אם אתם חושבים על שיפור בגרות באנגלית אך מעדיפים לחכות לפרסום תנאי הקבלה לאוניברסיטאות, לא בטוח שאתם נוקטים בגישה נכונה. יש הבוחרים להמתין עם ההחלטות הנוגעות לבחינת הפסיכומטרי ולשיפור בחינות בגרות עד לחודש ינואר, אשר בו מרבית המוסדות להשכלה גבוהה מפרסמים את תנאי הקבלה, ועל פי נתונים אלו מחליטים עד כמה להשקיע בבחינות. במרבית המקרים מדובר בגישה מוטעית מיסודה שרק גורמת להגברת הלחץ לקראת לימודי ההכנה הצפויים. בנוסף לכך, לא אחת קורה שפרסומם של שתנאי הקבלה למגמות השונות מתעכבים, וכך אתם עלולים להחמיץ את מועדי ההרשמה לקורסי הכנה לקראת בחינות בגרות והפסיכומטרי.
שימוש במידע קודם להערכת תנאי הקבלה
תנאי הקבלה לפקולטות השונות באקדמיה משתנים בכול שנה בהתאם לרמת הביקוש וההיצע של אותו חוג. חשוב לדעת כי במרבית המקרים תנאי הקבלה מהשנה שעברה שפורסמו בידיעוני החוגים חוזים באופן די מדויק את תנאי הקבלה לשנת הלימודים הקרבה. כמו כן, בחלק גדול מאתרי האינטרנט של המוסדות להשכלה גבוהה מפורסמים כבר בנובמבר נתוני ההרשמה לחוגים, ונתונים אלו לבטח לא ירדו לקראת ינואר. לכן מומלץ לבדוק את נתוני הקבלה בשנים עברו, האם היו מגמות ירידה, עליה או יציבות בביקוש למגמה, ובאיזה קצב חלו השינויים. הנתונים אמנם מהווים רק הערכה, אך הם מספיקים בהחלט בנוגע לשאלת הצורך ברישום אל קורסי פסיכומטרי ובגרויות.
קבלת ייעוץ מקצועי
אם אתם עדיין מהססים ואינכם יודעים האם אתם צריכים לשפר בגרויות ואילו מהן, או שמא מספיק שתיגשו למבחן פסיכומטרי, מומלץ לפנות לייעוץ לימודים מקצועי המוצע במרבית מכוני הבגרויות והפסיכומטרי הגדולים. בפגישת הייעוץ תקבלו את המידע הרלוונטי והמעודכן אודות תנאי הקבלה בכול המוסדות המובילים, והמדריכים יסייעו ביצירת תוכנית לימודים נכונה עבורם.