בחינות בגרות מהוות משוכה חשובה ומאתגרת, כך שבהתקרבן עולים באופן טבעי המתח וההתרגשות. זה הזמן להפשיל שרוולים, להתנתק מעט מהחיים החברתיים, לארגן לעצמכם פינה שקטה ולהתחיל לחרוש לקראת הבחינות הממשמשות ובאות. ככל שתהיו יותר מרוכזים ותקדישו יותר זמן ללימוד תכני הבחינה כך יעלו סיכוייכם להצליח בהן, כאשר הבסיס ללימוד נכון מתחיל בתכנון מושכל של זמני ההתכוננות.
תכנון נכון של זמני הלימוד
בין אם אתם ניגשים בפעם הראשונה לבגרויות או שהינכם עומדים מול השלמת בגרויות, תכנון נכון של זמני הלימוד הוא המפתח להצלחה. תקופת ההתכוננות מהווה למעשה פרק זמן קצר בו נדחסות מספר רב של בחינות, ועל מנת ללמוד כראוי לכולן יש לתכנן נכון ומראש את הזמנים. תכנון זה כולל את הימים והשבועות המוקדשים לכל בחינה, וכן תכנון פרטני של כל יום לימוד על הנושאים שאותם תלמדו או תתרגלו.
כיצד לתכנן נכון את ימי הלימוד
תכנון נכון של ימי הלימוד הנדרשים עבור כל מקצוע מורכב ממספר קריטריונים, ובראש ובראשונה יש להתאים את פרק הזמן לחשיבות הבחינה עבורכם. כך לדוגמא, ממוצע בגרויות מושפע בצורה משמעותית יותר מבגרות חמש יחידות במתמטיקה בהשוואה לבגרות בת שתי יחידות בהיסטוריה. ואולם, אם הינכם שולטים בקלות בתכני הלימוד במתמטיקה, והרבה פחות בתכני הבגרות בהיסטוריה, מן הראוי שתגדילו את מספר ימי הלימוד שיוקדשו למקצוע בו אתם מתקשים.
תכנון זמנים פרטני לכל בגרות
לאחר קביעת מסגרת שעות הלימוד הכלליות לכל מקצוע עליכם ליצור לוחות זמנים מפורטים. לוחות אלו יכללו תכנון יומי של החומר הנלמד באותו יום וכן תכנון של תכני הלימוד לפי שעות, אך חשוב להיות ריאליים ולא להעמיס שעות שמעבר ליכולות הריכוז שלכם. לדוגמא, עדיף ללמוד בכל יום שעתיים וחצי נמרצות מאשר ארבע שעות שבמחציתן כבר אינכם מצליחים לקלוט את החומר. כמו כן, מומלץ לבצע מעקב אחר המידה בה הצלחתם לעמוד בזמנים שקבעתם, ולעדכן את מערכת הלימודים במידת הצורך.