ניתוח טחורים הוא ניתוח כריתה. במהלך הניתוח מבוצעת הרדמה מקומית והרופא מסיר את הרקמה הבולטת והנגועה. לאחר אשפוז של יום או יומיים החולה משתחרר הביתה לתקופת החלמה ושיקום שאורכת כשבועיים. בתקופה זו מחלים הפצע וחולפות תחושות הכאב. במהלך השיקום מומלץ להשתמש במשחות להקלה על הכאב ולהקפיד על תזונה עשירה בתאית ובסיבים תזונתיים ועל שתייה מרובה. כמו כן מומלץ להימנע מפעילות גופנית מאומצת.
לניתוח טחורים ישנם חסרונות. הבולט שבהם הוא העובדה שאין לבצע כריתה על כל הטחורים בבת אחת, אלא על כל אחד בנפרד. המשמעות היא – מספר התערבויות כירורגיות, תקופת החלמה ארוכה והפסד ימי עבודה, כאב ועוד. יחד עם זאת, לאחר שמבצעים ניתוח טחורים ניתן לומר בודאות שהבעייה נפתרה, אם כי אין ערבון לכך שהטחורים לא יגדלו שוב. לצד ניתוח טחורים יש לבחון ולהקפיד על תזונה נכונה, ועל אורח חיים בריא למניעת הופעת הבעייה בעתיד.
ניתוח טחורים איננו האופציה היחידה העומדת בפני המטופל. קיימות שיטות רבות נוספות לטיפול בטחורים. ראשית כל יש לבדוק מהי חומרת הבעייה. בשלבים הראשונים ובדרגות קלות ניתן בהחלט לטפל בטחורים באמצעות משחות, נרות, שינוי תזונה ועוד. כל טיפול פועל על היבט אחר של הבעייה. כך, למשל, המשחות מגינות על הרקמה הנגועה והמדממת ממגע עם צואה; נרות אמורים לרכך את היציאות; אמבט או שטיפות תכופות עם סבון מיוחד מנקים ומחטאים את האזור הנגוע למניעת דלקות.
גם הרפואה המשלימה מציעה פתרונות, על ידי תוספי מזון כגון קו אנזימים מסוימים, תוספת ויטמינים, ועוד. חליטות לשתייה וצמחים להכנת אמבט יכולים לעזור גם. תרופות סבתא ידועות הם שתיית כפית שמן זית בכל בוקר על בטן ריקה ואכילת שזיפים מיובשים. יש לציין כי הפתרונות האלה, טובים ככל שיהיו, מיועדים לדרגות הקלות של המחלה.
בנוסף לאלה, קיימים פתרונות רפואיים לדרגות קשות יותר. צריבת הטחורים בקרן אינפרה אדומה ממיתה את הרקמה הנגועה. קשירת טחורים היא פתרון אחר, בו הרופא ממקם גומיה לוחצת על הטחורים וחוסם את זרם הדם המגיע אליהם. הפעולות האלה אינן כואבות ולא נדרשת תקופת שיקום ארוכה.
לסיכום, ניתוח טחורים איננו השיטה היחידה לטיפול בבעיית הטחורים. קיימות שיטות נוספות רבות, ומה שחשוב לזכור זה לפנות לקבלת עזרה מקצועית בהקדם, עם הופעת הסימנים הראשונים של המחלה. במצב כזה ניתן יהיה להסתפק בטיפולים קלים יותר.