזור פי הטבעת, אשר מסיבה כלשהי מתחילים לבלוט ולדמם. הופעת הטחורים מלווה בכאבים עזים בזמן היציאה ובדימום. יש המאמינים כי הגורם העיקרי לטחורים הוא העדר פעילות גופנית ואורח חיים בו האדם יושב רוב שעות היום, ואוכל מזונות שאין בהם סיבים תזונתיים. ייתכן ויש צדק בדברים, מכיוון שהסטטיסטיקה היא עגומה למדי כאשר מדובר בארצות מתועשות. בנוסף לכך, טחורים נפוצים יותר בקרב הנשים מאשר בקרב הגברים, וזאת, לפי הערכת החוקרים, בשל ההריון והלידה, שיוצרים לחץ פנים בטני וגורמים להופעת הטחורים.
מחלת הטחורים מסווגת ל-4 דרגות חומרה, כאשר בדרגה הקלה ביותר הטחורים אינם בולטים ואינם מורגשים. בדרגה השנייה הטחורים בולטים בזמן היציאה ונכנסים פנימה לבד; בדרגה הבאה הם אינם חוזרים לבד אך ניתן להכניסם פנימה. בדרגת החומרה הגבוהה ביותר הם בולטים באופן קבוע ולא ניתן להכניסם פנימה. ללא טיפול בטחורים, המחלה מתפתחת מהדרגה הקלה עד לדרגה הקשה ביותר.
טיפול בטחורים אפשרי בכל שלב של המחלה, אם כי רצוי לפעול מוקדם ככל שאפשר. ישנם אמצעים להקלה על הכאבים, כגון שימוש בבידה, אמבט ישיבה, תחבושת קרה וכדומה. שינוי תזונה, הכולל אכילת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים ושתייה מרובה, יכול לפטור את החולה מעצירות ולהפסיק את הגירוי של הטחורים. משחות שונות יכולות למנוע מגע בין הצואה לבין הטחורים ולהקל בצורה כזאת על המצב. קשירת טחורים היא פעולה כירורגית בה מלבישים גומיה על הרקמה הנגועה והבולטת, ובצורה כזאת חוסמים את זרם הדם אליה. לבסוף, אם כל אלה לא הועילו, ניתן לבצע גם ניתוח כריתת טחורים.
לסיכום, טיפול בטחורים משתנה ממטופל למטופל וממקרה למקרה. חשוב לפנות אל פרוקטולוג מומחה מיד עם הופעת הסימנים למחלה. בשלבים הראשוניים ניתן להסתפק בטיפולים שאינם פולשניים ואינם כואבים. עם התפתחות המחלה יהיה צורך לעבור לטיפולים כבדים יותר, על פי החלטת הרופא.