הם מאמינים כי יכולת השכנוע ניתנה למועטי מעט על ידי כוח עליון וכי המשתמשים ביכולת זו הינם אנשים בעלי אופי יוצא דופן, לטובה או לרעה. כמובן שהם טועים. היכולת להשפיע ולשכנע היא יכולת נרכשת הטמונה בכולנו ועם זאת, ישנם 4 דברים שמפריעים לנו לנצל אותה עד מלוא הפוטנציאל:
מכשול ראשון בדרך לשכנוע: ויתור על לקיחת אחריות
רוב האנשים נשארים באיזור הנוחות שלהם מסיבה אחת מרכזית - הם יכולים להסביר למה הם הגיעו לתוצאות שלהם. יש להם הסברים, תירוצים והצדקות להגעה לתוצאות אלה והמצב נראה כאילו "זה מה שיש" או כ"זה מי שאני, ואי אפשר להשתנות".
כאשר אנחנו יוצאים במסע לפיתוח יכולת השכנוע, אנחנו יוצאים למעשה למסע שיפתח את מי שאנחנו בתחומים נוספים. לכן, עלינו קודם כל להתחיל להיות מודעים לדברים אותם אנחנו עושים, במקום ההרגל להתחבא מאחורי אירועי והישגי העבר שלנו. אנחנו יותר ממי שהיינו ומסוגלים לעקוף ולהצליח את הישגי העבר שלנו.
מכשול שני בדרך לשכנוע: ויתור על פיתוח היכולות שלנו
המכשול השני העומד בפנינו במסע לפיתוח יכולת השכנוע הוא הנטייה שלנו להשאר עם כמות היכולות הקיימת שלנו. רוב האנשים למדו מקצוע והתמקצעו בביצוע אותו הדבר שהם למדו. הם הפכו להיות מקצוענים של ממש. עם זאת, עצם היותנו מקצוענים לא מנבא את מידת הצלחתנו.
בחיים האמיתיים, אנשים מזהים רק את מה שהם חווים. לא מספיק שאנחנו נדע שאנחנו טובים ונניח כי האחרים יזהו את זה לבד. לכן, חשוב לפתח את היכולות שלנו ולעבור קורסים בתחומים כמו NLP (מה זה NLP? תחום העוסק בקריאת שפת גוף, השפעה ויצירת שינוי בתת מודע).
מכשול שלישי בדרך לשכנוע: ויתור על אמון בבני אדם
המכשול השלישי העומד בפנינו הוא ויתור על האמון בבני אדם. ולא, אני לא מדבר על זה שרובנו סומכים על החברים הקרובים שלהם. אני מדבר על היכולת שלנו לסמוך על אחרים ועל רצונם הטוב. ללא יכולת לסמוך על אחרים, אנחנו לא יכולים לגרום לאחרים לסמוך עלינו.
רק כשנלמד מחדש לסמוך על זרים, אנו נשדר בשפת הגוף שלנו ביטחון עצמי בחברתם. שפת הגוף המשדרת את הביטחון מרגיעה אחרים בנוכחותנו ומורידה בצורה משמעותית את ההתנגדות הפנימית שלהם נגדנו ונגד מה שאנחנו מציעים להם. וזה קריטי מאוד כשאנחנו רוצים לשכנע אחרים.
מכשול רביעי בדרך לשכנוע: ויתור על הרצון לעזור לאחרים
המכשול הרביעי בדרך לפיתוח יכולת שכנוע הוא לרצות לעזור לאחרים. כאשר אנחנו באמת מעוניינים לעזור לאדם אחר, אנחנו משנים את סגנון השכנוע שלנו מ"דחיפה להסכמה" (שבדרך כלל מעוררת התנגדות) ליעוץ שמקבלים מחבר בעל ידע. כאשר אנחנו מתיעצים עם חבר בכל ידע, קל לנו לקבל את דעתו ואנחנו מרגישים שבחרנו לעשות זאת מרצוננו החופשי.
OperationNLP בית הספר ההישראלי ללימודי NLP