מחלת הטחורים היא בעייה רפואית נפוצה ושכיחה בקרב האוכלוסיה הבוגרת, ויש הטוענים כי כמחצית מהאנשים במדינות המפותחות לאחר גיל חמישים סובלים ממנה בצורה כזאת או אחרת. חיפוש מהיר באינטרנט ייתן תוצאות רבות של שיטות טיפול לטחורים. ריבוי שיטות הטיפול מעיד על כך שאין פתרון אחד שמומלץ לכולם. שיטות טיפול לטחורים נבדלות לפי רמת התערבות ודרגת החומרה
של המחלה.
מהם טחורים? מדובר בצבירים של כלי דם באזור פי הטבעת, אשר במצב הרגיל אינם נראים ואינם מורגשים. אצל אדם חולה כלי הדם האלה מתחילים לבלוט החוצה ולדמם, והאדם ירגיש כאבים עזים בעת הפרשת צואה. מהי הסיבה להופעת הטחורים? אין תשובה חד משמעית, אך נהוג לקשור את הופעתם לעצירות, מאמץ יתר של שרירי הבטן וכדומה.
טיפול לטחורים מתחיל, באופן פרדוקסלי, עוד טרם הופעתם. אדם המנהל אורח חיים בריא, מתעמל באופן סדיר, ושומר על דיאטה מאוזנת ובריאה, כנראה שלא יסבול מעצירות והסיכוי להופעת מחלת הטחורים אצלו נמוך יותר. מחלת הטחורים אופיינית לאנשים המבלים זמן רב בישיבה, והצורכים מזונות שגורמים לעצירות. מחקרים מראים שטחורים מתחילים להתפתח אצל אנשים רבים עוד בשנות העשרים שלהם, אך אינם מורגשים זמן רב. לכן, המלצות רפואיות כלליות בנוגע לאורח חיים ודיאטה יעזרו לכם למנוע מחלות רבות, וביניהן גם את מחלת הטחורים.
כאשר המחלה כבר הופיעה והתפתחה, ניתן לטפל בה באמצעים שונים. שיטות הטיפול לטחורים מתחילות מהקלה על הכאבים, באמצעות הקפדה על צריכת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים ובתאית, ועל שתייה מרובה. שטיפות תדירות, שימוש בבידה, אמבט ישיבה – כל אלה יעזרו לשמור על ההגיינה ולמנוע דלקות. ניתן גם להשתמש במשחות אשר ימנעו מגע בין הצואה לטחורים. קשירת טחורים היא פעולה בה מולבשת גומיה על הרקמה הנגועה, נחסם זרם הדם אליה, והרקמה מתנוונת מאליה. קיים גם טיפול לטחורים באמצעות התערבות כירורגית. מדובר בניתוח הקרוי כריתת טחורים, בו מסירים את הטחורים אחד אחד.
לסיכום, טיפול לטחורים יכול לבוא לידי ביטוי בכמה וכמה דרכים. מדובר במחלה שכיחה, אך לא נעימה, שיכולה לשבש את שגרת החיים ולגרום כאבים ואי נוחות רבה. לכן מומלץ למנוע את המחלה במקום לטפל בה.