דווקא בגיל הזהב בו הצורך לעבור שיקום שיניים גדל, ישנם כמה אתרים ייחודיים המונעים לא אחת את ביצוע ההליך. כדי לוודא שנשים את שינינו ובריאותנו בידיים טובות חשוב מאוד לבחור רופא שיניים נכון.
מה האתגרים של השתלות שיניים בגיל הזהב?
למרות שהשתלות שיניים נחשבות להליך נפוץ, כאשר מדובר בבני גיל הזהב יתכנו כמה אתגרים. ראשית, מצבים רפואיים שכיחים בגילאים אלו כמו סוכרת, יתר לחץ דם וכדומה ונטילת תרופות על בסיס קבוע עשויים למנוע את היכולת לבצע את ההליך. מעבר לכך, החלמה והתאוששות מהליכים כירורגיים באופיים קשים יותר שלא לומר על סבילות חוסר הנוחות שכרוך בהשתלת שיניים.
האם השתלת שיניים היא תמיד האופציה הטובה ביותר?
לא בהכרח, כאשר מדובר במטופלים בגיל הזהב רופא השיניים עשוי להמליץ שלא לעבור שיקום לסת מלא אלא יעדיף לטפל בחוסר השיניים בשיטות אחרות. כך למשל ניתן להרכיב שיניים תותבות ללא כל צורך בהשתלה. למרות שלשיניים תותבות יש כמה חסרונות בולטים (חוסר נוחות מסוים, ספיגת עצם וכו') לעיתים הם הבחירה הטובה ביותר. עבור מי שלא רוצה לעבור השתלת שיניים מורכבת אך חושש מתופעות הלוואי של שיניים תותבות ניתן להרכיב את התותבת על גבי שני שתלים. יש לכך כמה יתרונות ברורים, ראשית תופעות הלוואי כגון חוסר יציבות התותבת, פגיעה בבלוטות הרוק וספיגת עצם נמנעות או לכל הפחות מתמעטות משמעותית. שנית, מדובר במספר קטן מאוד של שתלים, כל ההליך כולו יחסית קל לשיקום לסת שלמה.
כיצד נוודא שבחרנו מרפאה נכונה?
עבור בני גיל הזהב, חשוב מאוד לבחור מרפאת שיניים עם ניסיון רב בביצוע השתלות שיניים לבני הגיל השלישי. כפי שראינו, ישנם אתגרים ייחודיים לבני גיל הזהב ולא כל רופא שיניים אכן מנוסה בהתמודדות איתם. מעבר לכך, מומלץ לבחור מרפאת שיניים שאינה רחוקה מביתכם שכן עליכם להגיע לפגישות מעקב ורצוי לא להטריח את עצמכם יתר על המידה. אם אתם גרים באזור השרון למשל, אין סיבה לנסוע עד תל-אביב או חיפה, בחרו מרפאת שיניים בכפר סבא, רעננה וכדומה.