מדי שנה מתקיימים חמישה מועדי פסיכומטרי אליהם ניגשים נבחנים רבים מכל רחבי ישראל. מדובר בבחינה חשובה ביותר שהינה בעלת השלכות על עתידם האקדמי והמקצועי של העומדים בפני לימודים לתואר ראשון, כך שההתרגשות והמתח עולים לאחר חודשים של תרגול רב והשקעה של כסף וזמן יקר. על מנת להגיע מוכנים אל הבחינה עצמה מומלץ כמובן להצטרף אל קורס פסיכומטרי המקנה כלים מתאימים ושיטות ייחודיות לפתרון. מלבד זאת, ניתן לשפר את ההתמודדות על ידי אימוץ מספר הרגלים חשיבה נכונים ושיטות להירגעות.
לחשוב חיובי
קורס פסיכומטרי ממוצע נפרס על פני כשלושה חודשים ובמהלכו נדרשים התלמידים לתרגול רב, למשמעת עצמית ולמוטיבציה גבוהה. חודשים אלו מלווים לא פעם ברגעי אכזבה, קושי ותסכול העלולים להוביל לירידה במוטיבציה ולוויתור עצמי. לכן, מומלץ לשנן בכל יום מספר משפטים חיוביים ותומכים כדוגמת – אני עושה את הכי טוב שיש, או – בטוח שאצליח בבחינה, עד שאלו יהפכו למנטרה קבועה. כמו כן, במהלך הקורס נערכות מספר בחינות לדוגמא, אם בשיעורים עצמם ואם בבית. חשוב להתייחס לציון המתקבל בבחינות הסימולציה כאל אמצעי המנחה אתכם אל נקודות הזקוקות לחיזוק, ולא כאל קביעה נחרצת באשר לחולשותיכם.
לא חייבים להיות רגועים
מבחן פסיכומטרי אכן מהווה משוכה לא פשוטה, מה עוד שהמוטיב התחרותי מגביר את המתח. לכן, חשוב לזכור כי מחקרים בתחומי הפסיכולוגיה והפיזיולוגיה מראים כי כל עוד המתח נמצא ברמה ממוצעת, מגייסים הגוף והמוח משאבים שתורמים דווקא להצלחה. לכן, לחץ והתרגשות הינם טבעיים לחלוטין ואינם צריכים להבהיל. ואולם, אם במהלך הבחינה הינכם חשים כי מפלס המתח הגיע לרמה שבה אתם מתקשים לחשוב, עדיף לעצור לדקה ולארגן את הנשימה, לאכול לתפוח ולשתות מים, ולהזכיר לעצמכם שאחרי הכל מדובר רק במבחן, ושתמיד יש אפשרות לגשת לבחינה חוזרת.