חשיבותה של תכנית יסודית
אבטחה היא נושא מורכב ביותר. מעבר לכך שלכל ארגון יש את הצרכים שלו הרי שבראש ובראשונה יש לסקור את המצב בשטח על מנת ליצור מערך בסיסי שמושתת על ההערכות לסיכונים ולאיומים מוכרים. אנשי המקצוע שעוסקים בתחום החשוב כל כך של אבטחה בארגון עורכים סקירות אלה על מנת לנסות ולתת מענה לכל סוג של איום.
כך הם מגבשים תכנית פעולה שכוללת בין היתר גם שדרוג של מערכות קיימות, שינוי בנהלים ישנים, תכנון הנדסי, יצירת מערך מתקדם מאוד גם לאבטחת מידע, ואף הכנת תכניות חירום שונות. מבחינת כל ארגון הרי שאבטחה יסודית כל כך היא כזו שתעשה את ההבדל בין סיכון מיותר לבין שקט בכל ימות השנה.
שילוב נכון של טכנולוגיה וכוח אדם
אין ספק שכיום אנו רואים כיצד יותר ויותר אלמנטים ממוחשבים חכמים חודרים לחיינו בכל תחום. לכן גם בתחום האבטחה אפשר למצוא כיום רישות מרשים ביותר של מצלמות מתקדמות, חיישנים, מערכות מעקב ובקרה וכיו'. אך נראה כי מומחה בתחום זה ייצור שילוב מנצח בין טכנולוגיה לבין כוח אדם מיומן.
יצירת מערכת דינאמית שבה צוות מקצועי המורכב הן ממאבטחי שטח והן מאנשי בקרה ומחשוב יהיה חלק ממערכת אבטחה בארגון הכוללת גם ציוד מתקדם, היא מהלך חכם שיוצר מכשול כמעט בלתי עביר לחלוטין עבור סוגים שונים של גורמים עוינים (שבל נשכח עד כמה גם הם מתוחכמים בעצמם בימינו).
בהתאמה לכל סוג וסדר גודל של ארגון
מומחה שמציע מערך אבטחה מקיף לארגון מסוים עושה זאת לאחר הכרת הארגון וזיהוי סדר הגודל שלו ואופי ההתנהלות שבו. זאת מאחר וללא בדיקות אלה אפשר בקלות לראות כיצד כוח אדם רב מדי מופנה לעתים למשימות לא חשובות או שנעשה שימוש בציוד מתקדם ויקר ללא כל תועלת לאף טווח זמן שהוא.
בישראל יש ארגונים בסדרי גודל שונים הפועלים בהתאם לתחום שבו הם עוסקים ולכן הם נתונים לסיכונים בדרגות שונות. יצירת מערך אבטחה לארגון ע"י אנשי מקצוע שמכירים תחומי עיסוק שונים ומציגים ניסיון רב והוכחות להצלחתם בעבר, תהיה כזו שתאפשר את המשך הפעילות הארגונית כמעט ללא תקלות.