פסיכולוג ילדים – קבלת תמונה מקיפה
אבחון פסיכודידקטי הוא אחד הכלים המשמעותיים המאפשר לקבל תמונת מצב מקיפה יחסית על המצב הרגשי והפסיכולוגי של אדם ועל הקשר ביניהם. לרוב אבחון כזה נעשה לילדים או בני נוער, הנמצאים במסגרות לימודיות, אולם כיום, עם המודעות לתחום ניתן למצוא גם מבוגרים או סטודנטים שמבקשים לעבור אבחון על מנת להתקדם בלימודיהם ולגלות מה מעכב אותם.
פסיכולוג ילדים - ייחודו של המקצוע
ייחודו של הכלי הוא השילוב של הצד השכלי הלימודי הכולל תפיסה חזותית, יכולות מוטוריות, זיכרון ורמת אינטליגנציה לעומת הצד הנפשי הרגשי הכולל את התפיסה והדימוי העצמיים הביטחון המצב הרגשי וכדומה. המבחן בודק את שניהם בנפרד, וכן את הקשר וההשפעות בין שני התחומים, ובכך נותן תמונת מצב מקיפה יחסית, העוזרת לאותו פסיכולוג ילדים או כל מאבחן אחר לרדת לשורש הבעיה, ולעזור למאובחן לטפל בה.
מתי לפנות לעשות אבחון פסיכודידקטי
בתור הורים מומלץ לכם לקחת את ילדכם לעשות אבחון פסיכודידקטי או לפגוש פסיכולוג ילדים ברגע שתראו צורך ראשוני בעניין. למשל קושי לימודי או רגשי משמעותי.
תלמידים רבים שמתקדמים לקראת מבחני הבגרות פונים אבחון פסיכודידקטי על מנת לקבל הקלות והתאמות בבגרויות. לעיתים דווקא המורים הם אלה שישימו לב לקושי של התלמיד ויפנו אותו לאבחון. פסיכולוג ילדים אף הוא יכול להגיד לכם מתי באמת מומלץ לגשת ולעשות אבחון פסיכודידקטי.
אבחון פסיכודידקטי - למה זה טוב
בסופו של אבחון פסיכודידקטי תקבלו תשובות מידיו של פסיכולוג ילדים שערך אותו המלצה מקיפה לטיפול. לעיתים ידובר בהמלצה על בירור והתאמת תרופה אצל נוירולוג, לעיתים יומלץ על טיפול רגשי מסוגים שונים, ולפעמים על שילוב בין השניים. פעולה בהתאם להמלצה עשויה לעזור לילדכם ולהבטיח לו עתיד טוב יותר.
פסיכולוג ילדים - כמה שיותר מהר
באם ראיתם סימני אזהרה שגרמו לכם לחשוב על פסיכולוג ילדים, אל תחכו. פנו לעשות אבחון פסיכודידקטי בהקדם האפשרי. פעמים רבות התהליך לוקח זמן, והאבחון הוא רק תחילתה של הדרך לפתרון. למען ילדכם, אל תזניחו את העניין. ככל שתקדימו לטפל בבעיה- כך ייטב.