במדינת ישראל היו לימודי פסיכולוגיה ועודם נמנים על התחומים האקדמיים המבוקשים ביותר. זאת בזכות היותם דלת כניסה לתחום עיסוק מתגמל המסייע לזולת ומציע קשת רחבה של אפשרויות התפתחות במגזר העסקי, בענפי החינוך וההוראה, ובתחומי בריאות הנפש השונים.
לימודי פסיכולוגיה - לא לכל אחד
לימודי הפסיכולוגיה נועדו למי שמתעניין בנפש האדם כפרט או כמכלול, ומעוניין לחקור את התחום ולסייע לזולת. יחד עם זאת, חשוב לציין כי על מנת לקבל הסמכה במרבית ענפי הפסיכולוגיה נדרשים לא רק לימודי תואר ראשון אלא גם תואר שני. זאת בנוסף על שנתיים עד ארבע שנים של התמחות מעשית במוסדות שונים. מעבר לכך, במרבית המקרים ההשתלבות בשוק העבודה הינה איטית ומתחילה בדרגות שכר לא גבוהות, המטפסות רק לאחר מספר שנים לסכומים מרשימים. לכן, לימודים אלו לא נועדו לכל אדם אלא למי שתחום זה בנפשו ומוכן להשקיע את השנים הרבות על מנת להתמקצע.
אודות הלימודים
לימודי פסיכולוגיה מוצעים על ידי אוניברסיטאות ומכללות רבות ברחבי הארץ, הנבדלות זו מזו בשכר הלימוד, במסלולים ובתנאי הקבלה. יחד עם זאת, חשוב לציין כי במרבית המקרים ציוני הבגרות והפסיכומטרי נדרשים להיות הרבה מעל לממוצע. כמו כן, חלק מהמוסדות והמסלולים דורשים גם ראיון אישי כתנאי קבלה לתואר השני. הלימודים לתואר ראשון אורכים לרוב שלוש שנים ולימודי התואר השני נמשכים כשנתיים, בהם ניתן להתחיל את תקופת התמחות. יש לציין הלימודים לתואר ראשון מוצעים במסלול חד חוגי או דו חוגי, וניתן לשלבם עם מגוון מקצועות כדוגמת תואר ראשון במנהל עסקים, ניהול משאבי אנוש ותואר בחינוך.
אפשרויות התמחות
לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון מתמקדים בקורסי מבוא ובשיעורים המספקים לסטודנטים ידע כללי. קבלת ההסמכה כפסיכולוג כרוכה בלימודי תואר שני וכוללת מגוון אפשרויות התמחות כדוגמת פסיכולוגיה חינוכית, קלינית, ארגונית, שיקומית, או פסיכולוגיה התפתחותית. לכל אחת מאפשרויות אלו אפיקי התפתחות ותעסוקה שונים, כך שלימודי התואר הראשון משמשים בין היתר להקניית היכרות עם ענפי הפסיכולוגיה השונים.