לכן, אין זה מפתיע כי רבים עוברים קורס NLP שיעזור להם לשדרג כישורי קריאת שפת גוף, העברת מסרים ושכנוע. בנוסף, אנו מקבלים במהלך לימודי NLP סט כלים העוזר לנו גם לפרק פחדים ופוביות. מצד שני, גם אם עוד לא הספקת לעבור הכשרה ב-NLP, ישנם מספר טיפים שיוכלו לעזור לך להתמודד יותר בקלות עם פחד קהל:
טיפ נגד פחד קהל 1: למצוא עניין אישי בנושא
רוב האנשים הסובלים מפחד קהל עסוקים יותר מדי במחשבות על הקהל. כדי לשנות את נקודת המיקוד, עלינו לשים לשניה בצד את הקהל ולהתמקד במסר. אם הנושא אינו מרגש או מעניין אותנו, נהיה עסוקים כל ההרצאה בזריקת מידע יבש מול הקהל.
לכן, עלינו למצוא מה מעניין אותנו בנושא שמדברים עליו או, במידה והנושא אינו מעניין אותנו, למצוא זווית מעניינת לדבר על הנושא. ניתן להמחיש אותו בצורה אחרת, לתת דוגמאות מעולם תוכן אחר והעיקר - למצוא עניין אישי בנושא.
טיפ נגד פחד קהל 2: להתחיל מקהל ביתי קטן
רוב האנשים הסובלים מפחד קהל תקועים בלולאת המחשבות על הקהל הגדול ותגובותיו עד שהם מפספסים משהו חשוב. קהל הוא קהל. אם נרצה להתאמן על היכולת להעביר תכנים מול קהל, איננו חייבים לעשות זאת קודם עם קהל גדול.
לחליפין, אנו יכולים להתחיל מקהל ביתי קטן. כך, אנו יכולים להתחיל מעבודה עם קהל אוהד ובאווירה נעימה יותר. אחרי שהעברנו מידע לקבוצה קטנה מספר פעמים, נגיע עם יותר ביטחון עצמי ונעשה את אותו הדבר בגדול. כשנגיע לאולם לפני הזמן, נתחבר עם מספר אנשים ונהפוך אותם לקהל "שלנו" וכך נרגיש יותר בבית.
טיפ נגד פחד קהל 3: לא לנסות להיות מי שאנחנו לא
רבים מהסובלים מפחד קהל יוצרים ציפיות גבוהות מדי מעצמם. בואו נגיד את האמת, רובנו לא סטיב ג'ובס. וגם לא מרתין לותר קינג. למזלנו, הקהל בא לשמוע אותנו ולא אותם. אם הקהל בא לשמוע אותנו, הוא ישמח לקבל אותנו כמו שאנחנו ולא חיקוי שמתאמץ יתר על המידה.
לכן, במקום לדבר בשפה גבוהה או בשפת גוף , עלינו לדבר כמו שאנו מדברים בדרך כלל. במקום לנסות להרשים עם אפקטים בדיחות ומצגות מרשימות, עלינו להתמקד בהעברת ידע בצורה נעימה ועניינית. כך הקהל יקבל את הדבר שלמענו בא וכולם יהיו מרוצים.
טיפ נגד פחד קהל 4: להתמקד רק ב-3 נקודות עיקריות
מכיוון שנושא ההרצאה שלנו הוא חלק מתחום ההתמחות שלנו, עלינו לשים לב לכך בצורה מיוחדת. כשאנשים סובלים מפחד קהל, הם מנסים בצרוה לא מודעת לפרק את הפחד על ידי פליטת מידע. הקהל שלנו לא הגיע כדי שנעמיס עליו סתם מידע. כדי להתמודד טוב יותר עם פחד קהל, עלינו לזכור כי כל ההרצאה צריכה ליסוב מסביב ל-2 או 3 נקודות עיקריות ולהעביר מסר עיקר. כך נוכל להיות יותר ממוקדים ולדבר לעניין ובצורה רגועה.
הרבה יותר כמובן ניתן ללמוד בקורס NLP .
OperationNLP בית הספר ההישראלי ללימודי NLP