מבחן GRE הינו מבחן סף המשמש את האוניברסיטאות ושאר מוסדות ההשכלה הגבוהים והטובים ביותר בכל רחבי אירופה וארצות הברית. המבחן מתייחס כאמור למי מכם שמעוניין להירשם לתואר שני או שלישי (תארים מתקדמים). אם נשווה את ה-GRE לפסיכומטרי נגלה מכנה משותף – לא באים כאן לבדוק את היכולת הספציפית שלכם בתחום מסוים אלא כישורים שונים המסייעים לאותו מוסד אקדמי להמר על עתידכם האקדמי.
מכאן שהשאלה האם תצליחו או לא תלויה כמובן רק בכם. הרעיון של מבחן GRE מובן וברור – מעין סנן מיוחד שמסייע למוסדות להחליט האם לקבל אתכם לחיק הלימודים שלהם ואם לא. בשנים האחרונות אנו עדים לכניסתו של ה-GRE למוסדות אקדמיה ישראליים. השוק הגלובלי מעניק שפע רחב של אפשרויות אבל כאן גם קמה התחרות על היוקרה. ואם כבר יוקרה אז רק דרך GRE.
אז מה זה בעצם אומר?
היוקרה האקדמית שלנו תמיד נחשבה לשם דבר. מוסדות כמו הטכניון, האוניברסיטה העברית, המרכז הבינתחומי ובשנתיים האחרונות גם המרכז האקדמאי כרמל שואבים אליהם הצלחה וכבוד מכל רחבי העולם. וככל שקיימים יותר מוסדות כך תנאי הקבלה הופכים – באופן מפתיע – לקשים יותר.
למה זה ככה?
תנאי קבלה קשים יותר מציבים רף מסוים של איכות לא מתפשרת. בכל הנוגע לתארים מתקדמים GRE בא לקבוע סוג של סטנדרט. אם ניקח בחינת GRE ונשווה את הרעיון הזה לפסיכומטרי נוכל לראות שתנאי הקבלה למשפטים למשל רק עלו בשנים האחרונות למרות שההיצע הלימודי רק גדל.
אז GRE בא בעצם לקבוע את עתידכם האקדמי. הרעיון הוא להוציא ציון גבוה ולא מתפשר, במיוחד כאשר מדובר על תארים מתקדמים. מבחן GRE אינו פשוט, וכדי להצליח בו חייבים ללמוד ולהכיר את המבנה המיוחד שלו מא' ועד ת'.